• LUNI, 25 IUNIE 2018

  Doina Ruști a scris prima ei poveste de... teamă. Era modul său de a-și depăși frica de atunci

  Scriitoarea Doina Ruști, autoarea a numeroase romane multipremiate și traduse în mai multe limbi, este invitata cristinei Ciobănașu la ”PoveștiCOOL”, emisiune difuzată de postul Happy Channel în fiecare sâmbătă și duminicăm de la ora 14.30 (în reluare: luni-joi, de la miezul nopții, și luni-vineri, de la 15.30).

  Încă din copilărie voiam să ajung scriitor. În tr-o zi, am rămas singură acasă, muream de fircă, afară ploua, m-am așaezat pe un pervaz și, ca să mă încurajez, am început să creez cu voce tare, o poveste și, pentru că îmi era teamă că o să o uit, m-am apucat să o scriu. Eram prin clasele primare”, a povestit scriitoarea Doina Ruști la Happy Channel.

  Parcursul său a fost unul destul de anevoios, când, adult fiind, dorea să își publice romanele în vremea comunismului. Cum a ajuns la performanțele de astăzi, dar și cum apar poveștile sale, aflați din interviul de mai jos.


  Doina Ruști s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă și construcție solidă, cele mai multe apărute la Polirom. ”Fantoma din moară” (2008), roman despre comunismul românesc, a fost distins cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România, iar ”Lizoanca la 11 ani” (2009) a primit Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române. De altfel, acest din urmă roman a fost tradus în germană (Berlin, Horlemann Verlag), în italiană, în spaniolă, în maghiară și în macedoneană. Doina Ruști a mai scris ”Omulețul roșu” (2004), roman primit călduros de publicul italian, ”Patru bărbați plus Aurelius” (2011), ”Mămica la două albăstrele” (2013), precum și un puzzle narativ – ”Cămașa în carouri și alte 10 întâmplări din București” (2010). Romanul ”Zogru” (2006), recompensat cu Premiul Uniunii Scriitorilor- Asociația Scriitorilor din București, a fost tradus în mai multe limbi. ”Manuscrisul fanariot” (2015) și ”Mâța Vinerii” (2017) sunt alte două romane, bine primite de public si de critică. ”Mâța Vinerii” s-a tradus în germană, maghiară, spaniolă.

  COMENTARII

  Duminică, 15 iulie, la ”CineCOOL” vine actrița Rodica Lazăr

  acum 6 zile

  Cum a ajuns Rodica Lazăr la actorie, care este povestea sa, aflați duminică, 15 iulie, de la ora 14.30, la Happy Channel, la ”CineCOOL”.

  Sâmbătă, 14 iulie, emisiunea ”PoveștiCOOL” îți aduce distracție pentru întreaga familie

  acum 6 zile

  Ce spune medicul stomatolog despre prevenire, aflați sâmbătă, 14 iule, de la ora 14.30, numai la emisiunea „PoveștiCOOL”, de la Happy Channel.

  Ioana Pavelescu, la ”CineCOOL”: ”Am filmat șase ore, la -35 de grade și mi-a turnat sânge de la abator... Sergiu Nicolaescu nu folosea sânge fals”

  acum 7 zile

  Cum rolul din „Osânda” a fost cel care i-a adus recunoaștere, Irina Margareta Nistor a dorit să afle de la Ioana Pavelescu mai multe povește despre realizarea acestui film, ce poartă semnătura inconfundabilului Sergiu Nicolaescu.

  Doru Trăscău mărturisește la ”PoveștiCOOL”: copiii săi au un cuvânt greu de spus în ceea ce privește activitatea lui muzicală

  acum 7 zile

  În prima parte a interviului acordat emisiunii ”PoveștiCOOL”, Doru Trăscău, vocalistul trupei The Mono Jacks, ne-a vorbit despre muzică, despre cum a renunțat la un serviciu stabil pentru a se dedica pasiunii sale. De data aceasta, el ne-a vorbit despre familie și roul său de părinte.

  Criss și Vlad vă recomandă un film pentru cei mici, dar și pe placul adulților

  acum 7 zile

  ”Hotel Transylvania 3” este pelicula pe care Criss și Vlad o recomandă la ”PoveștiCOOL”, emisiune difuzată de Happy Channel în fiecare weekend.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbăta, de la ora 15.30
  Citește mai mult... »