Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

Publicat pe 02.04.2014 la 09:24 Actualizat pe 02.04.2014 la 09:31

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper.

În 20 de minute poți avea un piept de pui perfect gătit și extrem de fraged și suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat și fără piele este cel mai sănătos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat și lipsit de savoare. Folosind o metodă simplă de gătire, poți avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare dată, cu aceleași banale ingrediente: puțin ulei de măsline, sare și piper. Puiul astfel gătit poate fi servit ca atare, adăugat în supă cu tăiței, în plăcinte sau salate.

Ai nevoie de:

- piept de pui de grosimea de 2 centimetri maxim (folosește ciocanul de șnițele pentru a-l subția)

- sare

- piper

- 1-2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Sărează și pipereazăpieptul de pui pe ambele părți.

2. Încălzește o tigaie, la foc mediu.

3. Adaugă suficient ulei de măsline în tigaie pentru a acoperi suprafața tigăii și lasă-l să se încingă.

4. Pune pieptul de pui în tigaie, într-un singur strat. Gătește-l pentru un minut, apoi întoarce-l pe partea cealaltă.

5. Acoperă tigaia cu un capac și redu focul la minimum.

6. Lasă puiul să se gatească timp de 10 minute. Nu lua capacul de pe tigaie. Deloc.

7. Oprește focul și mai ține tigaia acoperită timp de 10 minute. Din nou, este important să nu ridici deloc capacul.

8. După ce au trecut cele 10 minute, ia capacul și verfică dacă puiul este gătit.

Secretul este să nu ridici deloc capacul de pe tigaie pentru cele 20 de minute cât carnea se gatește

În articolul

Piept de pui extrem de fraged. Află metoda de preparare care funcționează de fiecare dată!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x