Totul despre vopsitul parului acasa

Publicat pe 19.07.2011 la 17:37 Actualizat pe 19.07.2011 la 17:38

Iata o intrebare la care cred ca foarte multe dintre voi vor raspunde afirmativ. Daca va vopsiti parul singure acasa, trebuie sa stiti cateva trucuri.

Cu siguranta stiti deja ca exista 4 feluri de vopsea - graduala, temporara, semi-permanenta, permanenta - si peste 80% din vopselele care se gasesc pe piata contin agenti de colorare permanenti. Vopseaua graduala permite obtinerea culorii dorite in timp, cea temporara se duce la primul spalat, iar cea semi-permanenta dureaza cateva spalari.

Nu este foarte greu de realizat ca vopseaua permanenta care dureaza peste 10 spalari este cea mai agresiva, cea care duce la alterarea in timp a firului de par. Pentru a minimiza efectele negative ale vopselei permanente, puteti folosi sampoane hranitoare si balsamuri cu silicon. De asemenea, decolorarile frecvente pot strica parul, asa ca este bine sa evitati pe cat posibil aceasta operatiune. Timpul ideal intre doua vopsiri este de minimum 4 saptamani, si cel mai bine este sa vopsiti doar radacina crescuta, nefiind mereu necesara colorarea intregului par.


In perioada verii, la plaja si in contact cu apa marii sau cu cea din piscina, parul sufera si mai mult si se degradeaza cu usurinta, devenind tern si uscat. Protejarea lui cu spray-uri speciale care contin agenti hranitori si SPF este cea mai buna varianta. Mastile pentru par colorat sunt de asemenea binevenite.


O greseala frecvent intalnita este colorarea sprancenelor cu vopsea de par. Aceasta este prea puternica pentru a fi aplicata pe pielea fina de pe fata si in apropierea ochilor, si poate cauza reactii dure. Este bine de stiut ca fiecare vopsea de par permanenta contine peste 5 mii de chimicale diferite, iar daca folositi pentru prima oara un anumit tip de vopsea este recomandat sa faceti un test anti-alergic. Aplicati vopsea in interiorul bratului, langa cot sau in spatele urechii si asteptati doua zile pentru a vedea cum reactioneaza pielea. Abia apoi puteti sti cu siguranta ca nu sunteti alergice la ingredientii din vopsea.


Sursa: Danasota.com

FOTO: mariongshaw.com

În articolul

Totul despre vopsitul parului acasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x