• MIERCURI, 06 IANUARIE 2016

  MOTIVUL pentru care ar trebui să îți lași bebelușul să te contrazică

   Cei mai mulți oameni cred că ține de respect ca părinții să nu fie contraziși de către copii. Dar, ce-i drept, am trăit timpuri care ne-au învățat că părinții care îngrădesc libertatea de exprimare a copiilor le limitează șansele de reușită în viață. Orice părinte care își dorește ca cel mic să se dezvolte armonios și să fie independent de mic trebuie să acționeze cu înțelepciune când se întrevede posibilitatea unui conflict.

  Bun-venit in lumea negocierii cu maeștrii în manipulare emoționala!

  Incepand cu varsta de doi ani, cand cei mici dispun de un oarecare vocabular și tehnici avansate de manipulare, parintii sunt introduși în lumea negocierilor infantile. Până să deprindă arta oratorică a cuvintelor stâlcite dar ferme, cei mici se întind pe podea și decid să nu participe când consideră că ceva nu le convine. Când scapă la cuvinte, se lansează în dezbateri pasionale legate de ora de culcare, de cât de mult desert consideră că li se cuvine sau de ce fel de haine ar dori să poarte.

  Din fericire, cu ultima categorie de negocieri poți scăpa ușor. Până la 4 ani, nu ai cum să dai greș cu piesele vestimentare adorate de toții copiii: body-urile din bumbac. Sunt confortabile, amuzante și, din fericire pentru părinți, și foarte accesibile, potrivit liloo.ro.

  Entuziasmul celui mic trebuie orientat catre o gandire logica

  Jocurile oratorice îi epuizează pe toți părinții, în vreme ce copiii devin încrezători în vocabularul lor și în abilitatea de a-și expune propria viziune asupra problemei. Ei văd în orice negociere o oportunitate de a câștiga putere în relația cu părinții, însă ceea ce nu trebuie să le scape acestora din urmă este că cel mic nu este încă pregătit pentru un schimb deschis de idei.

  Edward Christophersen, coautor of al cărții Parenting That Works, subliniază că, deși cel mic și-a dezvoltat în mod remarcabil competențele lingvistice, nu este pregătit să înțeleagă pe deplin logica argumentelor părinților. Motiv pentru care părinții trebuie să se întrebe dacă are rost să se piardă în contradicții cu piticul. Experții spun că da, dar cu discreție pentru a nu-i reteza aripile celui mic, iar strategiile potrivite sunt detaliate pe parents.com.

  VIDEO. Exemplu de contradicție între un tată și fetița lui care arată cât e de dificil să spui „nu“ ca părinte

  Părinți sau nu/ nu încă, nu putem să nu recunoaștem că micuța Lola își pune tatăl la punct într-un mod de-a dreptul adorabil. Copila militează pentru dreptul ei de a sta în picioare pe masă, în vreme ce tatăl ei încearcă să o convingă să coboare. Ce spuneți, voi ați putea rezista perseverenței unui copil atât de adorabil? Peste 30 de milioane de oameni au urmărit filmulețul până la capăt:

  Video: https://www.youtube.com/watch?v=RgecKI8XJ18

  Sursa foto: pixabay.com 

  COMENTARII

  3 modele de ochelari de soare care au făcut istorie

  acum 22 ore

  Alege ochelarii de soare și în funcție de fizionomia feței tale și bucură-te de un look de vedetă în fiecare zi, indiferent de anotimp!

  Cum asortezi corect o pereche de ciorapi

  acum 1 zile

  Într-o ținută bună, detaliile contează. Iar un detaliu atât de mic și aparent neînsemnat precum o pereche de ciorapi poate face diferența între o ținută de milioane și una care arată ieftin și demodat.

  Avantajele unui fotoliu pentru masaj

  acum 14 zile

  După o zi aglomerată, cu multe sarcini, mulţi dintre noi ne-am dori câteva minute bune de masaj, pentru a ne relaxa.

  Cum te îmbraci la o nuntă pe plajă

  acum 38 zile

  O nuntă clasică, la un restaurant nu ar trebui să îți dea prea multe bătăi de cap în ceea ce privește ținuta. O simplă rochie de seară, o pereche de sandale ieftine și elegante sau niște pantofi simpli care se asortează cu rochie vor fi alegerea perfectă....

  4 accesorii care se potrivesc la orice ținută

  acum 44 zile

  Nicio ținută nu e completă fără accesorii alese cu grijă, care să o pună în valoare. Felul în care îți alegi accesoriile spune foarte multe despre despre gusturile tale vestimentare.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »