Zodiacul Vechi Românesc

Publicat pe 31.03.2014 la 12:21 Actualizat pe 31.03.2014 la 12:26

Vrei un zodiac adevărat? Citește un zodiac românesc.

Zodiacul Vechi Românesc se suprapune, destul de mult, pe cel european, doar că fiecare zodie corespunde fix unei luni din calendar. Sunt 12 zodii, câte una pentru fiecare lună a anului, iar semnul poate fi identificat după trăsături fizice și de caracter, după faptele și gândurile lui.

ZODIA TAPULUI

LUNA LUI GERAR (ianuarie)

Cine se va naste sub aceasta zodie va fi dulce la vorba, lungaret la obraz si rumen. Frumos la cautatura, muncitor, viclean, lacom, gânditor, tacut, iubitor de avutie, mânios, saracacios, foarte pazitor de taine. Cautatura lui îndreptata tot la pamânt, nasul lat si carnos, tare în genunchi dar lesne se îmbolnaveste. Semn va avea în piept sau într-un genunchi sau în obraz, va fi înalt, la vorbe multe va fagadui si putin va da. Nascocitor de pricini, mâhnit la fata, când va gândi ceva va uita lesne. Plecat la griji si la juraminte neînfricosat, nepasator, de pedepse fricos, nu asa bun la negustorii dupa cum vrea se se arate, fatarnic si îndemânatic la fapte rele.

ZODIA UDATORULUI

LUNA LUI FAURAR (februarie)

Cine se va naste în aceasta luna este minunat la obraz, vorbitor si binepovatuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorbe, la trup drept, dar una va vorbi si alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mari si norocos. Îi va ramâne mare mostenire de la rudenii. Frumos la trup, cu niste vine iesite în fata, blând, cu mintea înalta si bun chivernisitor.Copilul de parte barbateasca va fi iubitor de învataturi, când se gândeste la ceva se uit? melancolic. Se va însura tânar, dupa 30 de ani va petrece viata mai buna si fericita.Copila de se va naste sub acest semn, va fi vesela. Trebuie sa se fereasca de ape, de barbatul cel dintâi se va lipsi si va muri de o fiara cu patru picioare. Sa se pazeasca de fiare salbatice si de câini turbati. În genere, cel nascut în aceasta zodie, va fi gânditor, iubitor de învatatura, care îi va aduce bogatie.

ZODIA PEȘTILOR

LUNA LUI MARTISOR (martie)

Cine se naste sub acest semn al Pestilor nu va fi nici mare nici mic, scurt la grumaz, minunat la fata, frumos la statura, drept, bun, planuitor. Când se supara se îngalbeneste, mândru si îndraznet, si plecat catre învatatura. Va avea un semn la mâna sau la fata, mare la chip, nasul de mijloc, buzele carnoase, voinic si viclean. Pe nimeni nu va crede, se va lauda cu învatatura, din tara lui va calatori si de la straini multa bogatie va câstiga. Iar copilele ce se vor naste în aceasta zodie vor fi mânioase si iubitoare de pricini, înselatoare, iubite de oameni, de barbatul cel dintâi se vor desparti si se vor însoti cu un altul, care li se va parea mai bun.

ZODIA BERBECULUI

LUNA LUI PRIER (aprilie)

Cei nascuti în aceasta luna vor fi buni, sârguitori, slabi la sânge, ciudati la faptura, lungareti la obraz, mâniosi, vorbitori de rau asupra altora, nestatornici, îndrazneti. Vor fi bogati si cinstea curând o vor pierde si iar curând o vor dobândi. Cu oamenii cei buni nu se unesc, sunt artagosi, biruitori la razboi, gata in tot momentul la certuri si batai, înfierbântati la vine, vorbesc tot de rau pe vecinii lor. Multi nascuti în aceasta zodie vor avea rani sângeroase pe trupurile lor, jura lesne pe numele lui Dumnezeu si al parintilor, fara a se gândi la cele ce vor urma.


Vezi restul horoscopului pe revistafelicia.ro!

În articolul

Zodiacul Vechi Românesc

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x