• JOI, 03 MAI 2018

  4 mituri despre măsurile de contracepție

   Există situații în care în timpul unui contact sexual prezervativul cedează, sau, în cazul în care actul este produs fără protecție, apare riscul unei sarcini nedorite. Există măsuri de contracepție pentru astfel de situații, verificate și recomandate de specialiști, dar și alte măsuri care mai degrabă se încadrează în categoria miturilor. Pe scurt, nu prea sunt eficiente și de cele mai multe ori nu se bazează pe date concrete. Cea mai eficientă cale de contracepție într-un astfel de scenariu a fost și rămâne în continuare pastila de a doua zi, care trebuie administrată în mod ideal la 12 ore de la contactul sexual și cel mult 72 de ore, însă cu riscul de a avea o eficiență mai scăzută. Aceasta fiind cea mai importantă soluție la care poți apela, să vedem acum și care sunt alte măsuri de contracepție de care sigur ai auzit, dar care nu îți garantează nici pe departe siguranță.

  4 mituri despre măsurile de contracepție:

  1. Retragerea înainte de ejaculare

  Ai putea crede că dacă el va ejacula în afara vaginului, după un act sexual neprotejat, în acest fel elimini orice risc de a rămâne însărcinată. Este o greșeală să crezi acest lucru. Deși șansele de a rămâne însărcinată, într-un astfel de scenariu, scad considerabil, există posibilitatea ca anumite cantități mici de lichid seminal să fie secretate în vagin, înainte ca ejacularea să aibă loc.

  2. Dușul vaginal

  Orice ai putea crede, spălăturile vaginale nu elimină riscul de a rămâne însărcinată. În primul rând, spermatozoizii nu pot fi înlăturați, din moment ce au ajuns în cervix, iar în al doilea rând există și riscuri atunci când îți faci spălături vaginale, precum anumite tipuri de infecții, motiv pentru care ar trebui să fii foarte atentă.

  3. Lipsa orgasmului în timpul actului sexual

  Un climax al actului sexual, orgasmul nu este singura cale prin care poți rămâne însărcinată. Odată ajunși în vagin, spermatozoizii pot fecunda ovulul, în ciuda lipsei orgasmului în timpul contactului direct. Ovulul este eliberat în fiecare lună, în perioada de ciclu menstrual.

  4. Actul sexual în perioada în care tu alăptezi

  Acesta este cu adevărat un mit provenit de obicei din timpuri mai vechi. Din punct de vedere biologic, în perioada în care tu alăptezi, există o predispoziție a organismului tău de a inhiba ovulația, de unde s-a născut și ideea că în această perioadă nu poți rămâne însărcinată, ceea ce nu este adevărat. Chiar și atunci când alăptezi, în cazul unui act sexual neprotejat, există posibilitatea de a rămâne însărcinată la fel de ușor.

  Pentru mai multă siguranță, este bine ca întotdeauna actul sexual să se facă protejat. Nu vorbim aici doar despre riscurile de a rămâne însărcinată, dar și despre evitarea bolilor cu transmitere sexuală. Evită miturile, documentează-te, iar atunci când ai cu adevărat dileme, discută cu medicul tău ginecolog.

  Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Goran Bogicevic

  COMENTARII

  Regim alimentar sanatos - pentru slabit, pentru copii, pentru gravide

  acum 13 zile

  Daca vrei sa iti planifici un regim alimentar sanatos, gandeste-te la pasi mici, usor de gestionat, cum ar fi adaugarea unei salate o data pe zi, in locul vreunei schimbari drastice. Pe masura ce schimbarile mici devin uzuale, poti continua sa inserezi mai multe obiceiuri sanatoase.

  Implant dentar - toate informatiile de care ai nevoie pentru a initia o astfel de interventie

  acum 13 zile

  Progresele in domeniul stomatologic reliefeaza faptul ca astazi, mai mult ca niciodata, inlocuirea dintilor lipsa nu mai reprezinta un motiv de ingrijorare. Important este sa apelezi la cine trebuie, si mai ales in momentul potrivit.

  Cele mai bune uleiuri esentiale si cum sa le folosesti

  acum 13 zile

  Au fost folosite in medicina timp de mii de ani iar puterea lor de vindecare este foarte bine cunoscuta in intreaga lume si de-a lungul istoriei. Iar daca vrei sa te folosesti si tu de ele, afla care sunt cele mai bune si cum le poti utiliza cat mai eficient.

  Regulile alimentației nu sunt universale. 5 excepții de la cele mai cunoscute recomandări nutriționale

  acum 14 zile

  Există situații în care alimente foarte sănătoase prezintă riscuri pentru sănătate, dar și situații în care alimente pe care le-am ocoli în mod normal pot fi benefice.

  3 obiceiuri casnice pentru sănătatea ta

  acum 32 zile

  Bacteriile, praful, mucegaiul sau alimentele nepotrivite sunt doar câteva dintre lucrurile care îți pot cauza afecțiuni și neplăceri în acest sens, însă cu puțină disciplină le poți elimina din casa ta fără eforturi financiare prea mari.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbăta, de la ora 15.30
  Citește mai mult... »