Noua generatie, mult prea stresata

Publicat pe 31.08.2010 la 13:18 Actualizat pe 31.08.2010 la 16:52

Copiii, inca de la varste fragede, devin din ce in ce mai mult preocupati de viitorul si siguranta lor, dar si de examene, uitand sa profite de perioada copilariei. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Oftsed, Organizatia Guvernamentala de Control in domeniul Educatiei, dupa cum informeaza The Telegraph.


Datele unui sondaj de opinie realizat in Marea Britanie, in cadrul studiului "Tellus", pe un esantion de 150.000 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, arata ca tanara generatie este supusa stresului provocat de examene, temerii de a fi impuscata pe terenurile de joaca, dar si din cauza faptului ca tinerii imita activitatile adultilor in ceea ce priveste consumul de droguri si alcool, o influenta foarte mare asupra copilariei acestora avand-o si televiziunea.

Cifrele arata ca 49 la suta dintre micuti sunt ingrijorati de viitorul lor, o crestere dramatica de la 30 la suta, cat arata rezultatul unui sondaj asemanator, anul trecut.

De asemenea, 57 la suta dintre acestia sunt stresati de examene, iar 27 la suta se tem ca vor fi impuscati. In ceea ce priveste consumul de alcool, studiul arata ca micutii, intr-un procent de 16 la suta, au marturisit ca s-au imbatat de curand, in timp ce o treime dintre copiii in varsta de 10 ani spun ca au consumat alcool, cel putin o data.

"In trecut, grijile adultilor erau pastrate in lumea lor, copiii fiind tinuti la distanta de acestea. Acum, preocuparilor adultilor patrund cu usurinta in lumea copiilor" mentioneaza Sue Palmer, pedagog teoretician si autoarea cartii "Copilarie toxica", adaugand ca micutii sunt supra-expusi multor canale media nerecomandate varstei lor.

"Conceptul de copilarie s-a schimbat enorm de mult, iar copiii sunt supusi presiunii de a imita adultii cu care intra in contact", sustine si Bob Reitemeier, directorul executiv al unei alte organizatii, care a realizat un studiu similar.

Adultii ar trebui sa sa isi protejeze copiii, care se maturizeaza prematur si, de asemenea, simt ca traiesc intr-o lume in care nu exista siguranta fizica si psihica.

Sursa: IntactNews

Foto: www. nymag.com

În articolul

Noua generatie, mult prea stresata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Îi lua banii, îi opreşte apa şi gazele, apoi o dădea afară din casă. Umilința la care era supusă o mamă din Gorj de către propriul soț
a1.ro
Dana Roba a fost contactată din închisoare de cel care a mutilat-o. Ce a putut să îi spună soțul ei
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x