Experiment: O femeie moderna a trait un an dupa principiile Bibliei

Publicat pe 20.10.2012 la 22:08 Actualizat pe 22.10.2012 la 09:34

Pare imposibil sa traiesti in ziua de astazi dupa regulile din Biblie. Totusi, o femeie a incercat sa faca acest lucru timp de un an aplicand una cate una poruncile din Biblie pentru femei si postand pe blog impresiile ei. La sfarsitul lui octombrie, confesiunile ei vor fi publicate - de la interdictia de a se tunde la cum s-a adresat atatea luni sotului cu "stapane".

Rachel Held Evans este o scriitoare evanghelista dar spune ca intelege faptul ca sfaturile date in Biblie sunt doar atat; cateva directii pentru cum ar trebui sa se poarte femeile si nu norme. O parte dintre membrii comunitatii au blamat-o pentru sustinerea unui blog desi "eu am incercat sa onorez Biblia purtand conversatii oneste cu mine insami despre cum ar trebui sa o interpretez si sa o aplic."

Experimentul ei in 7 pasi

1. Rachel a dormit intr-un cort pe timpul menstruatiei

O femeie la menstruatie este considerata impura in Biblie. Asa ca Rachel a dormit intr-un cort in aceasta perioada, a evitat sa atinga barbati si a purtat cu ea peste tot o patura pe care sa stea, daca ar fi nevoie.

2. Si-a aratat in public adoratia pentru sot si i-a spus "stapane"

Desi Dan, sotul lui Rachel, a sustinut-o pe tipul experimentului ei, s-a simtit extrem de incomfortabil sa i se spuna "stapane" si sa i se ridice in slavi numele.

3. Si-a comandat un bebelus fals

Pentru ca nu au copii, Rachel si-a comandat un robotel bebelus pe care l-a crescut o vreme dupa regulile Bibliei pentru mamici. I s-a parut groaznic sa se trezeasca in fiecare noapte la ora 3 sa il hraneasca. Un adevarat "cosmar", a postat ea pe blog.

4. A invatat sa gateasca feluri evreiesti

Rachel a invatat sa gateasca pentru prima oara cu aceasta ocazie si nu s-a oprit aici. A rugat o evreica sa ii explice cum se fac mancarurile tipice acestei bucatarii si sustine ca a fost cel mai usor lucru de facut pe durata anului.

5. Un banut pentru fiecare moment de frustrare

De fiecare data cand isi plangea de mila, il batea la cap pe Dan sau barfea, Rachel trebuia sa puna un banut intr-un borcanel special. In primele zile, a strans 26 de banuti.

6. Un minut acoperis pentru fiecare banut

Banutul aruncat in borcan inseamna timp pe acoperis - un minut in care sa il lase pe sot sa stea linistit iar ea sa se calmeze si sa revina la obligatiile sale de casnica.

7. Rachel si-a facut propriile haine

Potrivit Bibliei, femeile ar trebui sa poarte ceea ce fac cu propriile maini. Rachel s-a trezit ca trebuie sa isi faca haine de mana, dar pentru ca nu avea habar "nici macar sa coasa un nastur" i-a cerut mamei ajutorul.

La finalul experimentului primul lucru pe care l-a facut Rachel a fost sa mearga la salonul de coafura. Se pare ca inca una din regulile Bibliei era ca femeile sa nu se tunda pentru ca podoaba capilara sa fie admirata de sot.

foto: cfmpl.org

În articolul

Experiment: O femeie moderna a trait un an dupa principiile Bibliei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x