10 simptome care pot anunța o sarcină

Publicat pe 27.11.2015 la 14:13 Actualizat pe 27.11.2015 la 14:21

Sarcina este confirmată de medic sau de testul de sarcină. Cu toate acestea, există și anumite simptome care pot anunța venirea pe lume a bebelușului tău. Iată care sunt cele mai importante 10 simptome care pot anunța o sarcină!

Sarcina este confirmată de medic sau de testul de sarcină. Cu toate acestea, există și anumite simptome care pot anunța venirea pe lume a bebelușului tău. Iată care sunt cele mai importante 10 simptome care pot anunța o sarcină!

Simți că ceva se schimbă în organismul tău, însă nu poți spune cu siguranță ce. În cazul în care resimți toate sau numai câteva din următoarele 10 simptome prezentate de site-ul bebee.ro, sună-ți medicul sau cumpără-ți un test de sarcină pentru că este posibil să fii însărcinată!

1. Senzația de foame sau pofte neobișnuite – corpul tău are nevoie de foarte mulți nutrienți pentru a susține dezvoltarea armonioasă a copilului din pântecele tale. În această perioadă anumite femei poftesc la alimente la care în mod obișnuit nici nu s-ar gândi, în timp ce altele resimt o senzație permanentă de foame.

2. Dureri de cap – frecvența migrenelor crește pe perioada sarcinii. Din cauza schimbărilor hormonale care se petrec în corp se pare că aceste dureri de cap sunt mult mai accentuate în primul trimestru.

3. Oboseală - se pare că senzația de oboseală se numără printre primele simptome ale sarcinii. Nu trebuie să vă îngrijorați însă, această senzație începe să se diminueze în jurul săptămânii 12 de sarcină atunci când placenta este complet formată.

4. Simț al mirosului mai acut – multe femei au un simț al mirosului mult mai acut atunci când sunt însărcinate. Specialiștii consideră că aceasta este o reacție naturală a organismului pentru a le ajuta pe mame să se ferească de alimentele stricate sau toxice.

5. Schimbări bruște ale stării de spirit – este normal să experimentezi diverse stări de spirit pe măsură ce corpul tău se reajustează la schimbările hormonale prin care treci.

6. Urinări frecvente – atunci când ești însărcinată, uterul tău apasă direct pe vezică. Pe măsură ce sarcina avansează presiunea este din ce în ce mai mare astfel încât și nevoia de a merge la baie se accentuează.

7. Senzația de amețeală – aceasta este una dintre cele mai comune simptome în cazul unei sarcini. Aceasta este cauzată de o creștere vertiginoasă a nivelului hormonilor. Aproximativ 80% din femei experimentează așa numitele “grețuri de dimineață” în primele 3 luni de sarcină. În ciuda acestei denumire aceste grețuri nu se opresc doar la orele dimineții ci pot apărea în diverse momente ale zilei.

8. Schimbări la nivelul sânilor – senzațiile de durere sau de mâncărime la nivelul sânilor sunt de asemenea simptome comune atunci când ești însărcinată. Pe măsură ce sarcina avansează sânii își vor modifica forma și greutatea, acestea fiind unele din primele semne pe care organismul le emite pentru a anunța alăptarea.

9. Senzația de amețeală – schimbările hormonale alături de ritmul cardiac crescut pentru a pompa mai mult sânge în corp pot deregla nivelul presiuni sanguine. Din această cauză multe femei însărcinate resimt adesea senzația de amețeală și uneori pot experimenta chiar stări de leșin.

10. Lipsa menstruației – cel mai evident indiciu al unei sarcini este întârzierea menstruației. Cu toate acestea, stresul, oboseala sau o alimentație necorespunzătoare pot influența ciclul menstrual, astfel încât cel mai indicat este să faci un test de sarcină înainte de a face marele anunț.

În articolul

10 simptome care pot anunța o sarcină

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
MediCOOL
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x