• MIERCURI, 26 SEPTEMBRIE 2018

  Durerile în piept - 5 cauze posibile pentru acest simptom

   Pentru că inima este cel mai vital organ din zona pieptului, tindem să asociem orice durere localizată la acest nivel cu o problemă a cordului. Lucru ce poate fi atât adevărat, cât și fals, pentru că sunt o mulțime de cauze ce pot genera dureri în piept, fără însă a avea o legătură directă cu sănătatea inimii tale.

  De aceea, este extrem de important să fii mereu informat și să apelezi în cele din urmă la un medic specialist, pentru un consult amănunțit, ce poate localiza în cel mai eficient mod posibil aceste dureri. Dar să revenim puțin la cauzele ce îți pot transmite un semnal fals de alarmă, atunci când acuzi dureri în piept. Pe cele mai frecvente 5 dintre acestea le găsești în rândurile de mai jos, așa că nu îți dorim altceva decât lectură plăcută și însănătoșire grabnică. Să începem:

  1. Înțepături în piept și amorțire a unui braț

  Așa cum spuneam și mai sus, trebuie să știi cum să clasifici o durere în piept, după simptomele pe care le resimți. Există foarte multe semnale adiacente pe care organismul ți le transmite, atunci când te confrunți cu un astfel de disconfort, iar dacă ești capabil să le identifici corect, infarctul nu o să mai fie singura opțiune de pe listă.

  Așadar, în cazul în care durerea din piept este descrisă de înțepături, urmate de o amorțire a brațului, cea mai posibilă cauză este o durere musculară. Încearcă să îți schimbi poziția corpului și să respiri adânc. În cazul în care durerile se intensifică, mușchii îți pun bețe în roate.

  2. Senzație de arsură puternică în zona sternului

  Dacă ai mâncat o friptură savuroasă la masa de prânz, stropită cu un vin bun și murături ca la mama acasă, atunci poți acuza arsuri în zona pieptului, însă nu sunt deloc un motiv de îngrijorare. Cauza acestor dureri este clară: refluxul gastro-esofagian, coroborat cu o poziție orizontală a corpului.

  Aceste arsuri diferă de cele cauzate de angina pectorală, resimțite adesea în urma unui efort susținut și care pot iradia cu ușurință în zone imediat apropiate pieptului: gât, umăr, braț stâng.

  3. Dureri apărute imediat după un episod febril

  Dacă ai trecut de curând printr-un episod febril, poți acuza acum dureri în zona pieptului, însoțite de senzație de greață, vărsături și transpirație abundentă. De foarte multe ori, acest de tip de durere toracică apare odată cu episoadele de tuse puternică și își schimbă intensitatea atunci când tu îți schimbi poziția corpului.

  Pentru a exclude prezența lichidelor în jurul unor organe vitale precum inima sau plămânii, este recomandat să faci atât un EKG, cât și o radiografie toracică, pentru a se depista din timp prezența cheagurilor de sânge la nivelul unuia dintre plămâni.

  4. Dureri însoțite de transpirații abundente și lipsa aerului

  Dacă te confrunți cu aceste simptome, mergi de urgența la spital. Poate fi vorba de un infarct miocardic, afecțiune cardiovasculară ce își face simțită prezența printr-o sumă de simptome caracteristice: transpirație abundentă, vărsături, lipsa aerului și chiar pierderea cunoștinței.

  În cazul în care ești în evidența medicului tău specialist cu un trecut cardiovascular, sună de îndată la 112, prezintă cu exactitate dispecerului modul în care au decurs lucrurile până la acel apel și solicită urgent ajutor de specialitate. Este important să rămâi calm și să acționezi imediat în acele momente.

  5. Dureri puternice ce iradiază în spate

  Disecția de aortă poate fi cauză acestui tip de durere cardiacă, afecțiune ce implică o serie de complicații majore la nivelul organismului tău. Disecția de aortă presupune ruperea unui vas al inimii, responsabil pentru tranzitul sângelui dinspre cord către periferie. Această afecțiune poate fi descrisă de dureri acute în zona pieptului, ce iradiază în spate, prezintă un risc ridicat de deces și este mult mai frecventă la pacienții cu hipertensiune arterială severă sau cu un AVC la activ.

  În cazul în care te confrunți cu dureri acute în piept, iar celelalte simptome (așa cum ai văzut din rândurile de mai sus) pot indica apariția unei afecțuni cardiovasculare severe, consultă de urgență un medic specialist. Pentru urgențe de ordin financiar, ce implică anumite costuri legate de investigații preliminarii și tratament, poți oricând accesa un credit urgent aici: https://vivacredit.ro/credit-urgent

  Poți obține până la 2000 de lei pentru acest tip de urgență medicală, 100% online, în cel mai scurt timp posibil. Este important să ai la îndemână o opțiune de finanțare rapidă, în cazul în care un astfel de eveniment nedorit se întâmplă, de aceea, un credit urgent îți oferă șansa unui flux rapid de bani, în doar 2 ore.

  Sursa foto: pixabay.com

  COMENTARII

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 12 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Lentile de contact de unică folosință: Avantaje pentru utilizatori

  acum 22 zile

  Porți ochelari de ceva timp și simți nevoia unei schimbări? Ai auzit diverse păreri despre cele mai noi lentile de contact și simți că a venit momentul să afli mai multe informații despre această variantă?

  Cele mai eficiente lacrimi artificiale: Recomandari importante pentru sanatatea ta

  acum 22 zile

  Sanatatea trebuie sa fie mereu pe primul loc in randul preocuparilor noastre. Stresul zilnic de la locul de munca, numeroasele indatoriri pe care trebuie sa le indeplinim si alti factori externi pot influenta considerabil starea noastra de sanatate. Din acest motiv, atunci cand avem grija sa ne...

  Colesterol mărit - investigații și remedii

  acum 27 zile

  Colesterolul mărit reprezintă, din păcate, o problemă pentru tot mai mulți români. Cu cât nivelul colesterolului este mai mare, cu atât crește și riscul dezvoltării bolilor cardiace.

  Implantul dentar și fumatul - Ești sau nu un candidat potrivit?

  acum 32 zile

  Că nu este sănătos să fumezi, este un lucru știut. Dar dacă fumezi înseamnă că nu ești un candidat potrivit pentru implantul dentar?

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »