VIDEO! Implantul cohlear imbunatateste auzul si vorbitul la copii

Publicat pe 14.03.2011 la 19:37 Actualizat pe 14.03.2011 la 19:45

In fiecare an, in Romania se nasc intre 300 si 400 de copii cu probleme hipoacuzice. Pentru a avea o viata normala, ei au nevoie de un implant cohlear, care le va imbunatati auzul si ii va ajuta sa se integreze mai usor intr-un colectiv. Atentie, insa, acest implant trebuie facut cat mai devreme. Aflati acum care este varsta potrivita pentru operatie si ce implica aceasta.

Implantul cohlear este un dispozitiv miniatural, care permite copiilor hipoacuzici sa receptioneze sunete. El se implanteaza printr-o interventie chirurgicala, ce consta in amplasarea a mai multi electrozi de contact in interiorul urechii interne.

Implantul cohlear este o proteza semi implantabila, un dispozitiv electronic miniatural care este folosit pentru tratarea hipoacuziei bilaterale profunde. Cohlea este organul receptor pentru auz, pozitionata in urechea interna.

Implantul are rolul de a suplini functia cohleara ireversibil pierduta si de a imbunatati capacitatea purtatorului de a intelege cuvintele sau zgomotele, precum si de a vorbi clar. Interventia chirurgicala se poate face numai atunci cand sunt indeplinite cateva conditii.

Ideali pentru implantul cohlear sunt copiii de pana in 18 luni, dar nu mai mici de un de zile, care prezinta hipoacuzie profunda bilaterala.

Implantul in sine nu aduce beneficii maxime daca nu este ajutat de terapie cu logoped si cu ortofonist.

Din pacate, implantul cohlear este foarte costisitor si nu multi copii ajung sa beneficieze de el. Pentru toata operatia in sine, parintii pot ajunge sa scoata din buzunar chiar si 25 de mii de euro. Pentru cei mici insa, nici un efort nu este in zadar.

În articolul

VIDEO! Implantul cohlear imbunatateste auzul si vorbitul la copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x