Sase secrete prin care sa faci mai usoare cumparaturile alaturi de copii

Publicat pe 04.05.2011 la 14:48 Actualizat pe 04.05.2011 la 14:52

Nu este atat de neobisnuit pentru un copil de 3 ani sa se tranteasca in mijlocul mall-ului si sa refuze sa se ridice, pe motiv ca nu i-ai luat ciocolata si un ponei de plus, singura varianta fiind sa il iei cu forta si sa ii dai doua palme sa se potoleasca. Insa nicio mama nu doreste sa apeleze la aceste metode, nu?

Sa mergi la cumparaturi cu cel mic si sa fie o experienta linistita este foarte usor. Iata ce trebuie sa faci:

1. Respecta-i programul

Cand te hotarasti sa mergi la cumparaturi cu cel mic, asigura-te ca este imediat dupa somnul de amiaza si o gustare copioasa. In acest mod nu va mai fi tentat sa iti ceara si alte lucruri care nu ii sunt necesare.

2. O gustare sanatoasa

Daca vrei sa fii linistita cand probezi vestimentatii noi, ia in geanta gustarea preferata a micutului: un baton de cereale, un iaurt, o ciocolatica. Astfel, nu va mai gasi motive sa se "smiorcaie" cand treceti pe langa standul de inghetata.

3. Momente interactive

Nici nu te gandi sa pleci de acasa fara jucaria lui preferata, care sa ii tina companie cand vei avea de facut "lucruri de oameni mari". Insa, in cazul in care uiti, expertii de la sheknows.com recomanda sa ii dai o hartie de 10 lei, prin care sa aiba impresia ca isi poate cumpara tot ce doreste.

2011/05/04//277743-mom-shopping-with-toddler.jpg

La prima vedere poate fi considerata mita. Elizabeth Lyons, autoare de carti pentru mame, este de parere ca "atunci cand vine vorba despre copii sub 5 ani, trebuie sa faci ceea ce este mai simplu". Deci o "mita" nu este tocmai imoral.

4. Du-te singura

Probabil una din cele mai simple metode prin care sa stai linistita. Cum? Asteapta sa vina sotul acasa, ori lasa-l cu o persoana de incredere pentru cateva ore.

5. Pregateste-te pentru imprevizibil

Nu trebuie sa te astepti la nimic din partea celui mic, ori de la tine, sfatuieste Elizabeth Lyons. In acelasi timp, fii pregatita pentru orice. Nu te astepta la perfectiune, nu este niciun motiv pentru care sa fii dezamagita, in schimb pastreaza-ti simtul umorului. Cand se intampla ceva neasteptat, razi!

6. Ignora privirile din jur

Chiar daca te-ai pregatit amanuntit pentru mica incursiune, totul merge prost si lumea se holbeaza la tine? Nu iti face probleme, ignora si continua-ti cumparaturile. Dupa cum spune si Lyon, cei care fac acest lucru ori nu au copii, au ori au uitat cum a fost in primii ani. Spune-ti in minte cat de minunata este tu in calitate de mama, concetreaza-te asupra copilului tau si mergi inainte!

Poate ca aceste metode nu dau roade de fiecare data, insa, in fond, nimic nu poate controla caracterul hiperenergic al celor mici. Iar Elizabeth impartaseste din propriile experiente, transmitand mamelor un mesaj de imbunare: "sa mergi la cumparaturi cu cel mic este de fiecare data la fel - o aventura!".

Foto: sheknows.com

În articolul

Sase secrete prin care sa faci mai usoare cumparaturile alaturi de copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x