Cum să-ți ușurezi sarcinile de acasă. 4 sfaturi ca să-ți faci treburile mai ușor și mai repede

Publicat pe 14.08.2018 la 16:24 Actualizat pe 14.08.2018 la 16:27

Soluțiile prin care îți poți face treaba din casă mai eficient sunt atât de utile. Iată câteva idei ca să ai mai mult timp pentru tine, fără să neglijezi sarcinile necesare pentru o locuință îngrijită.

Cine nu își dorește o locuință frumoasă, curată și bine întreținută? De multe ori, nu e deloc ușor să obții acest lucru. Cele mai multe treburi de prin casă nu mai presupun mult efort în prezent, în special datorită electrocasnicelor. În schimb, aceste sarcini presupun timp, pe care de multe ori nu îl avem la dispoziție. Și, de ce să nu recunoaștem, e mai plăcut să îți petreci timpul liber împreună cu familia sau relaxându-te la un serial.

De aceea, soluțiile prin care îți poți face treaba din casă mai eficient sunt atât de utile. Iată câteva idei ca să ai mai mult timp pentru tine, fără să neglijezi sarcinile necesare pentru o locuință îngrijită:

1. Eficiența pornește de la design

Așa cum îți gândești locuința, așa o vei avea timp de ani de zile. Metodele de curățare și întreținere rapidă a locuinței pot fi sabotate de un design nepotrivit. De aceea este atât de important să planifici pe cât posibil casa sau apartamentul astfel încât să poți face curățenie în mod eficient. Spre exemplu, dacă optezi pentru un design minimalist în sufragerie, o vei putea curăța mai rapid. Mai puține obiecte expuse pe rafturi înseamnă că vei pierde mai puțin timp ștergând praful.

În bucătărie, este importantă amplasarea electrocasnicelor și a instalațiilor. E bine ca frigiderul, aragazul și chiuveta să nu aibă prea multă distanță între ele. De altfel, mare parte din timp e petrecut la chiuvetă, spălând vasele, așa că e important să o alegi bine. Optează pentru o chiuveta ușor de curățat, cum ar fi una de inox, simplă, fără detalii. Dacă ai posibilitatea, e cu atât mai bine să alegi o chiuvetă cu două cuve, care îți va permite să te organizezi mai bine.

2. Organizează sarcinile și implică-ți familia

Planificarea nu ar trebui subestimată. Atunci când te ocupi de sarcinile din casă pe sărite, nu vei fi foarte eficientă. E mult mai bine să ai un program clar, împărțit pe zile sau săptămâni. Organizarea treburilor din casă devine cu atât mai importantă cu cât locuiești cu alte persoane.

Un tabel cu sarcini pus într-un loc vizibil, cum ar fi pe frigider, te ajută atât să distribui munca în mod corect în rândul familiei, dar și să pierzi mai puțin timp cu evaluarea curățeniei din casă. De altfel, cu cât implici mai repede copiii în sarcini legate de curățenie, cu atât e mai bine pentru ei pe termen lung. Nu doar că au ocazia să devină mai responsabili, ci contribui la succesul lor pe termen lung, potrivit unui studiu citat de Housekeeping Channel.

3. Împarte sarcinile în funcție de spațiu

Ca să nu pierzi timp, e bine să faci curățenie în funcție de zone. Într-o zi poți curăța baia, în ziua următoare bucătăria și așa mai departe. Astfel, nu va interveni factorul oboseală și nu te vei plimba între camere cu produsele de curățenie.

Un alt aspect important când vine vorba de eficiența curățeniei este direcția în care o faci. E important să pornești de sus și să cobori spre podele. Totodată, pornește dintr-un punct al camerei și alege o direcție: de exemplu, de la dreapta la stânga, potrivit care.com.

4. Inspiră-te de la francezi cu tehnica „mise-en-place”

„Mise-en-place” se referă în principal la aranjarea tuturor ingredientelor necesare pentru gătit. Atunci când ai lucrurile de care ai nevoie la îndemână, atât ingrediente, cât și ustensile, vei găti mai rapid. În plus, de ce să nu adaptezi această tehnică și pentru alte sarcini din casă? E indicat să faci același lucru cu uneltele și soluțiile de curățat. Le poți pune pe toate într-o mică lădiță sau găletușă și să le poți așeza la îndemână înainte să începi curățenia.


Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum să-ți ușurezi sarcinile de acasă. 4 sfaturi ca să-ți faci treburile mai ușor și mai repede

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 iulie 2024. Taurii sunt sfătuiți să renunțe la ecrane. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
a1.ro
Cum arăta Maria Tebieș de la Insula Iubirii când nu avea operații estetice. Imagini rare de dinainte să obțină formele voluptoase
HelloTaste.ro
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Catine
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
useit.ro
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
as.ro
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
MediCOOL
Efectele adverse ale folosirii aparatului de aer condiționat. La ce este important să fii atent
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
DeParinti
Crupul laringian la bebeluși și copii
MediCOOL
Ce este nictofobia. De ce apare teama de întuneric și cum o poți trata
HelloTaste
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
x