Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

Publicat pe 04.02.2020 la 17:47 Actualizat pe 04.02.2020 la 17:51

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Ca de obicei, la început de an, ne dorim cu toții mici schimbări în jur. Dacă împrospătarea garderobei este o cheltuială considerabilă, iar entuziasmul pentru mersul la sală tinde să dispară până la primăvară, aspectul general al locuinței poate fi transformat în bine cu minimum de efort, dar cu un efect de lungă durată. Cu un strop de inventivitate și cu alegeri potrivite stilului tău de viață, mai mult ca sigur te vei întoarce cu mai mult drag la tine acasă.

Împrospătează aerul cu plante decorative

La prima vedere, rolul estetic al plantelor naturale este un argument suficient de puternic pentru a le include în decorul tău. Ce poate fi mai plăcut decât efectul tonic al unei pauze de cafea petrecute în micul tău colțișor de relaxare, în care ai adunat la un loc plantele preferate? Beneficiile acestora nu se reduc însă doar la impactul vizual pozitiv, ci se răsfrâng și asupra stării tale de bine. Prezența plantelor în locuința ta are un efect de reducere a zgomotului, precum și de reglare naturală a umidității din încăperi. Poți opta pentru clasicele aloe vera și ficus sau poți inova, alegând feriga Boston, iedera englezească sau orhideea.

Redă-i bucătăriei aspectul impecabil

Bucătăria este una dintre încăperile cele mai solicitate ale casei. Cafenea la primele ore ale zilei, veritabilă sală de mese în weekend, când întreaga familie se adună la masă sau chiar bistro în momentele în care sosesc musafiri, bucătăria înregistrează o uzură majoră pe parcursul întregului an. Diversitatea de chiuvete de bucatarie disponibile îți garantează că poți găsi rapid modelul preferat, iar ușurința montajului va fi un factor important în îmbunătățirea aspectului casei. Fie că alegi un model cu amplasare pe blat sau sub blat, fie că preferi inoxul sau extravagantul fragranite, fie că îți este mai util un model cu două cuve sau unul cu formă circulară, această schimbare se va dovedi, în primul rând, utilă.

Asamblează-ți o bibliotecă în formă de copac

Se spune că puține activități îți conferă o satisfacție similară celor care implică efort fizic și un rezultat palpabil. Văzută ca veritabilă terapie ocupațională, confecționarea unor obiecte în maniera „Do it yourself” te poate relaxa într-un mod greu de intuit, dar poate aduce și un suflu nou în casa ta. Dacă spațiul din camera de zi îți permite, poți alege să construiești o bibliotecă direct pe unul dintre pereți, din bucăți de lemn dispuse în formă de copac. Poți alege material gata debitat, iar pentru montaj te poți inspira din tutorialele online.

Vopsește tavanul din dormitor

Cu siguranță te-ai gândit cel puțin o dată să îți vopsești pereții în culori, dar te-ai temut că vopseaua lavabilă ar putea fi rapid deteriorată într-un moment de neglijență. Dacă vrei să creezi un climat mai relaxant în dormitorul tău, poți alege calea deopotrivă inteligentă și creativă: vopsirea tavanului. Poți alege o nuanță calmă de albastru, pentru ca somnul să vină mai rapid sau un gri deschis care va reflecta lumina naturală și va amplifica senzația de spațiu. În cazul în care locuința ta are mai multe dormitoare, poți alege culori diferite pentru tavanul fiecăruia dintre ele.
Mărește senzația de spațiu în baie

Dacă vrei să-i conferi băii alura unei încăperi mai spațioase, alege să montezi o ușă și un toc într-o culoare deschisă, cum ar fi gri sau bej. Plăcile de gresie și de faianță de mici dimensiuni vor amplifica efectul dorit, la fel ca o cabină de duș fără ramă. Vopsirea unui perete întreg într-o culoare pastelată sau chiar în dungi este o soluția aleasă tot mai frecvent, iar cele mai extravagante opțiuni implică amplasarea unei oglinzi mari pe întreaga suprafață a peretelui cu lavoarul;

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același. Cu ponturile de mai sus, vei avea mai multă inspirație.

Credit foto: Shutterstock

În articolul

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x