Reguli simple, care te ajuta sa fii mai organizat

Publicat pe 21.10.2019 la 22:43 Actualizat pe 21.10.2019 la 22:47

Organizarea corecta a mediului de lucru poate fi destul de complicata, dar necesara, mai ales atunci cand vezi in jurul tau gramezi de obiecte inutile, care nu fac decat sa te incurce.

Sursa foto: https://www.patodayuk.co.uk

Organizarea corecta a mediului de lucru poate fi destul de complicata, dar necesara, mai ales atunci cand vezi in jurul tau gramezi de obiecte inutile, care nu fac decat sa te incurce.

Daca iti organizezi eficient biroul, iti poti face treaba mai bine si mai usor, fara sa fii nevoit sa te invarti in jurul lucrurilor de zece ori pana sa gasesti ce iti trebuie. Pentru asta, trebuie sa tii cont de anumite reguli, pentru ca odata cu trecerea timpului organizarea sa devina obisnuinta.
Tine cont de sfaturile de mai jos si vei vedea ca a fi organizat nu este chiar asa de complicat cum pare a fi.

Pastreaza documentele importante in bibliorafturi

Daca alegi sa depozitezi documentele în bibliorafturi, vei vedea ca ai mai mult spatiu pe birou si poti tine mai usor evidenta lor. Vei gasi mai repede orice document iti trebuie, iar bibliorafturile pot fi depozitate destul de usor in biblioteca sau chiar pe birou, intr-un colt.

Noteaza-ti ideile și lucrurile pe care le ai de facut

Este mult mai usor sa tii evidenta activitatilor pe care le ai de facut daca le notezi intr-o agenda. Din cauza agitatiei si a lucrurilor multe pe care le ai de facut, poti omite unele dintre ele. Dar, daca le ai in agenda poti verifica oricand ce mai ai de facut in ziua sau saptamana respectiva. Pentru ședințe sau pur și simplu pentru a-ți pune mai bine în ordine ideile, poți folosi o tabletă magnetică sau flipcharturi de aici, pe care să scrii la proiectele tale.

Pune lucrurile la locul lor dupa ce le folosesti

Dupa ce ai folosit un obiect, pune-l intotdeauna la locul lui. Acest lucru este valabil atat acasa, cat si la locul de munca. Indiferent ca este vorba de hainele de care te schimbi in momentul in care vii acasa sau despre produsele de make-up pe care le folosesti dimineata, evita sa le lasi aruncate prin toata casa. La finalul zilei iti va fi foarte greu sa le aduni pe toate, dar daca le pui la loc dupa ce le folosesti, te vei scuti de aceasta munca.

Depoziteaza o parte din lucruri

Cutiile pentru depozitare sunt ideale atunci cand vrei sa tii lucrurile bine organizate si mereu la indemana. Fie ca este vorba de jucariile celor mici sau de lucruri pe care le folosesti mai rar, acestea pot sta foarte bine in cutii, pe care le poti pune sub birou, sub pat sau in orice alt loc.

De asemenea, poti folosi cutii de mici dimensiuni pentru a pastra mai bine condimentele la bucatarie. In acest fel le vei putea gasi mai repede si nu va exista riscul ca acestea sa cada prin dulapuri si sa se imprastie. Poti pune etichete pe cutii pentru a sti exact ce se afla in ele.
Acestea sunt doar cateva dintre regulile care te pot ajuta sa fii mai organizat. Nu uita ca organizarea corecta iti poate usura foarte mult viata si te poate ajuta sa nu mai pierzi timpul.

Sursa foto: https://www.patodayuk.co.uk

În articolul

Reguli simple, care te ajuta sa fii mai organizat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x