5 lucruri pe care o femeie single nu vrea sa le auda

Publicat pe 24.08.2010 la 14:01 Actualizat pe 24.08.2010 la 14:44

De fiecare data cand o femeie cu statutul de “single” iese in oras cu prietenele ei “care nu sunt single”, este posibil sa primeasca sfaturi nu tocmai potrivite pentru starea sa.

Sfaturile “cliseu” nu numai ca nu vor avea efect, dar pot avea si un rezultat negativ asupra femeii in cauza.

Ce este sfatul? “Sfatul este o forma de nostalgie, eliberarea sa luand forma pescuitului sau a varuirii partilor urate din trecut”, cum spunea Baz Luhrmann in melodia sa “Sunscreen”.

Psihologul Karin Anderson, de la Universitatea din Chicago, si-a dat seama de modul facil in care femeile single pot fi afectate de anumite fraze, chiar daca scopul initial al acestora este de a “duce spre calea cea buna”.

Mesajul transmis femeilor singure este, de multe ori, pus in extremitatea lui “prea”: “esti prea”, “faci prea”. Statutul de “single” este tratat din exterior ca pe o problema reala, fara sa fie analizati factorii interni. Ceea ce ar vrea sa auda este, de fapt sintagma ”Si ce? Bucura-te de viata”. Insa nu intotdeauna lucrurile stau asa, e de parere Karin.

1. “Poate nu te straduiesti indeajuns de mult”

Ce se intelege: “Sunt vinovata pentru ceea ce mi se intampla?”. Gresita interpretare. “A fi single” nu este o problema, femeia in cauza fiind apta sa isi vada propriile greseli, fara influente din “afara”.

2. “Da-te cu mai mult machiaj”

Daca se pune problema ca “Mister Right” te alege in functie de modul in care iti sunt colorati obrajii, apare o nota de artificialitate si o negare a identitatii. De ce sa fii ceea ce nu esti? In acest mod, sigur nu iti vei gasi “barbatul perfect”, pentru ca barbatul perfect te va alege pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce porti. Fiecare femeie trebuie sa fie naturala, asa cum se simte cel mai bine in pielea ei.

3. “Esti prea timida”

O femeie cu experienta nu este niciodata timida, numai ca vin anumite perioade in viata in care actul de “a fi singura” devine o necesitate personala. La femei lucrurile stau la fel ca la barbati. Nu trebuie sa dai explicatii nimanui, sa te ascunzi sau sa iti justifici cheltuielile. Timiditatea poate fi confundata uneori cu modul de a aborda. Daca un barbat va fi interesat, va veni singur, ca toate lucrurile bune, de altfel.

4. “Nu stii sa te implici intr-o relatie”

Da, cum sa nu, de parca cineva ar sti! Compromisul si implicarea vin intr-un moment in care procesul de maturizare a fost incheiat. Si daca tinem cont de cat de mult dureaza…

5. “Nu esti indeajuns de…kinky”

O alta parere subiectiva, venita din exterior. Actul sexual este un moment intim, iar aceasta fraza, ca o observatie, nu trebuie luata ca atare. De ce? Pentru ca nimeni nu stie ce se intampla acolo, in dormitor. Diversitatea sexuala este esentiala, insa acest lucru depinde de raportul “dorinta-efect” si difera de la om la om. Daca am fi toti la fel, sigur ne-am plictisi cumplit.

Foto: www.nymag.com

În articolul

5 lucruri pe care o femeie single nu vrea sa le auda

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x