Obiceiuri sănătoase care pot face mai mult rău decât bine

Publicat pe 14.11.2013 la 09:23 Actualizat pe 14.11.2013 la 11:57

Regulile unei vieți sănătoase sunt în principiu ușor de urmat. Trebuie să mâncăm sănătos, să facem mișcare, să dormim suficient și gata. Însă lucrurile sunt puțin mai complicate. Uneori facem alegeri pe care le considerăm bune, dar care se dovedesc a fi de fapt dăunătoare:

Folosirea de gel de mâini antibacterian

Există în ultima vreme o adevărată obsesie pentru igienă și curățenie, însă dacă lucrurile sunt duse prea departe, pot face mai mult rău decât bine. Dacă nu te afli într-un loc plin de bacterii cum ar fi spitalul, nu are rost sa folosești gel antibacterian de câteva ori pe zi. Apa și săpunul sunt de ajuns. Gelul sau săpunul de mâini antibacteriene conțin triclosan, iar expunerea repetată la această substanță crește rezistența la antibiotice.

Spălarea dinților după fiecare masă

A te spăla pe dinți după fiecare masă poate părea o idee bună pentru a avea dinți sănătoși, dar este mai bine să fim moderați. Mâncarea poate lăsa un anumit acid pe dinți, iar acesta slăbește smalțul. Dacă te speli pe dinți când ei sunt vulnerabili, periajul nu face altceva decât să îndepărteze smalțul. Cel mai bine este să îți clătești gura cu apă și să te speli pe dinți doar dimineața și înainte de culcare.

A bea doar apă îmbuteliată

Apa de la robinet nu este peste tot foarte bună de băut, însă nici cea de la sticlă nu este recomandată. Ea nu conține fluoruri de sodiu atât de necesare pentru protejarea dinților. O ideea mai bună este să folosești un filtru pentru apa de la robinet pentru a îndepărta impuritățile.

Cardio atunci când faci exerciții fizice

Cea mai bună cale de a pierde în greutate este de a face mișcare, însă dacă faci doar cardio, corpul tău se va obișnui cu această rutină și vei începe să arzi mai puține grăsimi la un moment dat. Alternează exercițiile de cardio cu cele destinate altor grupe de mușchi făcând pauze scurte între exerciții. Printr-o creștere a masei musculare, vei arde mai multe calorii chiar și în pauzele de la exerciții.

Suplimente nutritive

Atunci când vine vorba de minerale și vitamine, mai mult nu înseamnă mai bine. Oamenii iau suplimente nutritive fără să știe dacă au într-adevăr nevoie de ele. Multe dintre alimentele pe care le consumăm sunt deja fortificate și puțini dintre noi avem nevoie de ceva în plus. Există și câteva efecte negative ale consumului exagerat de vitamine: vitamina A poate fi toxică pentru făt în cazul femeilor însărcinate, vitamina C poate cauza probleme gastrointenstinale, iar vitamina B6 poate afecta sistemul nervos.

Foto: hepta.ro

În articolul

Obiceiuri sănătoase care pot face mai mult rău decât bine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x