• JOI, 03 MAI 2018

  4 mituri despre măsurile de contracepție

   Există situații în care în timpul unui contact sexual prezervativul cedează, sau, în cazul în care actul este produs fără protecție, apare riscul unei sarcini nedorite. Există măsuri de contracepție pentru astfel de situații, verificate și recomandate de specialiști, dar și alte măsuri care mai degrabă se încadrează în categoria miturilor. Pe scurt, nu prea sunt eficiente și de cele mai multe ori nu se bazează pe date concrete. Cea mai eficientă cale de contracepție într-un astfel de scenariu a fost și rămâne în continuare pastila de a doua zi, care trebuie administrată în mod ideal la 12 ore de la contactul sexual și cel mult 72 de ore, însă cu riscul de a avea o eficiență mai scăzută. Aceasta fiind cea mai importantă soluție la care poți apela, să vedem acum și care sunt alte măsuri de contracepție de care sigur ai auzit, dar care nu îți garantează nici pe departe siguranță.

  4 mituri despre măsurile de contracepție:

  1. Retragerea înainte de ejaculare

  Ai putea crede că dacă el va ejacula în afara vaginului, după un act sexual neprotejat, în acest fel elimini orice risc de a rămâne însărcinată. Este o greșeală să crezi acest lucru. Deși șansele de a rămâne însărcinată, într-un astfel de scenariu, scad considerabil, există posibilitatea ca anumite cantități mici de lichid seminal să fie secretate în vagin, înainte ca ejacularea să aibă loc.

  2. Dușul vaginal

  Orice ai putea crede, spălăturile vaginale nu elimină riscul de a rămâne însărcinată. În primul rând, spermatozoizii nu pot fi înlăturați, din moment ce au ajuns în cervix, iar în al doilea rând există și riscuri atunci când îți faci spălături vaginale, precum anumite tipuri de infecții, motiv pentru care ar trebui să fii foarte atentă.

  3. Lipsa orgasmului în timpul actului sexual

  Un climax al actului sexual, orgasmul nu este singura cale prin care poți rămâne însărcinată. Odată ajunși în vagin, spermatozoizii pot fecunda ovulul, în ciuda lipsei orgasmului în timpul contactului direct. Ovulul este eliberat în fiecare lună, în perioada de ciclu menstrual.

  4. Actul sexual în perioada în care tu alăptezi

  Acesta este cu adevărat un mit provenit de obicei din timpuri mai vechi. Din punct de vedere biologic, în perioada în care tu alăptezi, există o predispoziție a organismului tău de a inhiba ovulația, de unde s-a născut și ideea că în această perioadă nu poți rămâne însărcinată, ceea ce nu este adevărat. Chiar și atunci când alăptezi, în cazul unui act sexual neprotejat, există posibilitatea de a rămâne însărcinată la fel de ușor.

  Pentru mai multă siguranță, este bine ca întotdeauna actul sexual să se facă protejat. Nu vorbim aici doar despre riscurile de a rămâne însărcinată, dar și despre evitarea bolilor cu transmitere sexuală. Evită miturile, documentează-te, iar atunci când ai cu adevărat dileme, discută cu medicul tău ginecolog.

  Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Goran Bogicevic

  COMENTARII

  Implantul dentar și fumatul - Ești sau nu un candidat potrivit?

  acum 1 zile

  Că nu este sănătos să fumezi, este un lucru știut. Dar dacă fumezi înseamnă că nu ești un candidat potrivit pentru implantul dentar?

  Implantul dentar - Răspunsuri pe care vrei să le știi, inclusiv cât te costă

  acum 8 zile

  Articolul acesta îți va dezvălui ce implică un implant dentar de calitate, cât durează intervenția, etapele de tratament. Vei afla inclusiv prețul unui implant dentar, astfel încât să fii un pacient pe deplin informat.

  Problemele de echilibru - generalități, cauze posibile și tipuri de tratament

  acum 8 zile

  Amețeala este o problemă medicală frecventă în rândul persoanelor adulte, caracterizate prin pierderi de echilibru, dureri de cap, stări de axietate etc, dar se pot manifesta chiar și printr-o paletă simptomatică mult mai gravă, precum vărsături, schimbări ale ritmului cardiac sau pierderea temporară a cunoștintei.

  Cum te ajută sportul să te simți mai bine în pielea ta. 3 motive ca să începi chiar de mâine

  acum 9 zile

  În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni au început să practice sportul ca remediu pentru stresul cotidian, considerându-l un element important al unei vieți sănătoase, alături de o alimentație bogată în nutrienți și vitamine.

  8 alimente pe care ar trebui să le incluzi mai des în meniul tău zilnic

  acum 16 zile

  O alimentație săracă în nutrienți de calitate va duce mai departe la kilograme în plus, la o capacitate redusă de concentrare și chiar la unele probleme de sănătate de care îți va fi dificil să scapi. Există însă și soluții la care poți apela fără un mare efort.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »