• LUNI, 06 MARTIE 2017

  Ilinca și Alex Florea, câștigătorii Eurovision România 2017: "Vom face față presiunii. Nu ne temem!" Ce pregătesc ei pentru concursul de la Kiev

   news.ro

  Ilinca și Alex Florea au câștigat finala Eurovision România 2017! Aceștia s-au clasat astfel în următoarea etapă a concursului internațional, care se va desfășura la Kiev. 

  Ilinca şi Alex Florea, artiştii care vor reprezenta România la Eurovision Song Contest 2017, la Kiev, au declarat, pentru Agenţia de presă News.ro, după ce au câştigat selecţia naţională, duminică seară, prin votul publicului, că îşi doresc să prezinte un show exploziv în competiţia muzicală şi că se aşteaptă să simtă multă presiune în următoarea perioadă, căreia îi vor face faţă.

  Eu vizualizez ceva foarte exploziv, nu ştiu dacă neaparat la propriu (râde, n.r.)” a spus Ilinca.

  Nu ştim încă, probabil că vom stabili împreună cu echipa pe care o avem şi cu ceilalţi membri noi care vor intra în echipa noastră, în echipa de show de la Kiev”, a adăugat Alex Florea.

  Cei doi artişti au mai spus că atuurile lor în concursul de la Kiev vor fi tinereţea lor, energia, dar şi piesa pe care o vor interpreta, ”Yodel it”, care se potriveşte cu logoul competiţiei, ”Celebrate Diversity”.

  În primul rând piesa noastră foarte diversă care se potriveşte de minune cu logoul Celebrate Diversity şi apoi energia noastră pozitivă şi faptul că suntem foarte tineri şi foarte «fresh» sunt atuuri”, a spus Ilinca, pentru News.ro.

  Întrebaţi despre temerile pe care le au în legătură cu reprezentarea României la Eurovision Song Contest, câştigătorii selecţiei naţionale au spus că sunt conştienţi că vor fi supuşi unei presiuni, dar îi vor face faţă.

  Suntem conştinenţi că va fi foarte multă presiune, mai ales că ne reprezentăm ţara. Vom face faţă presiunii. Nu ne temem”, a spus Alex Florea.

  Trebuie să ne gândim că trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut. Să fim cea mai bună variantă a noastră în seara concursului şi să facem România mândră de noi”, a continuat Ilinca.

  La rândul ei, Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, a declarat, pentru News.ro, că cei doi câştigători vor avea mai multe atuuri pe scena de la Kiev, precum tinereţea, emoţia, mesajul pozitiv, energia şi ”nu în ultimul rând, «Yodel it!»”.

  Sunt convinsă că vom face o figură foarte bună acolo. Aştept cu nerăbdare să vin cu informaţiile noi cu privire la acest an, la ce se va întâmpla pe scena din acest an, de la întâlnirea şefilor de delegaţie. Sunt sigură că împreună cu echipa mea - regizorul Aurel Badea, directorul de lumini Sergiu Ardelean şi întreaga echipă a câştigătorului vom găsi soluţia cea mai bună pentru a realiza un show foarte bun”, a mai spus Iuliana Marciuc, pentru News.ro.

  Şefa delegaţiei României nu a precizat bugetul pe care Televiziunea Română îl va aloca pentru participarea reprezentanţilor ţării la Kiev, urmând ca suma să fie definitivată în cursul săptămânii viitoare.

  Nu pot să vă spun în acest moment. Săptămâna viitoare vom definitiva acest lucru”, a spus Iuliana Marciuc.

  În timpul unei conferinţe de presă care a urmat spectacolului finalei selecţiei naţionale, compozitorul piesei câştigătoare, Mihai Alexandru, a declarat că a creat melodia ”Yodel it!” pentru grupul Timebelle, care reprezintă Elveţia la Eurovision Song Contest 2017.

  Aceasta piesă a fost făcută pentru Timebelle, cei care au câştigat în Elveţia. Proiectul era de la început... trebuia să o iau pe Ilinca să fac ceva tipic elveţian. Am vorbit cu ei, ei mi-au cerut chestia asta, şi să o ataşez... (...) După aceea ei au primit o piesă din Suedia, la care au rămas. Şi au renunţat la noi, la proiectul meu, şi noi am rămas cu piesa şi a trebuit să fac ceva cu ea, până la urmă”, a spus compozitorul.

  Mihai Alexandru a mărturisit că piesa câştigătoare este foarte apreciată în străinătate şi că se gândeşte să o îmbunătăţească pentru spectacolul de la Kiev.

  Din ceea ce vedem, noi, echipa «Yodel it!», suntem foarte bine apreciaţi afară. Nebunia asta de piesă se potriveşte cu celebrarea diversităţii. Trebuia să facem o nebunie specială pentru Eurovision. (...) Vreau să fac ceva în aşa fel ca cei doi solişti să cânte... să nu mai aibă atâta dificultate. Dacă nu vom găsi, vom continua tot în felul acesta, cu aceeaşi partitură. Mă gândeam să le mai uşurez un pic munca, dar fără să se simtă şi să fie acelaşi efect vizavi de ceea ce depinde de mine, de muzică”, a mai spus Mihai Alexandru.

  Piesa ”Yodel it!” a primit 10.377 de voturi de la public, din totalul de 31.694 de voturi exprimate în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la selecţia naţională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori.

  Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Trăistariu cu piesa ”I Won't Surrender”, care a obţinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu ”Petale”, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi.

  Pe lângă trofeu, o creaţie originală realizată de artistul Dan Divrician, câştigătorii Eurovision România au primit un CEC în valoare de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului pentru finala internaţională.

  În timpul televotingului, pe scena Eurovisin România s-au aflat membrii trupei The Arrival, care au interpretat hituri ale formaţiei suedeze ABBA, precum ”Waterloo”, câştigătoarea competiţiei Eurovision în anul 1974, dar şi ”SOS”, ”Voulez-Vous”, ”Money, Money, Money”, ”Mamma Mia” şi ”Dancing Queen”.

  În cadrul spectacolului au mai urcat pe scenă reprezentanţii Elveţiei, Spaniei şi Republicii Moldova la Kiev.

  COMENTARII

  Trecutul tumultos al Magdalenei Șerban, femeia care a împins-o pe tânăra de 25 de ani în fața metroului

  acum 2 zile

  Magdalena Serban suferea de depresie si nu a mai tinut legatura cu familia ei.

  Despre moartea Regelui Mihai I în presa internațională

  acum 10 zile

  Despre decesul ultimului rege al României, Majestatea Sa Regele Mihai, a scris si presa internationala.

  În exil, și-a câștigat existența la o fermă de pui și într-un mic atelier de tâmplărie. Azi, Regele Mihai a murit

  acum 11 zile

   Majestatea sa Regele Mihai I a încetat din viață în cursul zilei de 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Ultimul rege al României are o poveste de viață impresionantă. Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul Regelui Carol al...

  A murit Regele Mihai, azi, 5 decembrie. Iată unde va fi înmormântat

  acum 11 zile

  Regele Mihai a încetat din viață. Într-un comunicat postat pe romaniaregala.ro, Secretariatul Regal a făcuit tristul anunț.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Antena 1

  a1.ro


  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »