5 cele mai comune motive de divort

Publicat pe 08.05.2013 la 10:07 Actualizat pe 08.05.2013 la 10:11

Cum se poate intampla ca o relatie cum e casnicia ia sfarsit? Cum doi oameni care au decis sa-si petreaca toata viata impreuna nu mai simt acelasi lucru? Sunt cateva motive din cauza carora un dezastru asa cum este divortul exista in societate. Iata care sunt cinci cele mai des intalnite motive:

Copiii

Lucrurile dintre soti si sotii iau o turnura urata atunci cand vine vorba despre cresterea si educarea copiilor. Fiecare dintre parteneri crede ca deciziile lui/ ei sunt cele mai bune.

O alta chestiune ce provoaca fisuri in casnicie este impartirea responsabilitatilor in ceea ce-i priveste pe cei mici.

Sexul

Adesea, compatibilitatea sexuala dintre parteneri este o alta problema ce duce la separare. Satisfactia sexuala scazuta, fie a sotului fie a sotiei duce la invinuiri reciproce cum ca ar fi ascuns acest lucru inaintea casatoriei sau pierderea interesului pe parcursul mariajului. Sexul este o chestiune foarte comuna in cazul divorturilor.

Adulterul

Adulterul sau infidelitatea este unul dintre motivele de top atunci cand are loc un divort. Statisticile arata ca printre motivele majore ale divortului, adulterul este unul dintre motivele de baza in multe tari. Cunoscut sub denumirea de „inselare”, adulterul este un factor ce sfideaza conditiile convenite in momentul casatoriei si o cauza majora ce duce la divort.

Banii

Cuplurile casatorite se cearta adesea in legatura cu partea materiala. Desi poate ca nu sunt intotdeauna cele mai serioase, exista intotdeauna ca sansa ca o pereche sa se desparta atunci cand vine vorba de lipsa banilor. Deci banii contribuie in mod serios la divort.

Monotonia

Uneori cei doi parteneri se plictisesc unul de celalalt. Uneori au asteptari nereale in ceea ce priveste o relatie, iar cand lucrurile devin monotone, isi pierd interesul si decid sa se desparta si sa mai incerce. Plictiseala in casnicie se produce in momentul in care cei doi stau impreuna foarte mult timp – zile sau ani – si devin in mod constant distanti din cauza lipsei de dinamism din relatie.

Cu putina intelegere si cu mici compromisuri, divortul poate fi evitat, iar partenerii se pot iubi din nou.

Pe de alta parte, este mult mai buna o impacare amiabila in loc sa se invinuiasca pentru tot restul zilelor.

În articolul

5 cele mai comune motive de divort

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x