(P) Secretele unei petreceri reușite: reguli de care să ții cont
Publicat pe 24.09.2021 la 07:22 Actualizat pe 24.09.2021 la 13:29
Dacă îi place să fii recunoscut ca cineva care dă cele mai tari petreceri, trebuie să știi că, în general, oamenii își amintesc 3 lucruri.
Primele 5 minute, respectiv ce s-a întâmplat atunci când a sosit, cum a fost întâmpinat și care a fost senzația inițială.
Un detaliu de calibru foarte mare. Poate suna ciudat, dar evenimentul tău are nevoie de acel ceva, care să-i facă pe invitați să vorbească despre asta, în termeni apreciativi. Altfel, vor alege un detaliu negativ, pe care îl vor discuta până când îi vor da o dimensiune nerealistă.
Ultimele 5 minute, atunci când au început invitații să plece și de ce, precum și modul în care au fost conduși spre ușă și cum s-a desfășurat despărțirea, sunt detalii la fel de importante. Probabil și ție ți s-a întâmplat să evaluezi o seară întreagă imediat ce ai părăsit locația, astfel încât efectul pe care l-a avut experiența asupra ta s-a impregnat cât mai adânc.
Dacă primul și ultimul punct țin exclusiv de talentul tău de a interacționa cu oamenii, cel de la mijloc poate reprezenta secretul întregii tale petreceri.
Poți alege un meniu delicios, însoțit de multă bere și cidru, iar invitații tăi se vor simți fabulos. În plus, poți alege una dintre următoarele idei, iar petrecerea ta va fi un succes răsunător.
Secretele unei petreceri reușite: reguli de care să ții cont
1. Vino cu ceva nou. Atunci când planifici evenimentul, alege o tematică ori un subiect care să le capteze atenția invitaților tăi. Poți opta pentru o petrecere tematică sau una cu specific local dintr-o anumită zonă a globului. Puteți povesti diverse experiențe legate de zona respectivă, iar poveștile de călătorie vor face seara mai interesantă.
2. Selectează un grup de oameni interesanți. Este unul dintre detaliile cele mai importante, deoarece grupul este cel care va oferi energie petrecerii tale. Va trebui să fii selectiv cu lista de invitați și să alegi doar persoanele cu care te simți bine.
3. Stabilește decorul. Alege baloane, ghirlande, flori sau perne, lumânări parfumate și o față de masă frumoasă, astfel încât oriunde se vor afla invitații tăi, să existe ceva care să le atragă atenția într-un mod pozitiv.
4. Play list-ul. Fără muzică, orice petrecere va deveni o simplă întâlnire, așa că stabilește din timp melodiile pe care le veți asculta. Alege ceva liniștit pentru atunci când mâncați, dar și muzică de dans pentru momentele când invitații vor începe cu adevărat să se distreze. Dacă petrecerea este una mai mare, cu mulți invitați, poți opta pentru angajarea unui DJ care să se ocupe de acest detaliu important.
5. Meniul. Nimic nu îi va face pe invitați să se simtă excelent, decât o mâncare delicioasă, împreună cu o băutură de calitate. Poți prepara cocktailuri delicioase sau poți opta pentru bere dacă temperaturile sunt ridicate. Alege să gătești mâncăruri sofisticate dacă petrecerea va fi însoțită de vinuri deosebite ori pregătește gustări rapide dacă invitații vor dori doar să guste ceva în timp ce socializează. Nu contează nici locația nici ora la care are loc petrecerea, invitații trebuiesc tratați cu atenție și serviți mereu cu ceva bun.
6. Stabilește diverse activități care să îi distreze pe invitați. Asigură-te că invitații tăi au mereu ceva de făcut, cu siguranță nu vrei să-i vezi cum se plictisesc de moarte, verificând mereu cât este ora. Poți include jocuri, concursuri de dans, dar și subiecte interesante pentru discuții. Competițiile sau jocurile pe echipe pot reprezenta o idee minunată pentru a-i ține pe cei prezenți antrenați pe toată durata petrecerii
7. Fii o gazdă prezentă. Recomandarea finală se referă la faptul că și tu trebuie să fii invitat la propria petrecere. Ai muncit din greu cu organizarea, ai stabilit ce era nevoie pentru ca totul să fie perfect, acum este momentul să te distrezi și tu. Fii alături de invitații tăi, dansează, participă la activități și lasă orice altă preocupare deoparte.