Cinci metode prin care sa iti implici copilul in cresterea animalului de companie

Publicat pe 18.02.2011 la 18:23 Actualizat pe 18.02.2011 la 18:26

Animalele de companie sunt un beneficiu in cresterea copilului si in dezvoltarea creativitatii acestuia. Este important sa tii cont ca varsta copilului tau sa permita implicarea lui in anumite responsabilitati compatibile lui si e bine sa nu exagerezi, punandu-l pe el la majoritatea muncilor pentru animal, chiar daca este mai maricel.

Cum recunosti acest lucru? Daca un copil poate sa aiba grija de sine, sa se imbrace singur, sa se incalte singur, sa isi ia singur un bol de cereale cu lapte pentru micul dejun, deci se poate ingriji de nevoile sale de baza, inseamna ca este pregatit sa poata primi in responsabilitate grija fata de o alta fiinta.

Inarmeaza-te cu dorinta, incredere, rabdare, luati ca sa aveti la indemana tot ce e nevoie pentru ingrijirea animalului pe care il aveti (mancarea lui specifica, litiera, boluri de mancare si de apa, zgarda) si urmeaza ghidul pentru parinti cu animalut in casa :

1. Masoara tu portia de mancare a animalului si da-i-o copilului ca sa i-o puna cu mana lui in bolul sau de mancare. Asa se invata sa isi hraneasca zilnic prietenul necuvantator si sa inteleaga ca acesta are aceleasi nevoi de baza ca si el. Daca copilul este mai mare, il poti invata sa masoare singur portia de mancare a animalului si sa se ocupe, sub supravegherea ta, de acest aspect, cu grija sa nu il hraneasca prea mult sau prea putin.


2. Pune-l pe copil sa fie responsabil de nivelul de apa in bolul animalului si sa se ocupe ca animalutul lui sa aiba mereu apa proaspata.


3. Daca ai un caine, ia-ti copilul, daca se poate, de fiecare data cand scoti cainele afara. Daca e suficient de mare, iar cainele nu este dintr-o rasa de talie mare, arata-i copilului cum sa tina zgarda si lasa-l si pe el sa il plimbe.


4. Arata-i copilului cum se curata litiera si cum trebuie sa verifice ca aceasta este mereu curata. Invata-l sa completeze litiera cu un nou nisip, ori de cate ori acesta se termina. Nu este o activitate placuta, dar este necesara si il invata multe despre a fi responsabil si grijuliu.


5. Lasa copilul sa te ajute la tot ce tine de igiena si cosmetica animalului: perierea zilnica daca este pisica sau catel, curatarea urechilor, spalarea animalului ori de cate ori este cazul sau alte activitati specifice altui tip de animal pe care il aveti (peste, hamster, broscuta). De exemplu, la baia animalului pufos, tu ii poti pune samponul iar copilul il poate spala sau el te poate ajuta sa tina animalul in timp ce tu il speli.

Citeste si www.sfatulparintilor.ro

În articolul

Cinci metode prin care sa iti implici copilul in cresterea animalului de companie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x