Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

Publicat pe 01.10.2019 la 18:15 Actualizat pe 01.10.2019 la 18:47

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Foto: pixabay

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

De exemplu, cel mai important upgrade pe care il poti face in baie implica iluminatul. Mai exact, lumina din baie iti influenteaza starea de spirit, asa ca trebuie sa acorzi o atentie deosebita corpurilor de iluminat. Culoarea luminii este importanta, dar si intensitatea ei.

Corpurile de iluminat mai vechi și iluminarea fluorescentă genereaza umbre neatractive si nuante de culoare ciudate pe pielea ta. Daca nu poti sa inlocuiesti corpul de iluminat, poti schimba becul cu unul care are o lumina calda. Alege becuri LED, deoarece acestea sunt eficiente din punct de vedere energetic și nu iti încălzesc baia.

Cu siguranta, baia implica mari costuri, atunci cand este vorba de amenajarea sa. Insa, daca iti faci un plan de la inceput si stabilesti un buget maxim, nu ai cum sa dai gres. Iata mai jos cateva sfaturi care sigur iti vor fi de folos:

Peretii

Vopseste peretii in nuante deschise. Nu trebuie neaparat ca peretii sa fie placati cu bucati de faianta, pentru a evita formarea mucegaiului. Poti alege sa folosesti o vopsea lavabila antimucegai. In plus, exista posibilitatea sa personalizezi peretii cu tot felul de decoratiuni sau modele, pentru a obtine un aspect unic.

De exemplu, infrumuseteaza un perete cu stele de mare, de diferite dimensiuni, scoici si impletituri din rachita.

Redecoreaza faianta existenta

Dupa un timp, daca nu este intretinuta corect, faianta capata un aspect urat. In plus, exista sanse ca aceasta sa se si crape, daca nu este montata corespunzator.

Asadar, daca faianta din baia ta are un aspect inestetic, poti incerca faianta 3D, de tip autocolant, care este detasabila. Aceasta este usor de instalat si, in special, rezista la umezeala din baie. In plus, daca vrei sa o dai jos, o poti face fara probleme.

Inlocuirea bateriilor

Pentru a schimba aspectul baii tale, este esential sa inlocuiesti bateriile de la dus, ori de la chiuveta, mai ales daca acestea nu sunt in cea mai buna stare. Ideal este sa achizitionezi baterii confectionate din materiale rezistente, care nu ruginesc usor si nici nu se strica dupa cateva utilizari.

Pardoseala

Pentru ca o incapere sa arate bine, este esential ca pardoseala sa aiba un aspect placut. De exemplu, alege pardoseala din vinil. In functie de model si producator, aceasta este potrivita pentru zonele foarte circulate, ea fiind rezistenta si la umiditate sau alte substante chimice de curatare.

Mai poti monta placi de gresie. Acestea sunt rezistente, in timp, si nici nu sunt afectate de umiditatea crescuta din baie.

Prosoapele pentru baie

Atunci cand te ocupi de amenajarea baii din locuinta ta, este important sa acorzi o atentie sporita si textilelor. Mai exact, uita de prosoapele vechi de baie, uzate si poate decolorate si achizitioneaza unele noi, de calitate.

Atunci cand le alegi, ia in considerare si factorii de mediu din baie. De exemplu, nivelul ridicat de umezeala si diferentele bruste de temperatura.
Asadar, opteaza pentru textile confectionate din materiale care absorb cat mai bine apa si, in special, sunt placute la atingere.

Covorasul

Un element important intr-o baie este covorasul. El este o solutie inspirata, mai ales daca iti doresti sa eviti sa aluneci pe gresia rece, dupa ce ai facut o baie fierbinte. Alege unele din materiale sintetice, precum poliesterul, PVC-ul sau cauciucul, pentru ca sunt rezistente si se curata mai usor.

De asemenea, asigura-te ca acestea au si un strat antiderapant, pentru a nu exista riscul sa aluneci.

Mobilierul

Intr-o baie, mobilierul este esential. In primul rand, pentru aspectul intregii camere si, in al doilea rand, pentru a avea spatiu de depozitare.

O baie intotdeauna va fi un spatiu neordonat, daca toate lucrurile sunt imprastiate in toata camera. Pentru a evita acest lucru, alege mobilierul care are sertare. De exemplu, exista dulapoioare de baie care pot fi montate direct pe perete, ori altele care pot fi pozitionate pe podea, langa cada sau chiuveta.

De asemenea, nu uita de rafturile montate pe perete, dar si de cosurile din rachita, care pot fi si decoratiuni minunate.

Accesoriile

Dat fiind faptul ca baia este un loc de relaxare, aceasta trebuie sa fie accesorizata corespunzator.

De exemplu, asigura-te ca din baie nu lipseste dozatorul pentru sapun, ori suportul pentru prosoape si hartie igienica. In plus, daca dispui de lumina naturala in baie, poti integra in decor si o floare naturala. O alegere excelenta este orhideea – pentru ca ii prieste un mediu cu umezeala, dar si cu multa lumina. In cazul in care nu ai suficienta lumina, poti alege o floare artificiala.

Nu uita de lumanarelele parfumate, de diferite dimensiuni si forme.

Oglinda

Cu siguranta, unul dintre cele mai importante elemente dintr-o baie este oglinda. Pe langa functionalitatea sa, oglinda are un rol esential si pentru decor. Mai exact, ea poate schimba total design-ul unei incaperi. In plus, nu uita ca ea reflecta lumina, dand astfel impresia unui spatiu mai mare.

Uita de vechea oglinda dreptunghiulara si alege una rotunda, cu rama din lemn de bambus. De asemenea, daca in baia ta nu este suficienta lumina naturala, potrivita ar fi o oglinda cu lumini incorporate. Asigura-te ca lumina nu este fluorescenta, ci una calda.

Baia este una dintre cele mai importante incaperi din locuinta. Asadar, aceasta trebuie amenajata corespunzator, pentru a fi functionala si pentru ca tu sa te simti bine in ea.

Daca ai de gand sa faci unele modificari in baie, ia in considerare ideile prezentate mai sus. Fiecare detaliu conteaza, asa ca recomandat este sa iti faci un plan inca de la inceput. In felul acesta te asiguri ca te incadrezi in buget si ca nu omiti niciun aspect.

În articolul

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x