• MIERCURI, 06 IANUARIE 2016

  MOTIVUL pentru care ar trebui să îți lași bebelușul să te contrazică

   Cei mai mulți oameni cred că ține de respect ca părinții să nu fie contraziși de către copii. Dar, ce-i drept, am trăit timpuri care ne-au învățat că părinții care îngrădesc libertatea de exprimare a copiilor le limitează șansele de reușită în viață. Orice părinte care își dorește ca cel mic să se dezvolte armonios și să fie independent de mic trebuie să acționeze cu înțelepciune când se întrevede posibilitatea unui conflict.

  Bun-venit in lumea negocierii cu maeștrii în manipulare emoționala!

  Incepand cu varsta de doi ani, cand cei mici dispun de un oarecare vocabular și tehnici avansate de manipulare, parintii sunt introduși în lumea negocierilor infantile. Până să deprindă arta oratorică a cuvintelor stâlcite dar ferme, cei mici se întind pe podea și decid să nu participe când consideră că ceva nu le convine. Când scapă la cuvinte, se lansează în dezbateri pasionale legate de ora de culcare, de cât de mult desert consideră că li se cuvine sau de ce fel de haine ar dori să poarte.

  Din fericire, cu ultima categorie de negocieri poți scăpa ușor. Până la 4 ani, nu ai cum să dai greș cu piesele vestimentare adorate de toții copiii: body-urile din bumbac. Sunt confortabile, amuzante și, din fericire pentru părinți, și foarte accesibile, potrivit liloo.ro.

  Entuziasmul celui mic trebuie orientat catre o gandire logica

  Jocurile oratorice îi epuizează pe toți părinții, în vreme ce copiii devin încrezători în vocabularul lor și în abilitatea de a-și expune propria viziune asupra problemei. Ei văd în orice negociere o oportunitate de a câștiga putere în relația cu părinții, însă ceea ce nu trebuie să le scape acestora din urmă este că cel mic nu este încă pregătit pentru un schimb deschis de idei.

  Edward Christophersen, coautor of al cărții Parenting That Works, subliniază că, deși cel mic și-a dezvoltat în mod remarcabil competențele lingvistice, nu este pregătit să înțeleagă pe deplin logica argumentelor părinților. Motiv pentru care părinții trebuie să se întrebe dacă are rost să se piardă în contradicții cu piticul. Experții spun că da, dar cu discreție pentru a nu-i reteza aripile celui mic, iar strategiile potrivite sunt detaliate pe parents.com.

  VIDEO. Exemplu de contradicție între un tată și fetița lui care arată cât e de dificil să spui „nu“ ca părinte

  Părinți sau nu/ nu încă, nu putem să nu recunoaștem că micuța Lola își pune tatăl la punct într-un mod de-a dreptul adorabil. Copila militează pentru dreptul ei de a sta în picioare pe masă, în vreme ce tatăl ei încearcă să o convingă să coboare. Ce spuneți, voi ați putea rezista perseverenței unui copil atât de adorabil? Peste 30 de milioane de oameni au urmărit filmulețul până la capăt:

  Video: https://www.youtube.com/watch?v=RgecKI8XJ18

  Sursa foto: pixabay.com 

  COMENTARII

  Mihai Voropchievici: secretele runelor pentru fiecare zodie, pentru săptămâna 25 iulie - 1 august!

  acum 14 minute

  Divinatia in rune (pietre) este bazată pe alfabetul runic, care provine din ţările scandinavice. De mult, aceste rune erau considerate magice sau având puteri magice. Fiecare runa are un nume şi o semnificaţie.

  Pe James Franco îl ştii! Dar pe fratele lui, Dave? Acum, este şi el un actor celebru, dar puţini ştiu despre legătura de sânge!

  acum 26 minute

  Nu există femeie care să nu se fi îndrăgostit de James Franco, dar pentru cele care n-au reuşit să pună mâna pe el, nu este nicio problemă, din fericire, acesta este „clonat”!

  Carmen Tănase, despre Gheorghe Dinică: "domnul Dinică era o poezie. Nici acum nu îmi vine să cred..."

  acum 27 minute

  Carmen Tănase, ambasador Happy Channel a acordat sâmbătă, 23 iulie, un savuros interviu colegilor de la Antena 3. Vă lăsăm să descoperiţi confesiunile actriţei şi să nu uitaţi, pe Happy Channel găsiţi zilnic suflul proaspăt şi bogat ce transpare şi din vorbele lui Carmen.

  Ce zodie e azi cu mintea doar la muncă? Pentru ei nu e week-end!

  acum 34 minute

  Capricornii ar trebui să înveţe să separe viaţa profesională de cea persoanală.

  Bebe nr. 4: ce frumoasa actriță din Stăpânul Inelelor a născut o fetiță?

  acum 36 minute

  Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, este din nou bunic. Fiica lui, Liv, a născut o fetiţă care seamană leit cu ea.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Neatza cu Razvan si Dani

  neatza.a1.ro


  Top stiri
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro