• JOI, 03 MAI 2018

  4 mituri despre măsurile de contracepție

   Există situații în care în timpul unui contact sexual prezervativul cedează, sau, în cazul în care actul este produs fără protecție, apare riscul unei sarcini nedorite. Există măsuri de contracepție pentru astfel de situații, verificate și recomandate de specialiști, dar și alte măsuri care mai degrabă se încadrează în categoria miturilor. Pe scurt, nu prea sunt eficiente și de cele mai multe ori nu se bazează pe date concrete. Cea mai eficientă cale de contracepție într-un astfel de scenariu a fost și rămâne în continuare pastila de a doua zi, care trebuie administrată în mod ideal la 12 ore de la contactul sexual și cel mult 72 de ore, însă cu riscul de a avea o eficiență mai scăzută. Aceasta fiind cea mai importantă soluție la care poți apela, să vedem acum și care sunt alte măsuri de contracepție de care sigur ai auzit, dar care nu îți garantează nici pe departe siguranță.

  4 mituri despre măsurile de contracepție:

  1. Retragerea înainte de ejaculare

  Ai putea crede că dacă el va ejacula în afara vaginului, după un act sexual neprotejat, în acest fel elimini orice risc de a rămâne însărcinată. Este o greșeală să crezi acest lucru. Deși șansele de a rămâne însărcinată, într-un astfel de scenariu, scad considerabil, există posibilitatea ca anumite cantități mici de lichid seminal să fie secretate în vagin, înainte ca ejacularea să aibă loc.

  2. Dușul vaginal

  Orice ai putea crede, spălăturile vaginale nu elimină riscul de a rămâne însărcinată. În primul rând, spermatozoizii nu pot fi înlăturați, din moment ce au ajuns în cervix, iar în al doilea rând există și riscuri atunci când îți faci spălături vaginale, precum anumite tipuri de infecții, motiv pentru care ar trebui să fii foarte atentă.

  3. Lipsa orgasmului în timpul actului sexual

  Un climax al actului sexual, orgasmul nu este singura cale prin care poți rămâne însărcinată. Odată ajunși în vagin, spermatozoizii pot fecunda ovulul, în ciuda lipsei orgasmului în timpul contactului direct. Ovulul este eliberat în fiecare lună, în perioada de ciclu menstrual.

  4. Actul sexual în perioada în care tu alăptezi

  Acesta este cu adevărat un mit provenit de obicei din timpuri mai vechi. Din punct de vedere biologic, în perioada în care tu alăptezi, există o predispoziție a organismului tău de a inhiba ovulația, de unde s-a născut și ideea că în această perioadă nu poți rămâne însărcinată, ceea ce nu este adevărat. Chiar și atunci când alăptezi, în cazul unui act sexual neprotejat, există posibilitatea de a rămâne însărcinată la fel de ușor.

  Pentru mai multă siguranță, este bine ca întotdeauna actul sexual să se facă protejat. Nu vorbim aici doar despre riscurile de a rămâne însărcinată, dar și despre evitarea bolilor cu transmitere sexuală. Evită miturile, documentează-te, iar atunci când ai cu adevărat dileme, discută cu medicul tău ginecolog.

  Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Goran Bogicevic

  COMENTARII

  Ce înseamnă consultul ginecologic?

  acum 3 zile

  Femeile au deseori îngrijorări și senzații de respingere atunci când vine vorba despre consultul ginecologic. Și pentru că în cea mai mare parte din cazuri, acceptarea și conștientizarea nevoii investigației trebuie indusă inițial la nivel mental, lucrurile trebuie să înceapă cu educație corespunzătoare

  Uleiul de ricin - care sunt proprietățile sale și cum poate fi utilizat

  acum 9 zile

  Astăzi se cunosc nenumărate beneficii pe care uleiul de ricin le deține, atât pentru menținerea sănătății și tratarea diverselor afecțiuni, cât și pentru contribuțiile sale în frumusețe.

  Cât de vizibile sunt carențele de vitamine și minerale? Află cum le poți depista din timp

  acum 12 zile

  Iată care sunt cele mai frecvent întâlnite deficiențe de vitamine și minerale și cum arată primele semne ale acestora.

  5 superalimente pe care ar trebui să le incluzi în meniul tău zilnic

  acum 30 zile

  Aceste superalimente îţi vor da un plus de energie şi îţi oferă doza zilnică necesară de vitamine şi nutrienţi pentru a te simţi şi pentru a fi în formă, iar partea bună este că le poţi include în meniul tău chiar de azi.

  6 obiecte din casa ta care îți pot provoca alergii

  acum 38 zile

  Alergiile căpătate din cauza obiectelor din casă au devenit în ultimii ani tot mai răspândite.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »