Obiceiuri care pastreaza unitatea familiei

Publicat pe 11.10.2010 la 23:31 Actualizat pe 12.10.2010 la 11:02

Indiferent de varsta copiilor, daca locuiesc in alta tara, alt oras sau inca in aceeasi casa cu parintii, este important ca toata familia sa pastreze o buna legatura. Cu toate acestea, ritmul de viata al fiecaruia, interesele diferite, stresul si oboseala fac ca familia sa nu fie mereu o prioritate si ca cei din interiorul ei sa se indeparteze. Insa anumite obiceiuri mici, dar constante pot sustine relatii stranse intre membrii ei.

1. Scrieti-va biletele

Lasate pe masa sau prinse cu magneti de frigider, biletele prin care sa va amintiti unii altora de anumite lucruri, va urati "o zi buna" sau doar va scrieti ceva amuzant sunt o modalitate simpla, rapida si de efect in mentinerea unei comunicari zilnice.

2. Gatiti impreuna

A invata copiii sa gateasca poate fi un moment foarte placut in familie. Ei pot afla retete pe care le aveti de la bunici, puteti discuta despre viata batranilor, tineretea lor si aduce in planul prezentului, amintiri placute.

Puteti crea si retete noi, carora sa le dati nume in functie de personalitatea fiecaruia. Important este sa va simtiti bine, sa fie un moment de relaxare prin care sa va reconectati.

Daca nu aveti timp sa gatiti des impreuna, este bine ca macar sa luati masa ca o familie. Indicat este sa nu fie televizorul deschis, ci sa va ascultati unii pe altii, sa povestiti ce a facut fiecare in timpul zilei.

3. Creati-va propriile ritualuri si traditii

Acestea nu sunt doar pentru sarbatori. Incercati sa includeti cateva in rutina saptamanala sau lunara. O seara dedicata filmelor sau unei iesiri in care toata familia merge la bowling sau inghetata. Astfel de momente creaza amintiri ce dureaza o viata.

4. Ajutati-va unii pe altii

Fiecare membru al familiei are anumite aptitudini si este important ca familia sa il sprijine in ceea ce face. Aratati-va unii altora ca va pasa dandu-va interesul pentru ce face fiecare, incurajandu-va in momentele cheie. Acest lucru nu este benefic doar pentru ca ofera incredere in sine membrilor familiei, dar este si o sansa de a petrece mai mult timp impreuna.

5. Ascultati-va unii pe altii

Copiii au nevoie sa fie incurajati sa aiba propriile pareri si sa fie capabili sa ia anumite decizii. De aceea, cand decideti cum veti petrece timpul impreuna, aveti grija sa ascultati pe fiecare in parte in privinta a ce isi doreste. Cand se ia in calcul parerea celor mici, acestia vor fi mai cooperanti si nerabdatori sa planuiasca astfel de lucruri.

foto: cc.byu.edu

În articolul

Obiceiuri care pastreaza unitatea familiei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x