Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

Publicat pe 29.08.2019 la 08:30 Actualizat pe 29.08.2019 la 08:33

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana.
In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.
Desi poate parea intimidant sa gasesti o locuinta potrivita pentru toata lumea, nu este imposibil. Trebuie doar sa stii ce cauti, sa ai o lista cu prioritati si un buget atent calculat.
Iata cum poti gasi cu usurinta casa ideala pentru tine si familia ta!
1. Stabileste de la inceput detaliile administrative
Pentru a gasi ceea ce cauti, trebuie sa pornesti la drum cu toate detaliile stabilite. Seteaza un buget maxim, un tip de locuinta (garsoniera, apartament cu mai multe camere sau casa la curte) si o zona orientativa.
Dupa ce stii aceste lucruri, iti va fi mult mai usor sa restrangi aria de cautare si sa te concentrezi doar asupra variantelor care se inscriu in standardele tale.
De exemplu, daca ati stabilit de comun acord ca familia vrea sa locuiasca la curte, in Calarasi, vei cauta casa de vanzare in Calarasi, fara sa pierzi vremea cu apartamente sau case aflate departe de zona dorita.
Nu numai ca vei gasi o locuinta conform viselor tale, dar vei economisi timp si energie pretioasa!
2. Fa o lista cu nevoile fiecaruia
Cand trebuie sa cauti o casa pentru doi adulti, trei copii de varste diferite si un caine, este greu sa tii pasul cu toate dorintele fiecaruia. De aceea, planificarea este cheia!
Ia un pix si o foaie, construieste un tabel si imparte-l in sectiuni pentru fiecare membru al familiei. Faceti un brainstorming familial si determinati care sunt nevoile voastre principale.
De exemplu, copilul cel mare va avea nevoie de intimitate si un spatiu pentru invatat si efectuarea temelor, cat si de o scoala aflata in apropiere. Cel mic necesita liniste, confort sporit, siguranta maxima si loc pentru joaca. Adultii din gospodarie au nevoie de intimitate, loc pentru odihna si acces usor catre locul de munca.
3. Observa nevoile comune si dorintele diferite
Dupa ce faci listele de mai sus, vei observa ca multe dintre necesitatile voastre sunt comune. Acelea sunt cele pe care trebuie sa le puneti in topul prioritatilor: confortul, siguranta si bunastarea fiecarui membru al familiei.
Cat despre diferente, este esential ca fiecare dintre voi sa fie deschis la variante alternative si sa tina cont de ceilalti membri ai gospodariei.
4. Fii pregatit sa faci si compromisuri
Casa perfecta nu exista sau, cel putin, nu atunci cand o cumperi deja construita. De aceea, cand alegi locuinta cea noua, fii deschis la compromisuri, cu gandul ca se pot face ajustari ulterioare.
Asadar, chiar daca nuanta peretilor din camera nu este chiar preferata copiilor sau bucataria nu este echipata conform dorintelor voastre, ganditi-va tot timpul la solutii ce pot fi implementate dupa mutare.
5. Gandeste pe termen lung
Daca aveti copii, este important sa adoptati o atitudine orientata spre viitor. Chiar daca, in prezent, baietelul si fetita pot imparti aceeasi camera, situatia se va schimba cat de curand.
De asemenea, pe masura ce micutii cresc, vor avea din ce in ce mai multa nevoie de spatiu, atat pentru studiu, cat si pentru petrecerea timpului liber.
Tineti cont de acest lucru si, daca se poate, alocati cate o camera pentru fiecare copil, indiferent de varsta acestora.
In final, cand tu si partenerul credeti ca ati gasit casa perfecta, mergeti la vizionare alaturi de toti mebrii familiei. Implicarea copiilor in aceasta activitate inseamna enorm pentru ei si le ofera ocazia sa isi exprime pararea, lucru extrem de important in decizia finala.

În articolul

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x