Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

Publicat pe 28.01.2020 la 10:26 Actualizat pe 28.01.2020 la 10:29

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

A trecut destulă vreme de când te-ai mutat și nu îți amintești când a fost ultima dată când ai schimbat ceva în locuința ta. Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Din fericire, există soluții la îndemână, care te ajută să ai casa pe care ți-o dorești, fără să cheltui o avere. Iată câteva dintre ele:

Dă un strat proaspăt de lavabilă

Cu cheltuieli minime (cât te poate costa o găleată de lavabilă?) și eforturi nesemnificative, vei avea parte de o schimbare spectaculoasă. Adună toată mobila în mijlocul fiecărei încăperi, vopsește pereții și casa ta va arăta altfel. Poți să profiți de ocazie pentru a schimba și culoarea pieselor de mobilier. Poate de data aceasta alegi nuanțe mai îndrăznețe sau optezi pentru alb peste tot, urmând ca petele de culoare să fie reprezentate de obiecte de decor.

Un alt avantaj al acestei abordări este faptul că, atunci când vei rearanja obiectele din casă, vei scăpa și de lucrurile vechi și inutile pe care le tot strângi de vreme îndelungată. Fie că le donezi, le arunci sau le recondiționezi, acest lucru te va ajuta să regândești radical spațiul din locuință.

Ce poți să faci pentru un aspect nou bucătăriei

Nu, nu îți sugerăm să schimbi mobila de bucătărie, pentru că efortul financiar ar fi mult prea mare. Ce poți face este să schimbi mânerele de la dulapuri și de la sertare, să pui tapet colorat pe un perete sau să alegi dintre numeroasele modele de chiuvete de inox pentru bucatarie, care vor da o înfățișare spectaculoasă bucătăriei tale.

Poți să plusezi cu o bandă LED pe peretele unde ai spațiul destinat pregătirii mâncării, să faci suporturi neconvenționale pentru vasele de bucătărie sau chiar să pui câteva plante, care vor lumina și încălzi spațiul care, în cele mai multe case, este destinat socializării.

Schimbă perdelele, draperiile și covoarele

Cu atât mai mult cu cât ai ales deja să modifici culorile pereților, o schimbare a perdelelor și a draperiilor va contribui la aspectul de spațiu nou și foarte bine îngrijit. Optează pentru perdele vaporoase, care lasă lumina să pătrundă nestingherită și pentru draperii groase, care să te protejeze pe timp de noapte.

Schimbă covoarele sau mocheta, pentru că sunt locuri unde praful și acarienii supraviețuiesc multă vreme, oricât de des ai da cu aspiratorul. Dacă ai parchet, poți renunța de tot la ele. Dacă nu, alege covorașe pufoase, de mici dimensiuni, care să dea un aer confortabil locuinței tale.

Regândește felul în care e organizată mobila

Nu trebuie să cumperi mobilă nouă pentru ca locuința ta să arate impecabil. Tot ce ai de făcut este să regândești organizarea celei pe care o ai deja și, eventual, să mai renunți la obiectele care ocupă mult spațiu și nu îți aduc beneficii pe măsură.

Minimalismul este mereu o idee bună când vine vorba despre mobilat, iar în spațiul câștigat astfel poți amenaja spații de depozitare neconvenționale, mascate în mobila multifuncțională sau construite de la zero în cutii decorative, rafturi sau diverse coșuri din răchită.

Renovarea spațiului de locuit nu trebuie să fie o operațiune costisitoare și complicată. Dacă ții cont de sfaturile noastre și îți folosești imaginația, rezultatul va fi unul spectaculos și va fi posibil cu un buget cel puțin prietenos.

Sursă foto: shutterstock

În articolul

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x