Interviul de angajare: Top 3 detalii mai importante decât CV-ul

Publicat pe 15.01.2019 la 09:01 Actualizat pe 15.01.2019 la 09:07

Știm deja că șansele de a obține o întâlnire cu angajatorii cresc dacă punem la punct un CV foarte interesant și bine realizat. Ceea ce mulți dintre noi nu luăm, însă, în calcul sunt celelalte aspecte care contează în cadrul unui interviu de angajare.

Interviul de angajare este o etapă importantă pentru toți cei fac primii pași pe traseul profesional, dar și pentru cei care doresc o schimbare în ceea ce privește cariera lor. Știm deja că șansele de a obține o întâlnire cu angajatorii cresc dacă punem la punct un CV foarte interesant și bine realizat. Ceea ce mulți dintre noi nu luăm, însă, în calcul sunt celelalte aspecte care contează în cadrul unui interviu de angajare. Nu ești curios să știi care sunt cele 5 detalii mai importante decât CV-ul atunci când ai un interviu?

Gestica

Auzim adesea discuții pe tema unui subiect foarte controversat: limbajul non-verbal. Pe lângă comportamentul declarat, constiuit din cuvintele pe care le spunem și prin elementele paraverbale pe care reușim, mai mult sau mai puțin, să le controlăm se află și esența comunicărilor noastre: limbajul corpului, sau, așa cum îl numesc americanii - ”the body language”. Mai bine de jumătate din mesajul unei comunicări este reprezentat de componentele comunicării non-verbale, mai precis de gestică, mimică și privire. Așadar, ai grijă la acest aspect atunci când te afli față în față cu cel care îți va decide următorul pas în carieră. De exemplu, mâinile deschise denotă o atitudine pozitivă, în timp ce atingerea lobului urechii este un semnal care lasă loc de suspiciune în mintea interlocutorului!

Ținuta

Îți este cunoscut conceptul de ”comunicare prin vestimentație”? Ei bine, acesta nu reprezintă doar o găselniță a oamenilor de PR, ci este o metodă care te duce mai aproape de îndeplinirea scopului propus în actul comunicării. Hainele pe care le porți la un interviu de angajare pot funcționa ca un instrument de persuasiune, ajutându-l pe angajator să își formeze o impresie pozitivă despre tine. Așadar, ținuta pe care o alegi este extrem de importantă, deci ține cont de semnificația culorilor și de mesajele pe care le transmit diverse obiecte și accesorii vestimentare. Accesorizarea outfitului cu un ceas de mână îi poate sugera interlocutorului că ești o persoană punctuală, deci nu subestima puterea imaginii!

Manichiura

Care sunt primele aspecte la care te gândești dacă te-am întrebat ce consideri tu că este important atunci când mergi la un interviu? Mai mult ca sigur că nu ți-ar trece prin cap să răspunzi: manichiura! O zicală celebră afirmă că mâinile sunt cartea de vizită ale unei persoane, prin urmare manichiura este un detaliu esențial de care să te ocupi atunci când mergi la interviu. Oja sărită, în cazul doamnelor, denotă neglijență și lipsa atenției pentru detalii, iar soluția salvatoare ar putea fi chiar realizarea unei manichiuri cu ojă semipermanentă. Nici domnii nu sunt scutiți de o cosmetizare a mâinilor înainte de a se prezenta la interviul de angajare, așa că nu le-ar strica nici lor o vizită la salon. Ba chiar mai mult decât atât, forma unghiilor dezvăluie laturi ascunse ale personalității; în timp ce patul unghial mare este un semn al sincerității, unghiile bombate trădează o fire extrem de critică.

În articolul

Interviul de angajare: Top 3 detalii mai importante decât CV-ul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x