O să renunți la zahăr după ce citești asta! CULOAREA ceștilor de cafea SCHIMBĂ GUSTUL cafelei
Publicat pe 20.03.2015 la 16:34 Actualizat pe 20.03.2015 la 16:40
Nu înțelegi de ce îți pui mai mult zahăr când ești în vizită la socri decât atunci când o faci tu acasă? Mai ales dacă procesul e același? Ei bine, culoarea ceștilor contează!
Nu înțelegi de ce îți pui mai mult zahăr când ești în vizită la socri decât atunci când o faci tu acasă? Mai ales dacă procesul e același? Ei bine, culoarea ceștilor contează!
Cănile albastre şi cele transparente reduc aroma amăruie a cafelei, fără să mai fie necesară adăugarea de zahăr suplimentar, susţin cercetătorii australieni. La studiu au participat 36 de voluntari, care au băut cafea din ceşti în trei culori diferite – transparente, albe şi albastre.
Într-o primă fază, voluntarii trebuiau să evalueze intensitatea gustului cafelei băută dintr-o ceaşcă albă şi dintr-una transparentă. În a doua etapă, s-a constatat că, în ceaşca albă, cafeaua nu este atât de dulce precum în ceştile de altă culoare.
Cea mai dulce a fost cafeaua din cana albastră. Potrivit cercetătorilor, oamenii asociază culoarea cafenie cu gustul amar, iar cafeaua într-o ceaşcă albă pare mai maronie.