Care sunt cele mai bune birouri?

Publicat pe 09.09.2020 la 12:11 Actualizat pe 09.09.2020 la 12:17

Care sunt cele mai bune birouri?

Care sunt cele mai bune birouri?

pixabay.com

Birourile sunt corpuri de mobilier independente ce pot fi montate în camera de lucru, în dormitor sau chiar într-o zonă din living. Alegerea celor mai bune birouri este o sarcină delicate, însă poate fi una plăcută dacă acorzi puţină atenţie unor detalii mărunte. Descoperă care sunt aspectele pe care trebuie să le analizezi înainte de face o achiziţie.

Cum foloseşti biroul?

Înainte de a începe să achiziţionezi un nou corp de mobilier este important să ştii cum îl vei exploata.

Îl vei monta în dormitor sau camera de lucru?

Dacă va fi montat în dormitor trebuie să îi găseşti şi locul şi dimensiunea perfectă. Această cameră va fii destinată şi pentru odihnă şi pentru realizarea temelor deci trebuie să fie echilibrată. Nu trebuie să fie încărcate iar toate piesele incluse trebuie să se găsească în armonie. Dacă se respectă câteva elemente de estetică ambientul va fi unul plăcut, iar sarcinile de învăţare se vor realiza confortabil.

Alege biroul cu grijă, acesta trebuie să se potrivească cu patul şi dressingul şi să contribuie la crearea unui design unitar. Când este montat în camera de lucru, asocierea trebuie să fie naturală cu biblioteca, canapeaua şi măsuţa de cafea. Trebuie să se realizeze un tandem util şi echilibrat din punct de vedere vizual.

Va fi folosit pentru realizarea temelor şi a proiectelor școlare?

Când alegi birouri pentru copiii de școală trebuie să ții seama de nevoia de spațiu şi de compartimentare. Elevii au nevoie de o suprafață generoasă pentru studiu şi realizare a temelor, însă au nevoie şi de acces la informație online. Birourile destinate şcolarilor trebuie să fie corect compartimentare să asigure necesarul de depozitare a instrumentelor de şcoală dar şi a echipamentelor tehnologice aferente.

Poți opta pentru birouri cu un număr generos de sertare şi rafturi. Dacă vrei un plus de spațiu pentru prichindel poți lua în calcul acele birouri prevăzute cu etajere şi rafturi în partea superioară. Ai soluţii numeroase şi variate, astfel ca cel mic să poată realiza sarcinile în cele mai bune condiții.

Îl vei folosi pentru lucru online?

Dacă biroul va fii utilizat mai mult pentru lucru online, nu se mai pune problema compartimentării. Poți alege piese realizate din materiale de calitate, cu compartimentare practica dar nu excesivă. Dacă utilizezi laptopul pentru verificarea email-urilor, divertisment şi alte taskuri simple, birourile tip masă sau cele prevăzute cu două - trei sertare sunt soluții excepționale. Pentru că dispozitivele electronice nu solicită din punct de vedere al spațiului, te poţi focusa mai mult asupra stilului. Când acesta este integrat într-o zonă de lucru specială, poate fi piesa centrală. Aspectul estetic este în acest context un detaliu important.

Va fi utilizat şi pentru teme şi pentru proiecte online sau activități de relaxare şi divertisment?

Când camera de lucru este în dormitor, lucrurile sunt destul de complexe. Biroul perfect trebuie să fie foarte bine organizat. Compartimentarea trebuie să fie inteligent realizată, riguroasă şi să asigure spaţiu atât pentru componentele de maculatură cât şi pentru perifericele folosite - mouse, tastatura, boxa, s.a.

Din ce materiale este confecționat?

Materialele sunt importante pentru că de calitatea acestora depind durata de viaţă şi modul de exploatare a biroului. Cele mai robuste şi mai durabile dintre birouri sunt cu siguranţă cele realizate din lemn natural. Fagul, stejarul, palisandrul, lemnul reciclat, lemnul de tec sunt populare şi folosite frecvent pentru realizarea acestor piese. Le conferă căldură, personalitate şi eleganță. Lemnul este materialul prietenos care poate fi modelat în fel şi chip, iar acest detaliu se observă cu ușurință. Birourile confecţionate din lemn sunt bogate în detalii şi au şarm.

Birourile realizate din PAL sunt varianta cea mai ieftină şi mai versatilă. Modele propuse sunt variate din punct de vedere coloristic, al formei dar şi pe parte de compartimentare. Sunt mai puţin pretențioase fără de modele din lemn şi pot fi integrate mai ușor în ambient. PAL-ul este preferat cu precădere pentru dormitoare şi camerele copiilor, este uşor de întreţinut şi are rezistență bună la exploatare intensă.

Birourile din MDF sunt populare, datorită aspectului modern pe care îl au. Imprimă încăperilor o eleganță aparte şi vibe contemporan şi sunt preferate pentru a completa locuinţele tinereşti şi încăperile adolescenţilor. Ca şi modele din PAL şi acestea sunt foarte variate din punct de vedere funcţional şi al compartimentării. Cele mai multe dintre birourile realizate din MDF sunt prevăzute cu spaţii de organizare inteligente şi spaţii pentru amplasarea dispozitivelor electronice.

Detalii de aspect, stil, design, buget

Dacă ai descoperit aspectele potrivite legate de materiale şi compartimentare, trebuie să te decizi asupra stilului şi a aspectului. Încăperile amenajate în stil modern, nordic, tinerești sunt uşor puse în valoare de birouri realizate din PAL sau MDF. Lemnul este soluția de succes pentru încăperile amenajate în stil clasic, pentru cele cu accente rustice şi orientale. Bugetul este o altă constantă de care trebuie să ţii seamă. Cum am precizat în randurile anterioare variantele cele mai ieftine rămân cele din PAL, preţuri accesibile sunt disponibile şi pentru MDF. Birourile confecţionate din lemn natural sunt mai costisitoare.

În articolul

Care sunt cele mai bune birouri?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

CulTOUR • la 19:15
CulTour 2021: Ștefan Bănică, despre cariera de succes a artistului și cea mai iubită femeie, mama
Happy People • la 18:50
Grettell Valdez, dezvăluiri despre despărțirea de Patricio Borghetti
Happy People • la 17:58
Leticia Calderon, în depresie după moartea tatălui ei. Declarațiile actriței
Happy People • la 17:40
Sandra Echeverria, protagonista telenovelei „Uzurpadoarea”, cu lacrimi în ochi. Actrița vorbește despre preconcepțiile dureroase din industrie
Happy People • la 14:53
Cum a sărbătorit Aislinn Derbez ziua fiicei sale
Happy People • la 14:42
Bunica Thaliei și a Laurei Zapata a fost agresată fizic în azil. Actrița rupe tăcerea și vorbește despre starea bunicii sale

PARTENERI

CaTine.RO
Horoscopul zilei de 2 martie 2021. Taurii își planifică următoarea mișcare. Descoperă ce îți rezervă astrele
Observator
Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar
Antena 1
Gina Pistol, cu bagajul la ușă. Ce dezvăluiri a făcut vedeta despre ultimele pregătiri
ZU TV
Mom to be. Alina Eremia, nerăbdătoare să devină mămică. Artista a postat prima imagine cu fetița ei
ZU TV
După muncă și răsplată. Dorian Popa vrea să dea o avere pe o pereche de încălțări. Se merită?
Retete fel de fel
Tartă rustică cu mere și crumble cu migdale
CaTine.RO
Harry și Meghan Markle fac primele dezvăluiri în interviul cu Oprah Winfrey
Antena Sport
Un român a devenit faimos în toată lumea după ce a spart 27 de bănci şi a furat jumătate de milion de euro: "Se poate face orice, doar că există o problemă"
Antenastars
Mesajul dureros pe care i l-a transmis Nea Marin lui Liviu Vârciu: „Așa se va întâmpla dacă nu își bagă mințile în cap!”/ VIDEO
Spynews
Petrecere dată în memoria lui Emi Pian, spartă de mascați! Printre participanți s-au numărat maneliștii Florin Salam și Adi Minune / VIDEO