Femeia, frumoasa la orice varsta

Publicat pe 19.08.2010 la 15:44 Actualizat pe 20.08.2010 la 13:04

Tineretea este frumoasa. Fiecare femeie incearca sa isi pastreze cate ceva din mirajul varstei in care parca totul este posibil.

La un nivel constient, putem recunoaste ca doar in timpul tineretii oamenii au grija de noi, ne alinta, ne ofera mancare, apa si un adapost. Este singura perioada din viata in care femeilor li se da totul pe tava, avand ocazia sa fie egoiste, insa intr-un mod cat se poate de adorabil.

Din punct de vedere al evolutiei, tot tineretea este perioada din viata unei femei cand “a fi frumoasa” este un act prioritar.

Filmele, televiziunea si reclamele sunt si ele modalitatile prin care este exprimata aceasta afirmatie. Femei tinere isi etaleaza chipul si corpul, alaturi de o frumoasa varsta, cea de 20 de ani, reiesind de aici o concluzie: fericirea pura e doar atunci cand esti tanar si nu ai nicio grija.

Chiar si celebrul scriitor Franz Kafka este de aceasta parere: “Tineretea semnifica fericirea, deoarece detine abilitatea de a arata frumusetea. Orice om, care detine abilitatea de a vedea frumusetea, poate ramane frumos toata viata”.

Insa ce se intampla, atunci cand se apropie varsta de 30 de ani? Reflexia din oglinda nu mai este ca odinioara: pielea are imperfectiuni, riduri si alte semne le inaintarii in varsta. Multe femei mai pot vedea frumusetea, insa nu reflectata in ele. Ce este de facut in acest caz?

Foarte multi barbati sunt atrasi de femeile in adevaratul sens al cuvantului, prin experienta sexuala pe care o detin.

Insa barbate despre cre vorbim sunt barbate mai tineri. Insusi Justin Bieber, noul model al adolescentilor, a declarat ca ar vrea sa aiba relatii cu femei mai mari ca el, datorita faptului ca sunt mature si ca are ce invata de la ele. Sin u are decat 16 ani. Da, este un exemlu mai extreme, nu putem vorbi aici de diferente atat de mari intre varste, insa este cert faptul ca un barbat tanar, care intretine relatii sexuale cu o femeie care are cu, sa zicem, 10 ani mai mult decat el, inseamna un pas in procesul sau de maturizare.

Barbatii sunt copii si toata viata lor vor fi asa. Majoritatea prefera femei tinere si chipuri asemenea, deoarece le este teama de batranete.

Femeile imbatranesc mai repede, dar mai frumos

Orice varsta are frumusetea ei, iar ochii pastreaza in ei un strop de tinerete. Barbatii sunt superficiali si nu vor stii niciodata ce inseamna de fapt frumusetea, la orice varsta. Venereaza tineretea, deoarece totul porneste din prisma sexuala : fertilitate, rezistenta si conditie fizica excelenta.

Dar toate acestea trec. Atunci de ce vor femeile tinere sa stea cu barbati batrani? Un exemplu bun in acest caz este filmul “Whatever works”, de Woody Allen: un barbat in varsta, divortat, ipohondru si cu tente spre senilitate, sfarseste castaorit cu fata, in varsta de 17 ani.

De aici reiese un lucru: femeile nu cauta frumusetea, pe cand barbatii sunt superficiali. Bineinteles ca fata s-a trezit la viata si a ramas cu baiatul tanar, atragator, caruia nu ii trebuia Viagra, pentru a-si satisface iubita.

In acelasi film, mama fiicei descopera ca sotul sau este homosexual. Suferinta sa a avut leac: un triunghi conjugal, cu doi artisti, care stiau sa aprecieze frumusetea unei femei “coapte”. Din provincialismul sau, femeia, cu putin peste 40 de ani, a intinerit subit, asta pentru ca era, cu adevarat, fericita.

Fericirea iti pastreaza tineretea

Fericirea, alaturi de cateva obiceiuri de bun simt, cum ar fi cosmeticele de baza (un machiaj discret, cremele esentiale) si hainele colorate pot pastra tineretea si frumusetea de odinioara.

Cat de bine poti sa te simti, avand 35 de ani, sa te duci intr-un club si sa ti se ceara buletinul la bar. Ireal? Nu, sunt cazuri care se intampla frecvent, deoarece aceste femei au stiut sa “pacaleasca” timpul si sa ramana in loc.

“Sex & the City”. Un serial bun, care nu are ca subiect femei superbe, ci femei care au putin gust in moda si care se ingrijesc de fiecare data cand este nevoie.

Egoismul, arma tineretii

Samantha, personajul “rebel” din “Sex & the city”, a ramas neschimbata pe tot parcursul serialului. In partea a doua a productiei cu acelasi nume, aceasta a fost intrebata “Care e doctorul care te-a pastrat astfel?”, la care ea a rapsuns mirata “Serios, niciunul!”. Vitamine, sport si cat mai multa dorinta sexuala au pastrat-o pe Samantha intacta.

Aceasta este si cazul multor femei din toata lumea. Riduri? Si ce daca. Menopauza? Nu-i nimic, pastreaza-ti dorinta sexuala intacta.

Si nu uita, fiecare varsta are frumusetea ei.

Foto: Hepta, www.rankopedia.com




În articolul

Femeia, frumoasa la orice varsta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x