Cum sa alegi geanta potrivita scolarului in functie de ocazie

Publicat pe 12.06.2019 la 14:59 Actualizat pe 12.06.2019 la 15:04

Un ghiozdan potrivit trebuie sa fie adecvat ocaziei, inaltimii si varstei celui mic, motiv pentru care alegerea sa poate fi destul de dificila. Asadar, cum alegi cele mai bune ghiozdane pentru elevi?

Foto: pxere

Designul este, fara indoiala, un criteriu de baza in alegerea accesoriilor pentru copii. Pe langa aspectul obiectelor pe care cei mici le folosesc, importanta este si siguranta pe care acestea le-o ofera prichindeilor nostri.

Rucsacul se afla pe lista acelor accesorii indispensabile pentru copii, mai ales pentru scolari si prescolari. Ca atare, un ghiozdan potrivit trebuie sa fie adecvat ocaziei, inaltimii si varstei celui mic, motiv pentru care alegerea sa poate fi destul de dificila. Asadar, cum alegi cele mai bune ghiozdane pentru elevi?

Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru scoala?

Orele de curs vor deveni mai interesante pentru cel mic daca are un ghiozdan cool, ce starneste admiratia colegilor de clasa! Totusi, pentru elevi, in special pentru cei din clasele primare, confortul pe care il resimt atunci cand poarta pe umeri rucsacul cu carti este esential. Foarte multi dintre parinti fac greseala de a opta pentru ghiozdane mult prea voluminoase pentru prichindeii lor. In schimb, acestia ar trebui sa opteze pentru un model de rucsac in care sa incapa manualele si caietele necesare la ore.

Compartimentarea este un alt criteriu in functie de care vei alege ghiozdanul de scoala al copilului. Rucsacul ideal trebuie sa aiba minimum 2 buzunare, pentru a organiza mai eficient obiectele din interiorul său (de exemplu, pentru a pune separat pachetelul de caiete si de carti). O idee foarte inspirata consta in alegerea unui ghiozdan care incorporeaza un buzunaras interior pentru pastrarea banilor sau a telefonului mobil.

Potrivit medicilor, greutatea ghiozdanului unui elev nu ar trebui sa depaseasca mai mult de 10-20% din numarul de kilograme al acestuia. Prin urmare, asigura-te ca cel mic nu poarta in rucsacul pentru scoala obiecte inutile. O optiune demna de luat in calcul este achizitionarea unui ghiozdan cu roti, care faciliteaza transportul facil al cartilor de catre elevi.

Ce rucsac i se potriveste celui mic in vacanta?

Chiar daca cel mic te va insoti in concediu sau daca in vacanta aceasta merge intr-o tabara impreuna cu colegii de clasa, alegerea unui ghiozdan potrivit ocaziei reprezinta un aspecte care ar trebui sa te preocupe. Rucsacul pentru drumetii trebuie sa fie de dimensiuni reduse, o regula general valabila in cazul copiilor, care nu au forta necesara pentru a purta rucsaci incarcati oriunde merg.

Un ghiozdan in care sa incapa cateva gustari, servetele, telefonul mobil si o sticla mica de apa este suficient. O astfel de alegere ii va permite copilului o buna libertate de miscare, iar produsul ales va fi usor de depozitat in autocar.

Cum sa alegi geanta potrivita pentru alte activitati extrascolare?

Un ghiozdan sau o geanta sport reprezinta accesoriul perfect pentru copii, cu orice ocazie. Daca cel mic adora plimbarile prin parc, mersul pe bicicleta, plimbarile pe skateboard sau cu role si atunci cand acesta practica un sport, ideea de a-i oferi un cadou de acest tip nu este una rea.

Un ghiozdan pe care acesta il utilizeaza zilnic nu trebuie sa fie neaparat un produs din categoria celor mai scumpe, avand in vedere frecventa purtarii acestuia. Modelele confectionate din materiale impermeabile sunt o optiune excelenta insa, avand rolul de a proteja obiectele din interiorul sau de ploaie si zapada.

Atunci cand alegi geanta potrivita unui scolar, verifica detaliile care il caracterizeaza cu atentie. Rezistenta materialelor, a fermoarelor folosite, precum si modul in care aceasta este compartimentata se incadreaza in categoria celor mai importante criterii care te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere.

În articolul

Cum sa alegi geanta potrivita scolarului in functie de ocazie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x