Cum te pregatesti pentru venirea pe lume a copilului?

Publicat pe 18.06.2018 la 11:04 Actualizat pe 18.06.2018 la 11:08

Totusi, se pare ca instinctul matern este o ten­dinta innascuta in a-ti dori sa oferi protectie, grija si iubire neconditionata co­pilului. Dar, pana la momentul in care acest lucru se va intampla, iata o serie de lucruri pe care ar fi bine sa ti le insusesti cat mai bine pentru a te bucura cu adevarat de aceasta etapa din viata ta.

Pe langa narmarginita fercire si emotie, venirea pe lume a copilului inseamna o multime de lucruri pe caretrebuie sa le pui la punct, mai ales atunci cand timpul este foarte scurt. Oricat de multe sfaturi ai primi si oricat e multe informatii ai citi, parca nimic nu se compara cu propria experienta traita. Cumulul de trairi este atat de personal si odata cu aceasta perioada minunata se dezvolta laturi si aspecte, asupra carora poate ca alta data nu au avut cea mai mare atentie din partea ta.

Totusi, se pare ca instinctul matern este o ten­dinta innascuta in a-ti dori sa oferi protectie, grija si iubire neconditionata co­pilului. Dar, pana la momentul in care acest lucru se va intampla, iata o serie de lucruri pe care ar fi bine sa ti le insusesti cat mai bine pentru a te bucura cu adevarat de aceasta etapa din viata ta:

Asculta sfaturile medicului care se ocupa de sarcina ta

Pe langa cele mai bune indicatii si lucruri care iti sunt de real ajutor, te sfatuim sa ai si o buhna comunicare cu medicul tau specialist. In plus, testarile recomandate sunt menita sa iti ofere raspunsuri laintrebarile pe care le ai si totodata si linistea de care avet atata nevoie, atat tu cat si bebelusul tau. Daca totusi, esti indrumata sa efectuezi un anumit tip de testare, ar fi bine sa te informezi si care este pretul pentru amniocenteza si tot ce presupune ea.

Informeaza-te din timp despre locul in care vei naste si cum

Este foarte important sa iti asigurilinistea si din acest punct de vedere. Pe langa faptul ca va trebui sa te pregatesti din mai multe considerente (emotional si financiar), este bine sa ai la indemana toate informatiile referitoare la contract (daca e un spital privat), locatie, echipa care seva ocupa de tine.consulta-te cu medicul tau, vorbiti despre optiunile pe care le ai, si in functie de evolutia sarcinii, alege varianta cea mai potrivita.

Apeleaza la ajutor

Perioada de imediat dupa nastere va fi extrem de solicitanta si obositoare. Prin urmare, organizeaza-te asa incat sa poti beneficia de ajutor si mai ales, sprijin moral. Pe langa partenerul tau, este bine sa mai ai cel putin o persoana de nadejde (mama, sora, ori soacra) care sa te ajute sa te descurci cu tot ce vei avea de facut. Nu uita ca recuperarea post-natala este extrem de importanta, asadar nu neglija nicio secunda acest aspect. Bebelusul tau are nevoie de o mama sanatoasa, echilibrata, iar tu trebuie sa faci fata cu brio tuturor provocarilor.

Nu te hazarda sa faci cumparaturi costisitoare

Fa-ti o lista si incearca sa fii eficienta si sub acest aspect. Cu atat mai mult cu cat unele lucruri sunt imperios necesare, iar altele mai pot suporta amanare. Copilul creste foarte repede in aceasta perioada, asadar orienteaza-te catre lucruri practice si tine-te la distanta de shopping-ul compulsiv; fie ca il faci online sau offline. Stim ca e dificil, tentatiile sunt mari, dar macar incearca!

Pregateste spatiul in care va dormi bebelusul

Indiferent de modalitatea in care ai ales sa amenajezi camera lui, retine ca ai nevoie de spatiu si o incapere igienizata. Incearca sa ai o viziune clara asupra modului in care te vei descurca in camera si apeleaza la cateva trucuri pentru a eficientiza mobilierul de care dispui.

Nu uita sa ai grija de tine

Intampinat-ti bebelusul cu stare de bine, relaxare si liniste sufleteasca. Mai ales ca toate acestea, vor fi resimtiote din plin de cel mic. Ai grija constant de aspectul tau si asuma aceasta perioada frumos, caci asa cum bine stii nu este o boala. Bucura-te de toate clipele traite (poate caunele mai usoare, altele mai grele) si incarca-te cu entuziasmul unui nou inceput in viata ta de familie.

Sursa foto:pexels.com

În articolul

Cum te pregatesti pentru venirea pe lume a copilului?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x