Cum faci fata primei luni cu bebelusul

Publicat pe 04.05.2011 la 14:37 Actualizat pe 04.05.2011 la 14:40

Cele noua luni de sarcina te pregatesc intr-un fel pentru rolul de mamica, insa nimic nu se compara cu momentul in care te vei intalni cu pruncul tau, il vei tine in brate si vei sti ca de acum incolo, viata ta se va schimba complet.

A fi mama este o experienta frumoasa si plina de satisfactii, insa poate fi extenuanta, de aceea tine cont de cateva sfaturi pentru ca totul sa decurga mai usor. Nu te astepta ca totul sa decurga perfect, nici din partea ta, nici a copilului. Ideea este ca trebuie sa faci fata unei perioade dificile, stresante in cel mai bun mod cu putinta si daca reusesti sa duci la bun sfarsit 90% dintre sarcini, inseamna ca te descurci excelent.


Cum poti sa faci ca totul sa decurga mai usor:


- Fa lucrurile simple pentru tine tinand lucrurile pe care le folosesti la indemana, bine organizate pentru a sti mereu de unde sa le iei, fara a pierde timpul si fara a te enerva.


- Daca alaptezi, fa miscare.


- Cel mai confortabil scaun din casa ar trebui sa se afle langa patul copilului. Asaza o masuta langa scaun pe care sa tii o cana cu apa, un ceas si orice altceva ti-ar putea fi util cand ai grija de el, mai ales cand te vei trezi noaptea sa il hranesti si trebuie sa fii confortabila.


- Daca il hranesti cu biberonul, tine toate lucrurile de care ai nevoie pe dulapul din bucatarie. Vei fi prea obosita pentru a cauta noaptea prin sertare. Cel mai bine este sa pregatesti totul inainte de culcare, pentru ca noaptea sa faci doar strictul necesar.


- Dormi atunci cand doarme si copilul: este esential sa eviti pe cat posibil sa nu fii privata de somn, pentru ca ai nevoie sa fii alerta cand ai grija de cel mic. Bebelusii sunt fragili si au nevoie de delicatete si grija atunci cand sunt manevrati. Nu profita de momentele in care doarme pentru a face curat in casa. Daca incerci sa mentii totul in acelasi ritm pe care il aveai inainte sa se nasca cel mic, nu vei reusi, vei acumula frustrari si un sentiment puternic de neputinta.


- Alcatuieste un program: unele persoane simt ca trebuie sa faca un efort pentru a avea un program clar de la inceput, in timp ce altii considera ca totul se va aseza de la sine intr-un ritm firesc. In orice caz, fa ce iti este mai confortabil, fara a stresa copilul. Va dura ceva timp pana va veti gasi echilibrul.


- Asteapta-te sa te simti depresiva, in special daca ai avut o nastere ce a presupus destula medicatie. Peste 50% dintre femei trec prin oboseala, tristete si dificultate in a gandi clar in a treia sau a patra zi dupa nastere. Nu ignora aceste simptome sau orice sentimente de tristete si vorbeste cu cineva apropiat, nu te preface ca esti bine daca simti ca esti la pamant.


- Accepta ajutorul: daca iti permiti, angajeaza pe cineva care sa te ajute la curatenie si gatit, chiar si o data la doua saptamani sau un babysitter pentru momentele in care simti nevoia de a face o pauza.


Foto: mumunplugged.com

În articolul

Cum faci fata primei luni cu bebelusul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x