Cum să îți amenajezi mai eficient o bucătărie de mici dimensiuni

Publicat pe 11.07.2019 la 10:38 Actualizat pe 11.07.2019 la 10:42

Atunci când te confrunți cu problema unei bucătării de dimensiuni reduse, trebuie să știi cum să gestionezi fiecare aspect ca spațiul să fie corect împărțit între un aspect plăcut și o funcționalitate ridicată.

Foto: Pixabay

Visul oricărui proprietar de locuință ar fi să aibă un apartament sau casă de mari dimensiuni, cu balcon sau terasă, cu parcare și spațiu verde. Realitatea arată însă complet diferit de cele mai multe ori, iar compromisul face parte din orice ecuație atunci când vine vorba despre renovări sau reamenajări. Atunci când te confrunți cu problema unei bucătării de dimensiuni reduse, trebuie să știi cum să gestionezi fiecare aspect ca spațiul să fie corect împărțit între un aspect plăcut și o funcționalitate ridicată.

Cum să îți amenajezi mai eficient o bucătărie de mici dimensiuni:

1. Optimizează spațiul de lucru din bucătărie

Când vorbim despre spațiul de lucru din bucătăria, ta, primul detaliu la care ne referim este blatul. Acesta reprezintă o piesă esențială în arhitectura oricărei bucătării, indiferent cât de mici sau mari ar fi. Un truc prin care poți beneficia de un spațiu de lucru mare în ciuda unei dimensiuni reduse a bucătăriei este să montezi un blat din perete în perete, decupat doar în dreptul chiuvetei și a plitei. Astfel, niciun centimetru din bucătărie nu va fi inutil.

2. Alege electrocasnicele potrivite

Și pentru că am vorbit despre plită, un truc util prin care poți optimiza perfect spațiul din bucătăria ta este să mergi pe mâna unor electrocasnice incorporabile. Poți adăuga o mașină de spălat rufe performantă, alta de spălat vase, un cuptor, o hotă și chiar un cuptor cu microunde, toate îmbrăcate perfect în mobila de bucătărie pe care o alegi. Un avantaj al produselor electrocasnice incorporabile este că aproape toate vin în dimensiuni identice, așadar îți va fi ușor pe viitor să le schimbi fără să fii nevoită să modifici și mobilierul sau să sacrifici din spațiul prețios.

3. Profită de înălțimea bucătăriei

Înălțimea bucătăriei poate fi un mare avantaj atunci când aducem în discuție spațiul prețios. Montează un picurător deasupra chiuvetei, ca să scapi de peisajul dezolant al vaselor murdare care se adună în chiuvetă și încearcă să te folosești de dulapuri suspendate și corpuri verticale pentru a umple fiecare colț, chiar și cele unde există țevi deranjante. În acest fel, spații care nu puteau fi folosite până acum devin utile în bucătăria ta, iar tu vei scăpa de dezordine.

4. Gândește neconvențional

Un alt element care ocupă un spațiu important în bucătărie este masa. Nu toate bucătăriile dispun de spațiu atât de generos pentru a discuta despre o insulă, motiv pentru care trebuie să gândești uneori puțin mai neconvențional pentru a obține atât un rezultat care să-ți ofere satisfacție prin aspect, cât și prin funcționalitate. Poți face pe comandă un blat cu scaune de bar special destinat pentru a servi masa, iar în acest fel vei salva și spațiu și vei putea să beneficiezi de toate condițiile necesare într-o bucătărie completă.

5. Renunță la lucrurile inutile care îți pot umple spațiul

Un ultim sfat de care ar trebui să ții cont este să eviți să-ți mai umpli bucătăria cu lucruri pe care știi că nu le vei folosi. Nu mai încărca spațiul de lucru cu electrocasnice mici pe care știi că le folosești de numai câteva ori pe an. Depozitează-le într-un dulap suspendat și folosește-le doar când ai nevoie punctual de ele.

Sursă foto: Pixabay

În articolul

Cum să îți amenajezi mai eficient o bucătărie de mici dimensiuni

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ion Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x