Cum scapi de canicula pe timp de vara?

Publicat pe 08.07.2019 la 13:35 Actualizat pe 08.07.2019 la 13:37

Exista numeroase metode care ne pot ajuta sa suportam mai usor aerul cald de afara pe timp de vara. Unele presupun ceva investitii, altele consta doar in renuntarea la anumite obiceiuri zilnice. Arunca un ochi pe lista de mai jos care iti ofera sfaturi despre cum sa scapi de canicula.

Foto: pixabay.com

Organismul uman suporta cu greu temperaturile ridicate din termometre, iar unele persoane au un disconfort sporit atunci cand stau afara sau in incaperi in care sunt peste 25 de grade Celsius. Aer conditionat in casa, la birou si in masina, apa si lichide multe pentru hidratare, precum si asteptarea unei ploi de vara care sa racoreasca putin atmosfera - cam acestea sunt trucurile la care apelam atunci cand canicula isi face aparitia.

Exista numeroase metode care ne pot ajuta sa suportam mai usor aerul cald de afara pe timp de vara. Unele presupun ceva investitii, altele consta doar in renuntarea la anumite obiceiuri zilnice. Arunca un ochi pe lista de mai jos care iti ofera sfaturi despre cum sa scapi de canicula.

Opteaza pentru o sera din aluminiu

Daca stai la casa, solutia optima pentru a scapa de caldura sufocanta este un spatiu amenajat din materiale speciale, care se mentine racoros pe tot parcursul zilei. Sunt zone care functioneaza ca o extensie a casei tale si pot fi folosite ca incaperi suplimentare de locuit, de tipul unui balcon. Aceste sere aluminiu de la Reynaers resping caldura si se mentin racoroase datorita materialelor din care sunt realizate. Astfel, asa numitele sere vor fi nu doar racoritoare si ideale pentru a scapa de canicula, ci si utile, caci le poti amenaja dupa propriulplac, in asa fel incat sa se transforme in locuri de relaxare.

Bea mai multa apa

Doi litri de apa pe zi pentru sanatatea noastra: aceasta este cantitatea de care ar avea nevoie organismul uman. Vara, insa, caldura te deshidrateaza, asa ca e necesar sa bei cat mai multe lichide. Renunta la cafea si alcool pentru a te proteja mai eficient de canicula si fa-ti un obicei din a bea un pahar cu apa la fiecare jumatate de ora. Consumul de apa este foarte important si devine esential pentru organism, mai ales ca senzatia de caldura vine la pachet si cu transpiratia, una dintre principalele modalitati prin care ne deshidratam.

Evita sa folosesti cuptorul

Senzatia de foame dispare atunci cand iti este cald, dar asta nu inseamna ca organismul nu are nevoie de hrana si de mese regulate. Daca nu obisnuiesti sa mananci in oras si gatesti acasa, trebuie sa stii ca una dintre cele mai mari surse de caldura este aragazul, respectiv cuptorul. Evita pe cat posibil sa le folosesti si opteaza pentru supe reci, fructe, legume si orice alte alimente bogate in vitamine si fibre, care nu necesita gatire. Completeaza mesele cu smoothie-uri racoritoare din fructe si lapte, la care poti adauga gheata si miere. Sau pur si simplu consuma salate din legume de sezon. Vara este anotimpul vitaminelor si le poti lua direct prin fructe si legume, fara sa fie nevoie sa le gatesti.

Foloseste un ventilator

Te gandesti cum poti face in asa fel incat camerele sa ramana racoroase si pe timpul noptii, pentru a putea dormi mai confortabil? Ziua, aerul conditionat este de baza, insa nu este indicat sa dormi cu el pornit. Foloseste in locul aparatului un ventilator, care va face aerul din camera racoros si nu va avea niciun efect daunator asupra organismului. Daca ai un ventilator de tavan, lasa-l sa circule in sens contrar acelor de ceasornic pentru o racire optima.

Vara te duce cu gandul la vacanta si la relaxare, dar pana sa pleci in concediu ai de suportat canicula ce iti da o mare stare de disconfort. Incearca metodele si trucurile impotriva caldurii si, pana sa ajungi pe o plaja, sub umbrela, savurand un cocktail, vei putea sa-ti desfasori activitatile zilnice in conditii normale, chiar si atunci cand afara sunt peste 30 de grade Celsius.

În articolul

Cum scapi de canicula pe timp de vara?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x