Ce haine pentru nou nascuti trebuie sa aiba cel mic in garderoba sa in primele luni de viata

Publicat pe 08.05.2018 la 15:23 Actualizat pe 08.05.2018 la 15:25

Avand in vedere ca sistemul imunitar al celor mici este extrem de vulnerabil, trebuie sa avem grija sa cumparam doar haine pentru nou nascuti realizate din materiale naturale, care sunt moi, fine si care ii confera copilasului tot confortul necesar.

Atunci cand esti parinte, mai ales pentru prima oara, trebuie sa ai grija ca micutul tau sa aiba parte de cele mai bune conditii pentru o dezvoltare armonioasa. De cele mai multe ori, accentul este pus pe alimentatia celui mic, insa si vestimentatia sa este un aspect extrem de important, mai ales in primele luni de viata.

Avand in vedere ca sistemul imunitar al celor mici este extrem de vulnerabil, trebuie sa avem grija sa cumparam doar haine pentru nou nascuti realizate din materiale naturale, care sunt moi, fine si care ii confera copilasului tot confortul necesar.

Pentru a veni in ajutorul tau, ne-am decis sa elaboram o lista care sa iti fie utila atunci cand vrei sa cumperi haine pentru nou nascuti, indiferent de anotimp:

1. Body-uri din bumbac natural

Fara indoiala, primul lucru pe lista ta de cumparaturi ar trebui sa fie body-ul. Acest obiect vestimentar este absolut indispensabil celui mic, mai ales in primele luni de viata.

Nu cumpara un singur model de body, ci achizitioneaza mai multe modele, pentru a le putea interschimba in functie de momentul zilei, de nevoile copilului sau de conditiile meteo. Indicat ar fi sa achizitionezi intre 3 si 5 bucati din fiecare tip de body: cel maiou, cel cu maneca scurta si cel cu maneca lunga.

De asemenea, cauta doar acele body-uri realizate din bumbac moale, natural, de calitate superioara, care sa ii ofere micutului tot confortul de care are nevoie in fiecare moment.

Este binecunoscut faptul ca pielea princhideilor este foarte sensibila, de aceea trebuie sa te orientezi catre body-uri si alte haine pentru nou nascuti prevazute cu sisteme de prindere (cum ar fi capse) care nu contin metale grele.

2. Salopete cu pantaloni cu botosei realizate din bumbac natural

Din gama de haine pentru nou nascuti ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba copilasului tau in primele luni de viata se numara si salopetele cu pantaloni cu botosei. Deosebit de confortabile, pot fi purtata atat pe post de pijama sau prin casa, cat si pe afara, la o plimbare prin parc, pe sub geaca. Bumbacul de calitate din care sunt confectionate mentine confortul termic al micutului tau, in timp ce ii lasa pielea sa respire si previne transpiratia excesiva.

Usor de imbracat si de schimbat, gratie sistemului de deschidere prezent pe laterala si pe picior, salopetele de acest fel fac parte din categoria de haine pentru nou nascuti care pot fi purtate in orice anotimp. Acestea pot fi combinate cu un pulovaras sau cu un pieptaras pus pe deasupra pentru un plus de confort termic sau de sine statatoare, direct pe piele, fara nimic pe deasupra, in zilele ceva mai calde.

3. Pantalonasi cu botosei din bumbac

Imbracat cu pantalonasii cu botosei din bumbac moale, prichindelul tau va descoperi lumea in deplin confort. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca, in cazul pantalonilor destinati copilasilor de peste 3 luni, se introduce un elastic fin in interiorul benzii de la talie, in timp ce pentru bebelusii mai mici de 3 luni, sustinerea in zona taliei este asigurata doar prin calibrarea materialului.

Aceasta este o masura de siguranta menita sa protejeze sanatatea prichindelului tau. De aceea, nu cumpara haine pentru nou nascuti cu elastic in talie in primele sale 3 luni de viata si nu desface banda pantalonilor pentru a insera unul.

4. Caciulite din bumbac natural

Pe langa hainele pentru nou nascuti pe care trebuie sa le achizitionezi pentru copilasul tau, nu trebuie sa pierzi din vedere nici accesoriile. Caciulile pentru nou nascuti realizate din bumbac sunt excelente pentru a-l feri pe cel mic de frig, de curent si, implicit, de raceli, atunci cand se afla in aer liber, in zilele mai racoroase, cat si in incaperi in care este aer conditionat, in zilele mai calduroase.

Bumbacul este un material care ii ofera bebelusului tot confortul termic de care are nevoie, in timp ce il protejeaza de curent. In acelasi timp, nu ii supraincalzeste capsorul si ii lasa pielea sa respire.

Astfel, cu ajutorul unei caciuli pentru nou nascuti din bumbac, ii poti oferi celui mic protectie si confort in fiecare moment.

5. Manusi din bumbac natural

Manusile fac parte si ele din arsenalul de haine si accesorii pentru nou nascuti pe care trebuie sa le ai in vedere in primele luni de viata ale copilasului tau. Realizate din bumbac moale si fin, manusile sunt indicate in lunile mai calde pentru a proteja bebelusul de zgarieturile pe care si le poate provoca singur in cazul in care nu i-ai taiat unghiutele inca si in lunile mai reci pentru a-i proteja manutele de frig.

Un magazin de unde poti cumpara cu incredere haine pentru nou nascuti care nu ii pun celui mic sanatatea in pericol si care sunt realizate dupa cele mai riguroase norme de siguranta este Liloo.ro. Cu siguranta, aici vei gasi o gama variata de haine si accesorii pentru nou nascuti, realizate din bumbac natural de calitate, comercializate la preturi rezonabile. Mai mult decat atat, comenzile de peste 100 Lei vor beneficia de transport gratuit.

În articolul

Ce haine pentru nou nascuti trebuie sa aiba cel mic in garderoba sa in primele luni de viata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x