Zodiacul hindus

Publicat pe 09.04.2014 la 12:22 Actualizat pe 09.04.2014 la 12:25

Referințe la vechiul zodiac al indienilor se găsesc și în unele dintre cele mai vechi texte hinduse, în „Vede” și „Mahabharata”.

Referințe la vechiul zodiac al indienilor se găsesc și în unele dintre cele mai vechi texte hinduse, în „Vede” și „Mahabharata”.

Ca și zodiacul european, cel hindus începe la 21 martie, numai că nu are nici o legătură cu acesta. Anul zodiacal este împărțit în decade (câteva dintre zodii au însă 11 zile). Denumirile zodiilor au legătură cu spațiul în care trăiau vechii indieni, regăsim nume de animale familiare lor, de ocupații sau de unelte. Zodiacul hindus se crede că datează de aproximativ 5.000 de ani și că a cunoscut puține modificări de-a lungul mileniilor.



Toporișca
21-31 martie

Cel născut sub acest semn este energic, sociabil, harnic și perseverent. Uneori, devine intolerant și rigid, de aceea trebuie să fie atent la atitudinea pe care o manifestă. În cuplu, cel din zodia Toporișcă este o fire tandră și caută armonia.


Calul
1-10 aprilie


Este sociabil și mereu pus pe glume, înconjurat de mulți prieteni. Se bucură de compania oamenilor care-l apreciază, dar asta nu îl va face să fie încrezut, îngâmfat, pentru că are un set de valori pe care îl respectă indiferent de părerea celorlalți despre el.



Birjarul
11-20 aprilie


Dintre toate semnele zodiacului, el este cel veșnic atras de lucruri noi. Din acest motiv, va face multe schimbări în viață: își schimbă des meseria, casa, pasiunile. În viața de familie, în schimb, se dovedește a fi loial și foarte constant.



Focul
21-30 aprilie


Este vulcanic, dar nu distrugător, ma degrabă e un impetuos creator, de aceea se va remarca mai ales în cariere care implică arta. Are un dezvoltat simț al umorului și este, totodată, un sentimental. Poate fi un partener fidel și de cursă lungă, atât în relația de cuplu, cât și în celelalte tipuri de relații – sociale și profesionale.



Capra
1-10 mai


Acest semn al zodiacului este inteligent, entuziast și dornic să fie util. Se încarcă însă cu prea multe lucruri de rezolvat și nu reușește întotdeauna să se achite de obligații. În dragoste, întârzie să ia o hotărâre, poate pentru că așteaptă momentul potrivit și omul potrivit, dar asta îi va aduce ani mulți de singurătate și instabilitate emoțională.

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Zodiacul hindus

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Ce s-a ales şi din ce face bani fosta soţie a lui Mihăiţă Neşu. Informaţii rare despre Maria
MediCOOL
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Spynews
Fostă concurentă de la Mireasă pentru fiul meu, imagine emoționantă cu burtica de gravidă! Va deveni mamă pentru a doua oară / FOTO
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x