Lucrezi de acasă? Iată 5 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din birou

Publicat pe 20.08.2019 la 17:41 Actualizat pe 20.08.2019 la 17:45

Pe lângă responsabilitatea legală de a asigura condiții prielnice desfășurării jobului la tine acasă, trebuie să te asiguri că ai la dispoziție și toate instrumentele necesare pentru a-ți face treaba în condiții de eficiență și confort.

Foto: pixabay

Indiferent că ești freelancer sau angajat al unei corporații sau agenții, cu siguranță că lucratul de acasă nu este un termen pe care să nu îl cunoști. Tot mai mulți oameni aleg să lucreze de la domiciliu, iar companiile sunt și ele generoase din acest punct de vedere și le permit angajaților să alterneze, măcar, lucratul de la birou cu cel de acasă. Există avantaje și dezavantaje, însă primele par a cântări mai puternic pentru majoritatea oamenilor, astfel că nu este de mirare că tendința este aceea ca biroul din living să îi ia locul celui de la sediu. Pe lângă responsabilitatea legală de a asigura condiții prielnice desfășurării jobului la tine acasă, trebuie să te asiguri că ai la dispoziție și toate instrumentele necesare pentru a-ți face treaba în condiții de eficiență și confort. Care sunt cele mai importante cinci elemente pe care trebuie să le ai, atunci când muncești de acasă?

Un laptop sau PC performant

Ședințe, apeluri audio cu clienții, prezentări sau simple documentări, pentru toate îți trebuie un terminal performant, rapid și cu o conexiune sigură la internet. Atunci când lucrezi la sediul unei companii, aceasta este răspunzătoare să îți asigure acest tip de condiții, însă dacă sufrageria personală îți este și spațiu de lucru, responsabilitatea devine a ta. Dispozitivele care te ajută să-ți desfășori activitatea în mod eficient sunt esențiale, iar investițiile în această zonă sunt justificate, pentru că vor contribui la succesul tău ulterior. Alege să cumperi device-uri care să îți asigure stabilitate și eficiență.

Mobilier de calitate

Statul în scaun reprezintă o problemă foarte mare pentru mulți dintre angajații care sunt nevoiți să desfășoare o muncă sedentară. Pauzele de mișcare făcute o dată la 30 de minute nu sunt mereu suficiente pentru a garanta protejarea eficientă a corpului, însă poți aduce un plus de siguranță și confort prin folosirea unui mobilier prietenos cu corpul tău. Asigură-te că achiziționezi un scaun de calitate, care să îți mențină coloana dreaptă și să nu te încurajeze să adopți poziții periculoase. Tipul de mobilier pe care îl utilizezi îți va influența puternic productivitatea, pentru că nivelul de concentrare crește odată cu cel de confort. Este foarte important și să așezi mobilierul și echipamentele pe care le utilizezi în așa fel încât să ai acces ușor la cele necesare.

Aer condiționat

Pe durata verii, majoritatea oamenilor care lucrează pentru diverse companii văd în birou și un spațiu de evadare din căldura urbană. Cele mai multe dintre companii asigură condiții foarte bune în ceea ce privește temperatura din spațiul de lucru, iar același lucru ar trebui să îl faci și tu, dacă decizi să muncești de acasă. Relația dintre productivitate și zilele toride de vară se poate dovedi a fi una dezastruoasă, astfel că trebuie să te asiguri că temperaturile ridicate nu vor influența negativ modul în care lucrezi. Poți alege să investești în mijloace de răcire mai accesibile din punct de vedere financiar, precum ventilatoarele, dar acestea nu sunt nici pe departe la fel de eficiente și pot avea efecte negative asupra sănătății tale.

Imprimantă cu scanner și copiator

Un alt element pe care cu certitudine îl ai la dispoziție atunci când lucrezi de la sediul unei firme este reprezentat de imprimantă. Chiar dacă tendința este aceea de a trece totul în online, iar documentele scanate pot fi foarte ușor înlocuite cu documente fotografiate, având în vedere calitatea pe care o oferă camerele foto ale smartphone-urilor, uneori sunt necesare documentele în format fizic. Totodată, dacă ești freelancer, poate că munca ta este necesar a fi transpusă și în format palpabil, astfel că necesitatea unei imprimante este una certă. Costul unor astfel de aparate nu este unul foarte ridicat, iar când vine vorba despre consumabile, poți cu ușurință să achiziționezi hârtie pentru copiator de aici.

O agendă și stickere

În ciuda progresului tehnologic remarcabil din ultimii ani, oamenii încă au nevoia și capacitatea de a reține mai bine unele lucruri atunci când le scriu de mână. Dacă ai informații importante de reținut, o agendă în care să ți le poți nota va fi întotdeauna de folos, iar printre avantajele ei se numără și acela de a putea fi foarte ușor deplasată. Nici stickerele nu sunt de ignorat, pentru că pe ele le poți utiliza pentru a nota lucruri sau obiective pe care trebuie să le atingi pe termen scurt. Au avantajul de a putea fi lipite, inclusiv pe rama monitorului tău, și astfel îți vor aminti mereu de ceea ce trebuie să faci.

Fie că ești freelancer sau doar lucrezi remote pentru o companie, condițiile de muncă de acasă trebuie să fie dintre cele mai bune. Alege să investești în device-uri și accesorii de calitate, pentru o productivitate sporită.

În articolul

Lucrezi de acasă? Iată 5 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din birou

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x