Ghid de supravietuire intr-o relatie

Publicat pe 30.04.2013 la 23:54 Actualizat pe 01.05.2013 la 00:09

In fiecare zi esti spectator, scenarist si actor principal in filmul interior al propriei tale vieti. Cand intri intr-o relatie presupusa de dragoste, toate procesele psihice sunt hiperbolizate de lupa sperantei si fricii. Speranta ca de data asta el sau ea este The One si ca te vei ridica la inaltimea imaginii transfigurate pe care o are celalalt despre tine si frica de a nu-l pierde pe celalalt atunci cand afla cum esti tu cu adevarat.

In loc de astfel de emotii de sclav al inconstientului, propun senatului constiintei tale cateva teme de reflexie ce pot face ravagii minunate in mecanismele automate negative.

1. Ma iubesc prea mult pe mine insumi pentru a accepta sa fiu cu cineva care nu ma iubeste cel putin la fel de mult. Dragostea este in esenta admiratie. Daca celalalt nu te vede pentru minunea care te stii tu a fi, spune-i sa stea jos, ca in spatele lui sigur e un altul care nu sufera de miopie. Insoteste-te doar cu oameni care te apreciaza si te inteleg. Nu te prostitua existential, a fi inteles in nuantele tale esentiale este primul pas catre o relatie frumoasa.

2. Poti fi cu adevarat fericit intr-o relatie de dragoste? Da, dar dragostea nu este responsabila pentru intreaga ta fericire. Dupa ce intr-un final au gasit dragostea adevarata, multi oameni au un sentiment de vid interior si de panica la perspectiva de a-si petrece restul vietii in acea formula predictibila. Nu pune povara intregii tale impliniri pe relatie: exista o portiune din drum pe care trebuie sa o faci singur pentru a trai un sentiment plenar de fericire.

3. Da-mi ca sa iti dau sau lasa-ma ca sa te las. Nu, asa nu. Nu fi un negutator parsiv, care asteapta mai intai oferta pentru ca apoi sa isi calibreze propria licitare. Daruieste tu primul, ofera tu primul un demo al bunurilor tale interioare, fii tu irezistibil si “iubibil” si vezi daca celalalt este capabil sa recunoasca valoarea atunci cand o intalneste. Dragostea e un joc de feedback, cu cat fiecare face un pas mic catre celalalt, cu atat saltul facut impreuna va poate poate face campioni la olimpiadele iubirii.

4. Celalalt sa stie cu o ora inainte ce o sa gandesti tu peste 3 ani. Daca gandesti astfel, esti membru onorific in sindicatul asteptatorilor din toate vremurile. Nici tu nu stii ce vei gandi maine, nu mai stii nici macar ce ai gandit acum o ora, dar iti doresti ca celalalt sa sufere vizionarism patologic in meandrele mintii tale.

Citeste articolul complet pe artdevivre.ro!

În articolul

Ghid de supravietuire intr-o relatie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x