Tips&Tricks: Sfaturi pentru folosirea plăcii de păr

Publicat pe 14.08.2020 la 12:35 Actualizat pe 14.08.2020 la 12:40

Placa de păr este cel mai folosit intrument de coafat părul. De ce? Pentru că este practic, ușor de folosit și poate oferi rezultate „ca la salon” dacă este folosită într-un mod corect și cu chibzuință.

10 sfaturi pentur folosirea plăcii de păr

Spală-ți părul cu produse speciale pentru procesul îndreptării părului

Ce presupune asta? În momentul în care știi că vei urma să-ți îndrepți părul după spălare trebuie să ai în vedere utilizarea unui șampon și a unei măști de păr pentru întinderea părului. Un produs specializat în această direcție va încărca părul într-un mod pozitiv, făcând îndreptarea lui mai ușor de suportat.

Folosește o protecție termică

Protecția termică e unul dintre cei mai importanți pași. Aceasta are rolul de a apăra și proteja firul de păr împotriva deteriorării, supraîncalzirii și ruperii. Protecția termică vine în diferite forme, de la ulei, la creme, nu contează compoziția atâta timp cât folosești o cantitate potrivită doar pe lungimea părului. Nu se aplică niciodată pe scalp!

Usucă-ți complet părul

Placa de păr nu se folosește niciodată pe părul ud, umed sau neuscat complet. Prin aplicarea directă a unui obiect de styling pe părul ud nu faci decât să-i creezi părului tău un mare disconfort. Căldura în contact cu umezeala îți va „traumatiza” compoziția firului de păr.

Folosiți placa pe secțiuni de păr

De multe ori din lipsă de timp sau chef alegem să ne trecem placa artificial prin păr folosit secțiuni mari de păr. În felul ăsta porțiunile care scapă vor prinde umezeala din mediu și-și va schimba forma, făcând munca ta complet inutilă.

Ai grijă la dimensiunea plăcii de păr

Asemeni hainelor pe care ni le alegem în funcție de mărimea pe care o purtăm și care ne avantajează, așa funcționează și procesul de alegere al unei plăci de păr. Lungimea și grosimea părului tău contează. O placă de păr lată nu va face avantaja o persoană cu părul scurt și rar și invers.

Temperatura plăcii de păr contează

Procesul de îndreptare a părului duce în timp la sensibilizarea fibrei capilare, motiv pentru care o temperatură ridicată inutil a plăcii de păr va grabi acest proces. Doar pentru că folosești o temperatură mai mare, nu înseamnă că părul tău se îndreaptă mai bine. Încearcă să folosești temperaturi cât mai mici pentru a-ți obișnui părul cu o temperatură mai rezonabilă.

Metoda de folosire a plăcii de păr- repetări

Majoritatea femeilor sunt tentate să treacă cu placa de păr de mai multe ori peste o suviță de păr, lucru care nu aduce niciun benefiuciu părului tău. Un mod corect de a evita aceste repetări excesive ar fi să treci de maxim 2 ori peste o secțiune de păr cu mișcări lente și apăsate.

Folosește un serum

După ce ai terminat procesul de îndreptare a părului pune-ți câteva picături de serum în palme, încalzește-l, și aplică-l pe lungimea părului. Acesta este un mod de a te asigura că părul tău va rezista în timp și va fi extra protejat.

Curăță placa de păr

De ce? Pentru că tot ce ai folosit înainte de folosirea plăcii, șampon, mască, protecție termică, se transformă în rezid pe placa de păr. Folosește o cârpă uscată la câteva minute după folosirea plăcii și îndepărtează tot ce a rămas pe placă pentru a nu le pune pe păr la următoarea utilizare.

Frecvența utilizării plăcii

Da, toți pașii de mai sus asigură o protecție sigură a firului de păr, dar cu toate acestea frecvența cu care folosești placa de păr poate fi decisivă pentru părul tău. De recomandat ar fi utilizarea ei de maxim-maxim 2-3 ori pe săptămână.

Sursă: Sorin Stratulat

Citește și: Ce culori li se potrivesc blondelor? Cum alegi balsamul de păr potrivit pentru tine?

În articolul

Sfaturi pentru folosirea plăcii de păr

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2025. Leii sunt dispuși să-și confrunte trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
a1.ro
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
useit.ro
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
as.ro
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
MediCOOL
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Spynews
Tzancă Uraganu, momente de tandrețe, în mașină, cu Laura Vass! Cum i-au surprins la ceas de seară, paparazzii Spynews.ro
DeParinti
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
MediCOOL
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
x