Ingrijeste-te de sanatatea pisicii tale!

Publicat pe 29.07.2011 la 21:31 Actualizat pe 29.07.2011 la 21:48

Pisicile sunt recunoscute pentru ca pot ascunde semnele unei maladii, iar cand ajungi cu ea la veterinar, boala e deja instalata Cand sunt mici si atat de dragalasi, suntem, in general, cu ochii pe ei de cum luam pisoii acasa. Se joaca, beau lapte, mananca, dorm mai mult... ce mai, o minune!

Daca lucrurile nu stau asa, inseamna ca ceva nu e in regula. Exista o multime de cauze care pot determina suferinte puilor de pisica. Regurgitarea si diareea sunt frecvente la cei mici. Printre motivele care dau asemenea manifestari sunt uneori schimbarea brusca a modului de alimentatie, alteori viermisorii intestinali. Prima masura care se poate lua acasa este regimul bazat pe carne si peste, ambele fierte.

Controale preventive. Se spune ca, atunci cand pisica implineste 7 ani, trebuie considerata ca facand parte din grupa seniorilor. Un exemplar in varsta de 14 ani e plasat in echipa pisicilor batrane. Pisicile au acum o medie de viata mult mai ridicata decat in trecut, statisticile aratand ca intalnim obisnuit pisici cu varste de peste 13 ani. Dar, odata cu varsta, apar mai multe probleme de sanatate.


Insuficientele renale cronice. Disfunctiile rinichilor sunt cele mai des intalnite suferinte la pisicile mai in varsta si, totodata, reprezinta si cauza cea mai obisnuita a mortii acestora. Insuficienta renala inseamna ca rinichii pisicii nu mai lucreaza cum trebuie.

Fiindca pisica pare a fi sanatoasa si atunci cand rinichii ii functioneaza la doar 30 la suta din capacitate, asta inainte sa apara simptomele evidente ale bolii, trebuie sa fim atenti la cele mai mici modificati ale obiceiurilor ei.

In majoritatea cazurilor, boala se agraveaza deoarece nu observam schimbarea la timp. Si cand o constatam, de multe ori nu se mai poate face mare lucru.

Simptome ale insuficientei renale:

1. urinare excesiva 2. sete sporita 3. regurgitare, greata 4. deshidratare 5. constipatie, pierderea poftei de mancare 6. musculatura flasca 7. blana jigarita, fara stralucire, cu aspect ponosit 8. letargie, stare de slabiciune, depresie 9. respiratia ii miroase a amoniac 10. lipsa chefului de a socializa.

Foto: dellone2one.com
Citeste si Revista Felicia!

În articolul

Ingrijeste-te de sanatatea pisicii tale!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x