5 piese și accesorii din alte vremuri pe care ar trebui să le porți astăzi

Publicat pe 12.10.2017 la 16:41 Actualizat pe 12.10.2017 la 16:46

Ce piese vestimentare și accesorii ale altor vremuri crezi că merită purtate din nou astăzi?

Casele de modă și revistele specializate propun în fiecare sezon tendințe noi - unele, inspirate de preferințele “străzii”; altele, idei originale. Dar mai există și o a treia sursă de inspirație: trecutul. Designerii și stiliștii se încăpățânează să ne arate că ceea ce purta bunica, putem purta și noi astăzi și că așa ne construim, de fapt, un stil unic.

Lucrurile sunt mai simple decât îți imaginezi: nu e obligatoriu să răscolești prin dulapuri vechi, sau să colinzi toate târgurile vintage, cu toate că acestea sunt opțiuni de luat în seamă. Unele magazine au preluat rapid indicațiile cunoscătorilor modei și au adus la raft, fie el și online, piese vestimentare și accesorii inspirate de alte vremuri.

Dacă nu știi care sunt acele piese vechi sau doar inspirate de moda altor ani pe care merită să le adaugi în garderobă, găsești mai jos câteva idei care să te ajute:

1. Să deschidem, mai întâi, cutia de bijuterii: de când nu ai mai purtat o broșă sau cercei cu clips? Ambele accesorii, specifice anilor ‘50-’60, sunt considerate bijuterii sofisticate, care înnobilează ținuta. Le găsești la târgurile cu produse vintage, de unde poți alege câteva modele diferite, pe care le poți purta cu sacouri.

2. Cămășile lungi, asimetrice, de inspirație asiatică se întorc în modă și pot fi purtate chiar și în sezonul rece, sub blazer sau sacou. Ce le face interesante? Imprimeurile, nasturii încheiați până sus, texturile fluide, dar și faptul că le poți purta la birou. Le găsești în oferta câtorva magazine online, unde poți descoperi și alte piese vestimentare retro chic.

3. Știi ce ar trebui să porți mult mai des? Sacouri. E adevărat, jachetele și puloverele cu nasturi sunt mult mai practice, însă nimic nu va putea întrece vreodată sacoul în eleganță. Păstrează întotdeauna în garderobă cel puțin două modele - unul negru, iar cel de-al doilea, într-o altă culoare, ceva mai îndrăzneață. Este genul de piesă care te va scoate din multe situații complicate: când primești invitație la un interviu cu doar o zi înainte, sau când el te-a invitat în oraș în mod neașteptat și nu te poți decide ce să porți peste rochie.

4. Puloverele cu imprimeuri scandinave, adică desene geometrice care reprezintă cerbi, reni, păduri, conuri de brad și fulgi de zăpadă. Nu au ieșit niciodată cu adevărat din modă, însă, în ultimii ani, am văzut cu toții mult prea multe bluze și pulovere simple, pe rafturile magazinelor, și prea puține pulovere veritabile, care să ne amintească de sărbători și de drumețiile la munte.

5. Cizmele cu toc pătrat și solid sunt nu doar o moștenire a altor epoci, dar și una binevenită, inclusiv pentru sănătatea și confortul picioarelor noastre, care au nevoie de mai multă stabilitate. Renunță la tocurile stiletto, cel puțin în sezonul toamnă-iarnă, și urcă-te, în schimb, pe tocuri groase, la fel de compatibile cu fustele, ca și cu pantalonii.

Ce alte piese vestimentare și accesorii ale altor vremuri crezi că merită purtate din nou astăzi?

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

5 piese și accesorii din alte vremuri pe care ar trebui să le porți astăzi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x