Jurnal de vacanță: ce lucruri nu trebuie să îți lipsească din valiza de călătorie

Publicat pe 05.08.2020 la 08:24 Actualizat pe 05.08.2020 la 10:05

Poate că viața în ultimele luni s-a schimbat puțin. Este nevoie de responsabilitate civică și asumare deoarece România trece printr-o perioadă dificilă, iar noi împreună cu ea.

shutterstock

Poate că viața în ultimele luni s-a schimbat puțin. Este nevoie de responsabilitate civică și asumare deoarece România trece printr-o perioadă dificilă, iar noi împreună cu ea. Cu toate acestea, vara este perioada concediilor și cine nu-și dorește să aibă parte de timp liber după un an de muncă asiduă? Așa că, dacă te-ai hotărât să pleci în concediu, organizarea călătoriei trebuie să fie o prioritate pentru tine.

Având în vedere situația dificilă cu noul Coronavirus, îți recomandăm să îți petreci vacanța în România pentru a evita situații neplăcute sau expunere la virus. Caută destinații de vacanță în țară și evită aglomerările. Sunt multe locuri necunoscute pe care le poți încerca, fie la munte, fie la mare, iar grupurile de pe Facebook și prietenul Google îți pot fi de mare folos în acest sens.

O planificare solidă începe cu două-trei săptămâni înainte de vacanță, așa că ai timp suficient să vezi ce pui în bagaj și ce lași acasă. Iată câteva idei pe care le includem în articolul de azi pentru un concediu relaxant, departe de oraș și de grijile zilnice.

Bagajul potrivit și gadget-uri indispensabile

Înainte de a decide ce anume să pui în bagajul de călătorie, asigură-te că ai o valiză versatilă și încăpătoare la îndemână. O geantă tip troller cu patru roți este practică și îți permite o mai bună mobilitate. De altfel, o geantă de mână este necesară pentru accesorii fără de care nu poți supraviețui în vacanță.

Noi îți recomandăm să strecori în bagajul de mână un uscător de păr tip placă sau ondulator, o perie pentru a-ți aranja coafura, ulei de păr pentru protecție și o baterie externă. Vei avea nevoie de aceasta dacă mergi la mare și te ascunzi de soare sub umbrelă pentru a-ți verifica e-mailul sau rețelele sociale. Dacă nu ești adepta cărților tradiționale și te-ai lăsat cucerită de faimosul Kindle, acesta trebuie să vină cu tine în bagaj.

Accesorii și iar accesorii

Când pleci în concediu amintirile sunt cele mai importante comori, iar pozele din vacanță sunt dovada că ai avut parte de momente inedite. Outfit-ul perfect se împacă excelent cu șuvițele californiene în stil Jennifer Aniston. Dacă adaugi la rochia vaporoasă o pereche de ochelari supradimensionați și o pălărie Panama, vei deveni cu siguranță sirena mării.

Tendințele în materie de bijuterii pentru vara anului 2020 asigură loc fruntaș cerceilor creole, de dimensiuni cât mai mari și foarte groși. De altfel, clasicul se întoarce în modă, iar ceasurile cu cadran mare și tip brățară pun în evidență orice stil vestimentar.

Burberry, Dries Van Noten sau Marc Jacobs au optat anul acesta pentru cerceii candelabru, un adevărat statement, potriviți pentru orice doamnă sau domnișoară avangardistă și curajoasă.

Mai bine mai mult decât mai puțin

Împachetează cât mai multă lenjerie. Decât să rămâi fără, mai bine pui în bagaj suficiente perechi de chiloți și sutiene. De altfel, în timpul vacanțelor poți să îți speli lenjeria ca să nu rămâi fără.

Un mic truc este să împachetezi într-o pungă separată lenjeria murdară și să o depozitezi departe de lucrurile curate din bagaj. Nu uita șosetele acasă, mai ales dacă mergi într-o zonă montană, unde este răcoare și unde știi că vei face drumeții. Tălpicii de diferite culori sunt și ei potriviți, așa că nu-i lăsa acasă, ci adaugă-i din timp în bagaj.

Medicamente și nu numai

Când pleci în călătorie este bine să te asiguri că ai la îndemână o trusă de prim ajutor care să conțină și medicamente. Dacă știi că ai rău de mașină sau suferi de alergii, nu poți pleca la drum fără pastile. Pentru durerile abdominale, de dinți sau de cap, este bine să recurgi la o pastilă care să-și facă rapid efectul. De altfel, sticla de apă este esențială pentru hidratare îndelungată, iar fructele precum bananele, merele sau pepenele galben tăiat cubulețe îți vor oferi energie, fiind perfecte între mese.

Nu uita să adaugi în portfard crema cu SPF cel puțin 30, căștile pentru urechi, cât mai multe costume de baie și multă voie bună. Nu uita că fericirea o găsești în lucrurile mărunte, așa că bucură-te în fiecare clipă de locurile pe care le vezi și mai ales de oamenii pe care îi ai aproape.

Sursă foto: Shutterstock

Citește și: 5 locuri de vizitat aproape de București Top 5 ținute de vară pe care trebuie să le ai

În articolul

Jurnal de vacanță

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x