• JOI, 03 MAI 2018

  4 mituri despre măsurile de contracepție

   Există situații în care în timpul unui contact sexual prezervativul cedează, sau, în cazul în care actul este produs fără protecție, apare riscul unei sarcini nedorite. Există măsuri de contracepție pentru astfel de situații, verificate și recomandate de specialiști, dar și alte măsuri care mai degrabă se încadrează în categoria miturilor. Pe scurt, nu prea sunt eficiente și de cele mai multe ori nu se bazează pe date concrete. Cea mai eficientă cale de contracepție într-un astfel de scenariu a fost și rămâne în continuare pastila de a doua zi, care trebuie administrată în mod ideal la 12 ore de la contactul sexual și cel mult 72 de ore, însă cu riscul de a avea o eficiență mai scăzută. Aceasta fiind cea mai importantă soluție la care poți apela, să vedem acum și care sunt alte măsuri de contracepție de care sigur ai auzit, dar care nu îți garantează nici pe departe siguranță.

  4 mituri despre măsurile de contracepție:

  1. Retragerea înainte de ejaculare

  Ai putea crede că dacă el va ejacula în afara vaginului, după un act sexual neprotejat, în acest fel elimini orice risc de a rămâne însărcinată. Este o greșeală să crezi acest lucru. Deși șansele de a rămâne însărcinată, într-un astfel de scenariu, scad considerabil, există posibilitatea ca anumite cantități mici de lichid seminal să fie secretate în vagin, înainte ca ejacularea să aibă loc.

  2. Dușul vaginal

  Orice ai putea crede, spălăturile vaginale nu elimină riscul de a rămâne însărcinată. În primul rând, spermatozoizii nu pot fi înlăturați, din moment ce au ajuns în cervix, iar în al doilea rând există și riscuri atunci când îți faci spălături vaginale, precum anumite tipuri de infecții, motiv pentru care ar trebui să fii foarte atentă.

  3. Lipsa orgasmului în timpul actului sexual

  Un climax al actului sexual, orgasmul nu este singura cale prin care poți rămâne însărcinată. Odată ajunși în vagin, spermatozoizii pot fecunda ovulul, în ciuda lipsei orgasmului în timpul contactului direct. Ovulul este eliberat în fiecare lună, în perioada de ciclu menstrual.

  4. Actul sexual în perioada în care tu alăptezi

  Acesta este cu adevărat un mit provenit de obicei din timpuri mai vechi. Din punct de vedere biologic, în perioada în care tu alăptezi, există o predispoziție a organismului tău de a inhiba ovulația, de unde s-a născut și ideea că în această perioadă nu poți rămâne însărcinată, ceea ce nu este adevărat. Chiar și atunci când alăptezi, în cazul unui act sexual neprotejat, există posibilitatea de a rămâne însărcinată la fel de ușor.

  Pentru mai multă siguranță, este bine ca întotdeauna actul sexual să se facă protejat. Nu vorbim aici doar despre riscurile de a rămâne însărcinată, dar și despre evitarea bolilor cu transmitere sexuală. Evită miturile, documentează-te, iar atunci când ai cu adevărat dileme, discută cu medicul tău ginecolog.

  Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Goran Bogicevic

  COMENTARII

  5 moduri în care locul de muncă îți poate afecta starea psihică

  acum 2 zile

  Având în vedere că petreci o bună parte din zi la locul de muncă, e important să știi cum îți poate influența acesta starea psihică. Astfel, dobândești mai mult control asupra ta, a minții și a vieții tale și poți face mai ușor schimbări pozitive. Iată cum îți poate afecta locul de muncă starea psihică.

  Cele mai comune 6 greșeli pe care le faci când te apuci de alergat

  acum 4 zile

  De cele mai multe ori, alergatul vine cu unele erori pe care foarte mulți aflați la început de drum le comit din lipsă de cunoștințe sau din convingerea că lor nu li se poate întâmpla nimic.

  De ce te ustură în gât iarna. 5 metode pentru a scăpa de problemă

  acum 7 zile

  Durerile în gât sunt cel mai frecvente iarna și apar imediat cum vremea se răcește. Acestea au, de regulă, două cauze: cele de ordin infecțios și cele non-infecțioase. Pe lângă disconfortul pe care îl provoacă, mai deranjant este faptul că, uneori, durerile în gât persistă pe tot parcursul sezonului rece.

  7 semne și simptome ale deficienței de vitamina B6

  acum 11 zile

  Vitamina B6 este una dintre cele nouă vitamine ale complexului B, pe care medicii au descoperit-o încă din anul 1932, însă despre care oamenii de știință încă descoperă noi beneficii pentru organism.

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 36 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »