Care sunt cele mai bune birouri?

Publicat pe 09.09.2020 la 12:11 Actualizat pe 09.09.2020 la 12:17

Care sunt cele mai bune birouri?

Care sunt cele mai bune birouri?

pixabay.com

Birourile sunt corpuri de mobilier independente ce pot fi montate în camera de lucru, în dormitor sau chiar într-o zonă din living. Alegerea celor mai bune birouri este o sarcină delicate, însă poate fi una plăcută dacă acorzi puţină atenţie unor detalii mărunte. Descoperă care sunt aspectele pe care trebuie să le analizezi înainte de face o achiziţie.

Cum foloseşti biroul?

Înainte de a începe să achiziţionezi un nou corp de mobilier este important să ştii cum îl vei exploata.

Îl vei monta în dormitor sau camera de lucru?

Dacă va fi montat în dormitor trebuie să îi găseşti şi locul şi dimensiunea perfectă. Această cameră va fii destinată şi pentru odihnă şi pentru realizarea temelor deci trebuie să fie echilibrată. Nu trebuie să fie încărcate iar toate piesele incluse trebuie să se găsească în armonie. Dacă se respectă câteva elemente de estetică ambientul va fi unul plăcut, iar sarcinile de învăţare se vor realiza confortabil.

Alege biroul cu grijă, acesta trebuie să se potrivească cu patul şi dressingul şi să contribuie la crearea unui design unitar. Când este montat în camera de lucru, asocierea trebuie să fie naturală cu biblioteca, canapeaua şi măsuţa de cafea. Trebuie să se realizeze un tandem util şi echilibrat din punct de vedere vizual.

Va fi folosit pentru realizarea temelor şi a proiectelor școlare?

Când alegi birouri pentru copiii de școală trebuie să ții seama de nevoia de spațiu şi de compartimentare. Elevii au nevoie de o suprafață generoasă pentru studiu şi realizare a temelor, însă au nevoie şi de acces la informație online. Birourile destinate şcolarilor trebuie să fie corect compartimentare să asigure necesarul de depozitare a instrumentelor de şcoală dar şi a echipamentelor tehnologice aferente.

Poți opta pentru birouri cu un număr generos de sertare şi rafturi. Dacă vrei un plus de spațiu pentru prichindel poți lua în calcul acele birouri prevăzute cu etajere şi rafturi în partea superioară. Ai soluţii numeroase şi variate, astfel ca cel mic să poată realiza sarcinile în cele mai bune condiții.

Îl vei folosi pentru lucru online?

Dacă biroul va fii utilizat mai mult pentru lucru online, nu se mai pune problema compartimentării. Poți alege piese realizate din materiale de calitate, cu compartimentare practica dar nu excesivă. Dacă utilizezi laptopul pentru verificarea email-urilor, divertisment şi alte taskuri simple, birourile tip masă sau cele prevăzute cu două - trei sertare sunt soluții excepționale. Pentru că dispozitivele electronice nu solicită din punct de vedere al spațiului, te poţi focusa mai mult asupra stilului. Când acesta este integrat într-o zonă de lucru specială, poate fi piesa centrală. Aspectul estetic este în acest context un detaliu important.

Va fi utilizat şi pentru teme şi pentru proiecte online sau activități de relaxare şi divertisment?

Când camera de lucru este în dormitor, lucrurile sunt destul de complexe. Biroul perfect trebuie să fie foarte bine organizat. Compartimentarea trebuie să fie inteligent realizată, riguroasă şi să asigure spaţiu atât pentru componentele de maculatură cât şi pentru perifericele folosite - mouse, tastatura, boxa, s.a.

Din ce materiale este confecționat?

Materialele sunt importante pentru că de calitatea acestora depind durata de viaţă şi modul de exploatare a biroului. Cele mai robuste şi mai durabile dintre birouri sunt cu siguranţă cele realizate din lemn natural. Fagul, stejarul, palisandrul, lemnul reciclat, lemnul de tec sunt populare şi folosite frecvent pentru realizarea acestor piese. Le conferă căldură, personalitate şi eleganță. Lemnul este materialul prietenos care poate fi modelat în fel şi chip, iar acest detaliu se observă cu ușurință. Birourile confecţionate din lemn sunt bogate în detalii şi au şarm.

Birourile realizate din PAL sunt varianta cea mai ieftină şi mai versatilă. Modele propuse sunt variate din punct de vedere coloristic, al formei dar şi pe parte de compartimentare. Sunt mai puţin pretențioase fără de modele din lemn şi pot fi integrate mai ușor în ambient. PAL-ul este preferat cu precădere pentru dormitoare şi camerele copiilor, este uşor de întreţinut şi are rezistență bună la exploatare intensă.

Birourile din MDF sunt populare, datorită aspectului modern pe care îl au. Imprimă încăperilor o eleganță aparte şi vibe contemporan şi sunt preferate pentru a completa locuinţele tinereşti şi încăperile adolescenţilor. Ca şi modele din PAL şi acestea sunt foarte variate din punct de vedere funcţional şi al compartimentării. Cele mai multe dintre birourile realizate din MDF sunt prevăzute cu spaţii de organizare inteligente şi spaţii pentru amplasarea dispozitivelor electronice.

Detalii de aspect, stil, design, buget

Dacă ai descoperit aspectele potrivite legate de materiale şi compartimentare, trebuie să te decizi asupra stilului şi a aspectului. Încăperile amenajate în stil modern, nordic, tinerești sunt uşor puse în valoare de birouri realizate din PAL sau MDF. Lemnul este soluția de succes pentru încăperile amenajate în stil clasic, pentru cele cu accente rustice şi orientale. Bugetul este o altă constantă de care trebuie să ţii seamă. Cum am precizat în randurile anterioare variantele cele mai ieftine rămân cele din PAL, preţuri accesibile sunt disponibile şi pentru MDF. Birourile confecţionate din lemn natural sunt mai costisitoare.

În articolul

Care sunt cele mai bune birouri?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 11:28
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
CulTOUR • pe 17.06 la 17:06
CulTour 2021: Detalii neștiute despe trecutul Marei Oprea. Ce făcea actrița din Adela când era copil
Happy People • pe 17.06 la 16:27
Diletta Leotta, iubita lui Can Yaman, într-o fustă mini din jeans. Apariția impecabilă a comentatoarei sportive
Happy People • pe 17.06 la 10:52
Mara Oprea, apariție surprinzătoare. Actrița din Adela face furori cu o ținută impecabilă și o coafură cu bucle
CulTOUR • pe 16.06 la 17:56
CulTour 2021: Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman îl provoacă pe actorul Alecsandru Dunaev la jocuri inedite
Happy People • pe 16.06 la 12:00
Cum arată Ozge Gurel fără pic de machiaj pe chip. Adevărul despre tenul actriței din Mr. Wrong

PARTENERI

CaTine.RO
Horoscopul zilei de 20 iunie 2021. Peștii trebuie să ia decizii importante. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Observator
Vibrația zilei de 19 iunie. O zi excelentă să facem alegeri privind un parteneriat
Antena 1
Moșii de vară 2021: tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce se împarte și ce nu e bine să faci în Sâmbăta Morților
CaTine.RO
Cum se relaxează fiecare zodie, atunci când este stresată
Retete fel de fel
Avocado toast cu ouă pentru mic dejun
ZU TV
Beauty lovers, is for you! Produsele cosmetice ale Selenei Gomez ajung în România. De unde le vei putea cumpăra?
Antena Sport
A murit soţia lui Javier Humet. Se afla în comă de zece zile. „Suntem cutremurați!”
Antenastars
Ce a spus Bianca Iordache despre relația cu Alex Bodi. De ce nu s-au mai afișat împreună: “Nu pot să forțez ceva”/ VIDEO
Spynews
Andreea Mantea a mărturisit că a fost bătută de tatăl fiului ei, Cristi Mitrea: ”Câte am îndurat, chiar și cu el în pântec”