Prima zi de scoala: cum il pregatesti pe cel mic?

Publicat pe 20.08.2019 la 17:25 Actualizat pe 20.08.2019 la 17:29

Incepul scolii vine cu o multime de schimbari pentru orice copil, mai ales ca programul va fi diferit fata de cel de la gradinita. Orarul va fi mai incarcat, activitatile vor fi mai dificile, iar cel mic va avea tot timpul teme de facut.

Foto: unsplash.com

Prima de zi de scoala poate fi o adevarata provocare atat pentru copii, cat si pentru parinti, pentru ca vine cu o multime de schimbari. De aceea, este important sa il pregatesti din timp pe cel mic pentru aceasta experienta, pentru ca acesta sa fie obisnuit cu noile schimbari din viata sa.
Prezinta-i scoala intr-un mod pozitiv, fa-i cunostinta cu invatatoarea si explica-i o parte din regulile de disciplina pe care va trebui sa le respecte. Daca nu stii cu ce sa incepi, iti venim in ajutor cu cateva sfaturi, pentru ca totul sa decurga perfect in prima zi de scoala.

Explica-i copilului tau ce schimbari vor avea loc la scoala

Cei mici au mari emotii cu privire la prima de zi de scoala, asa ca este important ca parintii sa-si informeze copiii in privinta schimbarilor care vor avea loc in programul lor. Explica-i copilului tau care este structura orelor, cati colegi va avea si ce inseamna calificativele. De asemenea, poti face o paralela intre gradinita si scoala, pentru ca cel mic sa se obisnuiasca mai usor cu noua schimbare din viata sa. Eventual, poti face cateva vizite la scoala, alaturi de copilul tau, pentru a-si cunoaste din timp invatatoarea. Astfel, vei putea descoperi daca mai exista si alti cunoscuti printre elevii inscrisi la aceeasi scoala, iar in acest fel, copilul tau se va simti in largul sau.

Povesteste-i copilului tau o parte din propriile tale experiente din primul an de scoala

Pentru unii copii, primul an de scoala poate fi o experienta destul de dificila, asa ca este important ca acestia sa simta ca au parte de sustinerea parintilor. Pentru inceput, ii poti povesti copilului tau o parte din amintirile pe care le ai din perioada claselor primare. Povesteste-i despre colegii cu care te-ai inteles, ce materii ti s-au parut interesante si despre temele care mereu trebuiau terminate la timp.

Mergeti impreuna la cumparaturile de rechizite

Entuziasmul pentru prima zi de scoala va creste garantat, daca mergi impreuna cu copilul tau la cumparaturile de rechizite. Daca cel mic va putea sa aleaga rechizitele pe care si le doreste, atunci cu siguranta va astepta cu nerabdare momentul in care le va folosi. Incearca sa alegi produse de calitate, care sa ii stimuleze creativitatea copilului tau si care sa nu ii puna sanatatea in pericol.

Alege un ghiozdan de calitate

Orice copil se simte mandru in prima zi de scoala, daca are un ghiozdan original, ales pe gustul lui. Totusi, inainte de a achizitiona un ghiozdan, trebuie sa tii cont de faptul ca in primul an de scoala, numarul caietelor si al manualelor va fi redus, insa pe langa acestea, va trebui sa aiba loc in ghiozdan si gustarea pentru pauze, dar si echipamentul pentru sport.

De asemenea, trebuie sa iei in calcul si sanatatea coloanei vertebrale, asa ca iti recomandam sa optezi pentru un ghiozdan cu doua bretele, care poate fi purtat pe spate, iar greutatea sa fie astfel distribuita uniform. Un alt aspect important este si materialul din care este realizat ghiozdanul.
Ideal ar fi sa alegi un ghiozdan care sa reziste cu brio in zilele ploioase, asa ca poti opta pentru unul confectionat dintr-un fas impermeabil. Acum poti gasi o multime de modele de ghiozdane de calitate la Koh I Noor, asa ca ai de unde sa alegi unul potrivit pentru copilul tau.

Incepul scolii vine cu o multime de schimbari pentru orice copil, mai ales ca programul va fi diferit fata de cel de la gradinita. Orarul va fi mai incarcat, activitatile vor fi mai dificile, iar cel mic va avea tot timpul teme de facut. Profita de timpul care a mai ramas din vacanta si pregateste-l pe copilul tau pentru prima zi de scoala, astfel incat acesta sa fie obisnuit cu viitorul sau program.

În articolul

Prima zi de scoala: cum il pregatesti pe cel mic?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x