Cum alegi rasnita de cafea pentru o macinare ca la carte?

Publicat pe 23.10.2019 la 17:22 Actualizat pe 23.10.2019 la 17:26

Poti cumpara cafea boabe pentru espresso sau pentru orice tip de cafea vrei sa le macini acasa. Nimic mai simplu, dar ce fel de rasnita este cea mai potrivita?

Sursa foto: 4usky.com

Cafeaua este primul lucru care ne apare in minte dimineata, imediat ce deschidem ochii. Bineinteles, acest lucru este valabil doar pentru iubitorii si consumatorii de cafea. Facuta la ibric, la espressor sau la filtru, cafeaua proaspat macinata este cea mai buna alegere pentru un inceput de zi perfect. Mirosul de cafea proapat macinata nu se compara cu nimic, insa cum putem avea parte de el acasa?

Poti cumpara cafea boabe pentru espresso sau pentru orice tip de cafea vrei sa le macini acasa. Nimic mai simplu, dar ce fel de rasnita este cea mai potrivita?

Pentru o cafea de calitate ai nevoie de o rasnita pe masura si pentru asta ai nevoie de cateva informatii. Vezi ce tipuri de rasnite sunt, ce caracteristici ai vrea sa aiba si care crezi ca este cea mai potrivita pentru tine.

Ce tip de rasnita iti doresti?

Ai posibilitatea de a alege dintre 3 tipuri de rasnite:

Exista numerosi iubitori de cafea care isi macina boabele de cafea la rasnita manuala, dar daca vrei sa scurtezi timpul poti alege una dintre celelalte doua variante. Rasnita cu lame este mai ieftina si macina boabele grosier, dar si pulbere. In schimb, rasnita cu discuri este mai costisitoare, dar boabele sunt intotdeauna macinate asa cum trebuie. Trebuie sa stii ca felul in care sunt macinate boabele pot schimba calitatea si gustul cafelei.

Rasnita de cafea este un electrocasnic mic si util, dar care trebuie ales cu grija. Pretul uneia poate varia, incepand de la 50 lei si ajungand la peste 1000 lei. Investeste intr-un aparat de calitate si fii atent la urmatoarele detalii.

Consistenta boabelor

Asa cum am spus mai devreme, felul in care sunt macinate boabele poate schimba calitatea si gustul cafelei, motiv pentru care ai nevoie de un aparat care sa macine boabele cat mai fin, in special atunci cand vrei sa bei un espresso.

Granulatia

In cazul in care este adeptul mai multor tipuri de cafele si poti investi intr-o rasnita de cafea, poti alege una care are setari pentru reglarea granulatiei. Rasnitele electrice mai scumpe au aceasta optiune, iar aceasta dotare poate fi recunoscuta dupa termenii stepped sau stepless, care reprezinta programele de macinare.

Exista 5 tipuri de granulatie: extra grosiera, grosiera, medie, medie spre fina, fina si extra-fina.

Capacitate

Poti alege o rasnita cu capacitate mica in cazul in care o folosesti doar tu, dar daca ai o familie mai numeroasa ar trebui sa te orientezi catre ceva mai mare. Nu ai nevoie de o capacitate prea mare deoarece este indicat sa macini boabele in momentul in care faci cafeaua, pentru ca aceasta sa aiba o aroma desavarsita.

Putere

Incearca sa nu cauti o rasnita cu o putere prea mare deoarece poti arde boabele. Aparatele cu o viteza prea mare au nevoie sa fie oprite in mod constant pentru a nu arde boabele. In plus, o rasnita cu viteza se poate defecta mult mai usor.

Zgomot

Exista pe piata si rasnite silentioase, care sa nu te sperie la primele ore ale diminetii. Cele mai silentioase rasnite sunt cele cu discuri conice.

Materialul din care sunt confectionate lamele

Cauta o rasnita de cafea care are lamele produse din inox sau din ceramica. Chiar daca lamele din ceramica sunt mai scumpe, durata lor de viata este extinsa si ajuta la macinarea cat mai fina a boabelor. Lamele de inox sunt cele mai intalnite si sunt mai ieftine. Singura parte negativa este ca se deterioreaza destul de repede, in doar cativa ani si trebuie schimbata rasnita.

Pe piata exista numeroase modele de rasnite, insa daca o gasesti pe cea care se potriveste cu nevoile si dorintele tale, nu mai sta pe ganduri. Bucura-te de o cafea proaspat macinata chiar la tine acasa!

Sursa foto: 4usky.com

În articolul

Cum alegi rasnita de cafea pentru o macinare ca la carte?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x