Cum sa te descurci cu tulburarile de comportament ale copilului tau

Publicat pe 09.03.2011 la 16:03 Actualizat pe 09.03.2011 la 16:05

La varsta de doi, trei ani, devin foarte vizibile posibilele semne de intarziere in dezvoltare. Daca pana acum nu ai fost la nicio evaluare psihologica impreuna cu micutul tau, este momentul sa o faceti.

La unii copii, crizele de afect apar inainte de 2 ani, la unii intre 2 si 3, la altii pot intarzia pana putin dupa 3 ani.

Aceste crize sunt frecvente si impresionante. Sunt copii care pot tipa cu orele, parand ca sunt conectati la o sursa inepuizabila de energie. Sa nu te mire nici daca vor incepe sa se dea cu capul de pereti sau de podea, sa isi dea palme sau sa isi descarce furia pe altii.

Este extrem de dificil sa ramai calm la astfel de manifestari, dar daca nu o faci, vei duce la amplificarea, si diversificarea crizelor.


De ce face copilul asa? Pentru ca vrea sa vada care sunt limitele. Pentru ca vrea aceleasi drepturi ca oamenii mari si nu intelege de ce nu le poate avea.

In plus, dezvoltarea rabdarii a ramas mult in urma dezvoltarii generale, si copilul vrea totul acum! Pentru el, mai tarziu inseamna niciodata, mai ales daca adultii l-au obisnuit sa nu aiba incredere in promisiunile lor.


El nu tolereaza sa fie intrerupt din joaca pentru lucruri atat de neimportante ca a manca sau a dormi. Nici autocontrol nu are pe palierul relational, asa ca, daca se varsa butelia cu furie, nu o mai poate opri cu una, cu doua.


Si ultima si cea mai importanta explicatie pentru crizele de furie - le face pentru ca merge! Pentru ca adultul cedeaza si copilul obtine beneficii de pe urma lor. Pe principiul "nu e prost cine cere", copilul isi descarca emotiile in astfel de crize, dar nu e normal ca voi sa le dati curs si sa lasati ca ele sa continue.

FOTO: Hepta

În articolul

Cum sa te descurci cu tulburarile de comportament ale copilului tau

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x