Machiajul ideal pentru femeile peste 50 de ani

Publicat pe 18.08.2011 la 17:24 Actualizat pe 18.08.2011 la 17:28

Dupa ce se fardeaza, o persoana in varsta va arata cu multi ani mai tanara, ne asigura specialistii. Motivul: fondul de ten uniformizeaza estetic epiderma. Problema este ca, daca nu stii sa alegi produsul potrivit, acesta va incarca inestetic tenul si va accentua ridurile.

Foloseste, daca ai trecut de varsta de 50 de ani, un fond de ten cu textura fina si foarte hidratant; daca ai pungi sub ochi, estompeaza-le cu un fard corector anticearcan fluid, cu un ton mai inchis decat fondul de ten.

Uita de contraste! Ai grija cand alegi nuanta fondului de ten, pentru ca multe persoane au tendinta sa aleaga nuante deschise, cel mai frecvent rozalii. Si greselile se tin lant deoarece sprancenele se creioneaza cel mai adesea cu negru (total nenatural), iar rujul este ales intr-o nuanta vie de corai.

Poate ca acestea sunt mai la indemana sau poate ca este de vina mentalitatea. Dar contrastele nu sunt bine-venite pe un ten matur. Se gasesc, pentru sprancene, creioane pigmentate in maro deschis sau gri, care se pot asorta cu nuanta parului.

Rujul ideal trebuie sa fie deschis la culoare, fara gloss, insa poate fi sidefat. Cu o exceptie: rujul rosu. Daca un rosu prea puternic pare vulgar pe o persoana sub 30-35 de ani, pare conceput anume pentru o doamna eleganta de 50 de ani. Cu conditia sa nu-l aplici singur, ci doar insotit de un fond de ten bun si un puf de pudra cu efect hidratant.

Nuante discrete. Machiajul ochilor trebuie realizat cu multa grija, si aici intervin creioanele rezistente, retractabile. Nu folosi tus pentru ca este mult mai greu de corectat daca nu ai mana foarte sigura (sau privirea foarte buna). In plus, tusul are un efect de maturizare, asa ca nu te avantajeaza. De aceea este preferabil creionul retractabil, cu mina moale. Un astfel de creion, ales intr-o nuanta olive, gri mediu sau antracit, se va folosi pentru sublinierea liniei pleoapei superioare.

Machiajul va fi completat de un mascara (mai popular spus, rimel) maro, pentru volum. De ce nu negru? Pentru ca negrul da dramatism privirii si... maturitate. Pentru obraji, sunt ideale fardurile sub forma de crema deoarece adera mai bine pe ten si se pot estompa foarte bine. Categoric, nuantele pe care le vei alege sunt discrete, naturale, nu prea puternice.

Exclude din cautarile tale culori precum roz tare, oranj electric, rosu pur. In general, trebuie evitate texturile foarte uscate (pudra, fardul de obraz sub forma de pudra compacta, fardurile clasice pentru pleoape) pentru ca au tendinta de a scoate in evidenta ridurile, in loc sa le ascunda.

Foto: dailymakeup.com/ taaz.com
Citeste si Revista Felicia!

În articolul

Machiajul ideal pentru femeile peste 50 de ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x