VIDEO! Cum sa va alegeti cosmeticele

Publicat pe 09.03.2011 la 15:39 Actualizat pe 09.03.2011 la 15:45

Din cauza poluarii si a schimbarii bruste de temperatura, sapte din zece persoane au pielea sensibila. Inca un motiv in plus sa fiti atenti la ce cosmetice cumparati si folositi, pentru ca unele va pot agrava problemele.

Aveti tenul sensibil, care se transforma de la un sezon la altul? Poate suferiti de alergii. Poluarea, schimbarile bruste si anormale ale temperaturii de afara, avalansa de e-uri din alimente, dar si din produsele de curatare si ingrijire, au creat un fenomen care trebuie sa va dea de gandit.

In Franta, in 1980, unul din zece pacienti avea pielea sensibila. Astazi, sapte din zece pacienti au pielea sensibila, iar tendinta este aceeasi in toate tarile Europei. Asta inseamna ca, deja, o majoritate ingrijoratoare dintre voi nu mai poate tolera cosmeticele obisnuite.


Reactiile voastre se manifesta in moduri diferite, de la senzatia de arsura, intepaturi, la aparitia unor eczema sau puncte rosii. Cel mai simplu mod pentru a te lamuri daca ai sau nu alergii la produsele cosmetice este sa urmaresti daca apare senzatia de usturime a pielii in contact cu apa rece de la robinet, cu anumite produse cosmetice sau cand afara este foarte frig.


Fiindca nu poti elimina din viata ta crema de fata, deodorantul sau vopseaua de par, trebuie sa gasesti alternative sigure. Produsele bio, care au ingrediente naturale provenite din culturi bio, care nu au parabeni pe post de conservanti, sunt un prim pas.


Dermocosmeticele, produse si ambalate in conditii farmaceutice, sunt cele mai sigure categorii care pot fi tolerate de alergici. De altfel, se gasesc doar in farmacii.


FOTO: Hepta

În articolul

VIDEO! Cum sa va alegeti cosmeticele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x