Bai pentru calcaie fine

Publicat pe 16.08.2010 la 15:31 Actualizat pe 16.08.2010 la 15:38

Bai pentru calcaie fine

Vara, mai mult ca oricand, picioarele sunt la vedere. Tocmai de aceea trebuie sa acordam o atentie speciala ingrijirii acestora. In cazul in care pielea calcaielor este aspra si crapata avem nevoie de o hidratare corespunzatoare. Calcaiele devin fine cu cateva preparate naturiste recomandate de medicul Cristina Balanescu.

Descult prin iarba
Seara, inainte de culcare, se prepara un decoct din frunze de anin si se foloseste pentru bai de picioare. La patru litri de apa se folosesc patru linguri de frunze maruntite de anin, care se fierb 15 minute.

Pentru catifelarea calcaielor se poate folosi si coada calului. Se prepara un decoct din patru linguri de planta la patru litri de apa. Se fierbe 15 minute si se adauga apoi 80 de picaturi de glicerina (20 de picaturi la fiecare litru de apa folosit). Lichidul cald se foloseste in bai de picioare. Daca pielea calcaielor este extrem de aspra si crapata, dupa baie se aplica un unguent cu consistenta grasa, pentru a inmuia stratul cornos. "Dupa aceasta aplicatie este indicat sa punem sosete", ne recomanda specialistul nostru.

In cazul in care in zona calcaielor apar bataturi, medicul Cristina Balanescu recomanda cremele cu propolis.

Celor care considera ca mersul pe nisip le va reda frumusetea calcaielor, specialistul nostru ii previne ca acesta nu va face decat sa favorizeze uscarea intr-o masura si mai mare. "Recomand, in schimb, mersul descult prin iarba, pentru ca aceasta catifeleaza pielea calcaielor".

Consecinta

Neglijarea calcaielor aspre poate genera probleme mult mai grave, cum ar fi fisurile adanci, care sangereaza si provoaca durere la mers. Medicul Cristina Balanescu atrage atentia ca fisurile predispun la infectii, de aceea este nevoie de plante cu efect antibacterian si cicatrizant. In acest sens, sunt recomandate baile cu decoct de rostopasca sau levantica. Se prepara un decoct, iar dupa baie se va evita aplicarea cremelor grase.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Bai pentru calcaie fine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x