Cum să-ți transformi casa într-o locuință primitoare: 5 idei simple și creative

Publicat pe 09.03.2018 la 19:33 Actualizat pe 09.03.2018 la 19:36

O locuință primitoare este practic suma mai multor detalii. Nu scăpa din vedere lucrurile cu adevărat importante, iar musafirii se vor simți la tine acasă mai bine ca nicăieri.

Îți dorești ca locuința ta să fie una primitoare pentru cei care îi trec pragul? Majoritatea dintre noi vrem să lăsăm o impresie bună și să fim apreciați de persoanele care ne vizitează. Iar lucrurile sunt destul de simple. E nevoie doar de câteva idei creative și puțină atenție la detalii pentru a deveni gazda perfectă.

Să fii o gazdă ideală poate părea un lucru dificil astăzi, când timpul este mereu insuficient iar sarcinile zilnice, interminabile. Însă contrar acestei impresii, nu este nevoie să faci eforturi foarte mari pentru a avea o locuință primitoare. Pentru că, practic, aceasta este una dintre principalele condiții. Tot ce trebuie să faci este să acorzi atenție detaliilor și să pui în aplicare câteva idei, simple și creative. Urmează sugestiile de mai jos și bucură-te de fiecare vizită din partea celor dragi.

Prima impresie

Auzim frecvent în jurul nostru că prima impresie contează. Nimic mai adevărat! Iar acest lucru se aplică și atunci când vine vorba despre locuința ta. Dacă vrei ca oaspeții să se simtă cât mai bine, surprinde-i în mod plăcut încă de la intrare. Pe lângă o ușă atent vopsită, un covor primitor și un zâmbet larg în prag, acordă atenție coridorului. Aceasta este prima încăpere și primul contact al celorlalți cu casa ta. Unul dintre aspectele esențial este lumina. Multe holuri sunt insuficient luminate și nu doar că nu vezi bine pe unde trebuie să mergi, dar inspiră totodată o senzație de spațiu rece, neprimitor. Poți suplimenta lumina centrală prin instalarea unor lămpi pentru hol. În acest fel casa ta va părea primitoare încă de la intrare. În plus, alese în funcție de stilul decorativ al locuinței, corpurile de iluminat vor contribui la completarea armonioasă a întregii imagini.

Importanța curățeniei

O casă curată lasă o bună impresie încă de cum îi treci pragul. Puțină dezordine nu deranjează, însă praful de pe mobilă sau vasele nespălate nu sunt tocmai o bună carte de vizită. Prin urmare, nu te stresa prea mult cu faptul că ai lăsat hainele uscate pe uscător, sau că nu toate cărțile sunt la locul lor, în bibliotecă. Preocupă-te mai degrabă de aspectele importante cum ar fi obiectele sanitare din baie, podeaua, praful, așternuturile, vasele și spațiul din bucătărie. Fă întotdeauna curățenie înainte de primirea musafirilor.

Miros îmbietor

Fiecare locuință are mirosul ei aparte. Iar răscolind printre amintiri îți vei da seama că în general asociezi fiecare casă pe care ai vizitat-o cu mirosul specific pe care îl avea. Studiile arată că simțul olfactiv are un impact puternic asupra amigdalei cerebrale, locul în care are loc procesarea emoțiilor. Din acest motiv, deși au trecut atâția ani de când erai copil, mirosul merelor coapte îți aduce aminte de casa bunicilor.
Prin urmare, alege o aromă care te încântă și cumpără lumânări parfumate, bețișoare sau diferite odorizante de cameră. Printre recomandările recente ale designerilor de interior se află aceea de a opta pentru arome ce se regăsesc în parfumuri. Un bun exemplu sunt vanilia, moscul sau ambra.

Confort inedit

Momentele de relaxare sunt apreciate de toți. O canapea și un pat de dormitor comode sunt obligatorii, însă poți opta să suplimentezi confortul în moduri inedite. O idee care va fi foarte apreciată, atât de locuitorii casei cât și de musafiri este să montezi unul sau mai multe hamace în interiorul locuinței. Există modele de diferite stiluri și dimensiuni, în funcție de preferințe și spațiul disponibil pentru instalare.
O altă idee este să cumperi mai multe perne de podea sau fotolii de tip puf. Așezate în sufragerie, vor fi ideale pentru vizionarea unui film.

Anticipează nevoile

Dacă ai musafiri care rămân peste noapte, este important să te asiguri că au cele necesare. În primul rând, încăperea oaspeților trebuie să aibă acces facil la baie. Apoi, asigură-te că așternuturile de pat sunt proaspăt spălate, că au la îndemână o sticlă cu apă peste noapte, papuci de casă și prosoape curate.

Oferă o legătură de chei musafirilor și explică-le detaliile importante, de care ar putea avea nevoie, precum: mijloacele de transport în comun disponibile în zona în care locuiești; restaurante recomandate pentru prânz sau cină; obiective turistice pe care le pot vizita, dacă nu au mai fost în orașul în care locuiești etc.

O locuință primitoare este practic suma mai multor detalii. Nu scăpa din vedere lucrurile cu adevărat importante, iar musafirii se vor simți la tine acasă mai bine ca nicăieri.

Sursa foto: Shutterstock

În articolul Cum să-ți transformi casa într-o locuință primitoare: 5 idei simple și creative:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x