Cum sa fii fericita: sase sfaturi utile

Publicat pe 17.10.2013 la 13:04

Orice femeie isi doreste sa fie fericita, insa aceasta stare este usor de obtinut. Trebuie doar sa inveti organismul sa produca o cantitate mare de hormoni ai fericirii, denumite endorfine.

Acestea sunt capabile sa inhibe durerea, diminuand anxietatea si marind senzatia de fericire. Descopera ce trebuie sa faci ca sa ai o stare de spirit mai buna si vei putea sa profiti din plin de fiecare clipa:

Viseaza

Gandeste-te pentru cateva minute la ceva placut. Aminteste-ti de vacanta aceea in care te-ai distrat cu prietenele tale sau la surpriza pe care ti-a facut-o partenerul tau. Cu siguranta se va naste un zambet pe chip si iti vei schimba starea de spirit.
Multumeste-le endorfinelor. Prin urmare, invata sa gandesti pozitiv si pe zi ce trece vei fi mai fericita.

Mediteaza

A fost dovedit faptul ca persoanele care fac yoga reusesc sa reduca stresul, anxietatea. Fa si tu un exercitiu simplu: Inchide ochii si respira linistita timp de cateva minute. Incearca sa nu te mai gandesti la nimic si vei observa ca te vei simti mai bine.

Fa sport

Multi specialisti iti recomanda sa practici un sport de cel putin patru ori pe saptamana, deoarece te ajuta fii sanatoasa atat fizic, cat si psihic. Este indicat sa faci exercitii de aerobic timp de 30 de minute pe zi. Daca nu ai timp, mergi si plimba-te in aer liber.

Alimentatie

Invata sa te bucuri de mancare. Apreciaza-i culorile, aromele si consuma produse sanatoase. Opteaza pentru o dieta echilibrata, bogata in proteine. Mananca pui, curcan, peste, fructe, miere, ciocolata sau alimente picante, deoarece stimuleaza productia de endorfine.

Asculta muzica

In drum spre facultate sau spre serviciu, pune-ti castile in urechi. Asculta piesele favorite si te vei simti mult mai bine. De asemenea, atunci cand conduci, canta. Vei atinge fericirea maxima.

Invata sa razi

Iti va imbunatati respiratia si, in acelasi timp, iti va reduce tensiunile. In plus, produce endorfine. Bucura-te de viata: citeste carti motivante, iesi cu prietenii in oras, cu familia si profita de momentele pe care le petreceti impreuna.

Foto: Hepta.ro

În articolul

Cum sa fii fericita: sase sfaturi utile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 14 mai 2024. Peștii se simt iubiți și apreciați de cei din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care a luat avânt în România. Producătorii s-au aliniat cu preferinţele clienţilor: "Aduce multă satisfacţie"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Ce este „decalajul de odihnă” și cum se manifestă în cazul femeilor. Care sunt sfaturile specialiștilor cu privire la acest concept
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x